Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kell megalázni, dehonesz...

Miért kell megalázni, dehonesztáló kifejezéseket használni, és összeesküvés elméleteket szőni a politikai ellenfelek kapcsán?

Figyelt kérdés
Komolyan szükség van arra, hogy az mszp kommunista, a fidesz náci, az lmp zsidó liberális , a jobbik meg antiszemita gyűlölködő legyen? Magyarországon valójában nem arról folyik a vita, hogy a progresszív, vagy a proporcionális adózás az ideális, vagy milyen mértékben van szükség a szociális juttatásokra, vagy miféle oktatási koncepció kívánatos, hanem , hogy ki a náci, cigány , kommunista, zsidó, fasiszta, liberális, stb.... 20 éven keresztül ez ment, és jön most a példának okáért a jobbik, és megint elkezdődött a kommunistázás , a zsidózás , a cigányozás amikor ők elvileg meg akarják újítani a politikát. Ennek ellenére ugyan azt csinálják mint az elődeik, bűnbakokat keresnek. Azt meg végképp nem értem, hogy miért pártpreferenciáik alapján ítéljük meg az embereket? Annyira szánalmas ez az adok kapok játék, és kövezzetek meg érte, de szerintem az LMP az amelyik nem vesz részt ebben a baromságban. Kérdéses, hogy a gazdaság, és társadalompolitikai koncepcióik mennyire jók, de nem zsidóznak , komcsiznak, libsiznek, náciznak, és sértegetnek másokat.
2011. szept. 8. 23:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
33%
"hanem mert annyit érnek amennyit." Gondolkozóó, valószínű hogy az itt írogatók többségének nem vagyok szimpatikus, de tudod ez nem is érdekel. Viszont vannak olyan emberek akiknek már segíteni tudtam azzal hogy tanácsokat adtam, segítettem az elindulásban, igaz mindezt privát csevegés folytán. Vannak akik nem lenézést vélnek felfedezni abban amiket írok, hanem követendő példának találják, és megfogadják a tanácsaimat. De mint már mondtam, kizárólag priviben. Egyébként szavaidban (annyit érnek amennyit) fellelhetőek amiket Lázár is mondott, lehet hogy a változás útjára lépsz hamarosan? A Fidesszel csak annak van baja, akikről Lázár is beszélt, nekik viszont minden kormánnyal bajuk volna, mert saját magukban van a hiba. Csak ezt nagyon nehéz beismerni, mindig jobb bűnbakot keresni a saját tehetetlenségükre. Tudom, hogy az ilyen mondatok miatt vagyok leszavazva, de megnyugtató az a tény, hogy nem a hasonló kvalitású emberek nyomják ilyenkor a piros kezet, hanem akikről beszélek. Most mennem kell, majd késő este megnézem a reagálásokat, gondolom megint megkapom a magamét rendesen.
2011. szept. 9. 09:24
 12/20 A kérdező kommentje:
Hát tőlem nem fogod megkapni , felőlem abban hiszel amiben akarsz. Nekem az a problémám, hogy az emberek nem hallgatják meg egymás érveit, ha megtudják, hogy a másik nem az általa preferált politikai pártra szavazott, hanem az egyik mondjuk komcsi, a másik meg zsidó, vagy libsi, és náci stb... Itt nem ellenfelek a politikai pártok, hanem ellenségek, így az őket támogató társadalmi rétegek is ellenségei egymásnak. Viszont ha a társadalom ideológiai szempontok szerint több részre szakad, akkor nincs tényleges civil kontroll a politika felett, ez azt eredményezi, hogy szemet hunyunk a politikai elit hibái felett, és egymást marjuk. Nekem úgy tűnik, hogy az oszd meg és uralkodj elvét követik a pártok. Arra vagyunk kondícionálva, hogyha a társunk nem mszp-s hanem fideszes, vagy fordítva, (de még számtalan példát említhetnék), akkor nem egyszerűen nem értek egyet veled, hanem komcsi, libsi, zsidó, náci, hortysta , fasiszta szemét gci vagy. Ez az oldal hűen reprezentálja ezt a jelenséget. De mint mindig , a magyar társadalom saját maga alatt vágja a fát.
2011. szept. 9. 10:03
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem kell megalázni a másik felet, de amíg erre van igénye az embereknek, addig ezt kapják! :) Kiállhatsz és mondhatsz okosakat az embereknek, de a kutya nem értene meg. Sokkal egyszerűbb Gyurcsányozni/Orbánozni egy nagyot, azt értik. Ráadásul az embereknek kissé beégett párt preferenciáik vannak. Azaz nem az számít mit mondanak, hanem, hogy ki mondja.
2011. szept. 9. 10:11
 14/20 anonim ***** válasza:

(10:11-es vagyok)

Gyakorlatilag szinte minden párt szavazói közül vannak ismerőseim, de ettől független bármiről konstruktívan lehet vitatkozni velük, és tök jó megismerni az ő (nyilván hibás, és tökéletesen értelmetlen :)) álláspontjukat.

2011. szept. 9. 10:30
 15/20 A kérdező kommentje:

válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:30

Örülök, hogy létezik ilyesmi, de azért nem ez a jellemző.

2011. szept. 9. 10:42
 16/20 anonim ***** válasza:
Ezt Kolopelének és a kérdezőnek küldöm főként: http://www.youtube.com/watch?v=KoFTT25DBXs
2011. szept. 9. 13:57
 17/20 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van kerdezo!!!!Vegre egy gondolkodo'!!

(Na most megen jonnek az unatkozo gyulolkodok es jol lepontoznak!:D:D De tudjatok mit?Abszolute nem erdekel!)

2011. szept. 11. 17:55
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

A politikai élet szereplői olyan emberek, akik a pénzt szeretik harácsolni és nincs normális "civil szakmájuk" illetve abban nem tudnak érvényesülni.

Gondold végig a rendszerváltás óta volt vagy van olyan politikusunk aki normálisan gondolkodott, beszélt, az országért és értünk akart tenni?

Orbán Viktor 8 évig reszketett a hatalomért és csak utána került kormányra. Mikor először bukott, csak egyéni körzetben indult és utólag került a listára, mert mint jogász semmit nem ér és nem tudott volna megélni, ha a felesége és a családi pótlék nem tartja el.

Gyurcsány Ferenc sem bírja elviselni, hogy bukott és most új pártban gondolkodik.

El tudod képzelni milyen "veszekedés - versengés" lesz a 200 fő alatti parlamenti bekerülésbe. Ha lesz választás, majd figyeld meg ki mekkorát fog hazudni, hogy bekerüljön.

Egyébként normális ember - aki szakmájából meg tud élni - nem megy el politikusnak (és csak halkan jegyzem meg, hogy a "selejtes" igen) így nem is lehet tőlük semmi jót elvárni. Az utolsó "két nagy alak" pedig irtózatosan megosztotta a magyarokat saját céljaik elérése érdekében és ez undorító - ezért tartunk itt, ahol most vagyunk.

2011. szept. 11. 20:13
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
A politikai ellenfél démonizálása nem újkeletű találmány, már az egész 20. századi politikai élet is erről szólt. Egyetértek azokkal, akik azt állítják, hogy sok választó nem igazán tud összetetten és logikusan gondolkodni, viszont a primitív pocskondiázáshoz nem kell különösebb tudomány, és jó ez az olcsó önigazolás, hogy jól megmondtuk a gonosz zsidónak, nácinak, komcsinak, cigánynak, stb... Ezért valószínűleg minden pártmániákus le fog pontozni, de nem érdekel. Szerintem a jelenlegi politikai palettából senki sem alkalmas arra, hogy ésszerűen és ne zsigeri gyűlölettel kormányozza az országot. A régi nagy pártok bőven bizonyították már az alkalmatlanságukat és az újak sem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Az elvakult pártemberekre (gondolok itt azokra, akik mániákusan imádnak egy-egy pártot), tényleg csak azt tudom mondani, hogy borzasztóan beszűkültek és elvakultak. Még csak 27 vagyok, de már tudom, hogy a jelenlegi politikai felhozatallal hatalmas bajok vannak, minden politikus elvesztette már a hitelét a szememben. Mégis sok ember, sokat tapasztalt 50-esek, 60-asok úgy hiszen a egyes politikusoknak, mint az óvodások a mesében. Pedig józan paraszti ésszel sok politikusi sumákságon és hazugságon át lehet ám látni.
2011. szept. 12. 12:37
 20/20 anonim ***** válasza:
Egy a párt. És az összes f@szomöccse polip tipus az adófizető eltartottja.
2011. szept. 12. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!