"WikiLeaks: Orbán azt kérte, ne arra figyeljenek, amit a kampányban mond" Mi a véleményetek? (link)
Nos, idéznék egy klasszikust: "hazudtunk reggel, meg éjjel meg este". Ezek után bárkitől bármit elvárni ebben a "k* országban" szerintem felesleges. Ha egy min.elnök ilyen példát mutat, akkor bárki bármit megtehet, még egy másik min.elnök is.
Nekem sem tetszik, de ez van.
ma 14:13
Egy Fidesz-szavazó se várta el, hogy a Fidesz azokat a hülyeségeket hajtsa végre, amelyikekkel 2006-ban kampányolt.
Mi tudjuk, hogy a Fidesz jobboldali párt és jobboldali politikát folytat. Akkor is, ha a választást csak baloldali dumával tudja megnyerni, mert az ország tele van agymosott kádárista "kisemberekkel".
Akkor éreztem volna becsapva magam, ha 2006-ban a Fidesz nyer és tényleg bevezeti a 14. havi nyugdíjat ahelyett, hogy kitartott volna az eredeti programja mellett.
"Nos, idéznék egy klasszikust: "hazudtunk reggel, meg éjjel meg este". Ezek után bárkitől bármit elvárni ebben a "k* országban" szerintem felesleges. Ha egy min.elnök ilyen példát mutat, akkor bárki bármit megtehet, még egy másik min.elnök is."
Lehet, hogy most gyerekesen fog hangzani, de a tegnapi Pókember 3. hírére én megnéztem az első részt is tegnap délelőtt. Van benne a főszereplő srác, akinek megölik a nagybátyját, de előtte beszélgetnek egymással a kocsiban és az öreg mond neki egy lényeges mondatot:
"Peter, a hatalom növekedésével az ember felelőssége is növekszik."
És ez az, amit úgy érzek, hogy hiányzik manapság. Ebben az egy mondatban benne van ezernyi könyv bölcsessége és tudása. Ennek a betartása szükségeltetne egy normális társadalom működtetéséhez. Erre mit látunk? Manapság minél nagyobb hatalma van valakinek, annál kisebb a felelőssége. Politikusok milliárdokat sikkasztanak el személyenként és semmi. Nyugodtan vihetik, mit számít az. Szétcseszhetik 10 millió ember életét és egy ország működését félvállról veszik: megint csak semmi. Semmi felelősség.
Ellenben az átlagember már lassan éhendöglik, de mindenről ő tehet, mert a 90 ezer forintos fizetésével, 12 órás munkanapjával és a három műszakkal lusta prolinak van titulálva (miközben más országok munkavállalóihoz képest lényegében ingyen termel a cégnek, ahol dolgozik) és felteszik neki a kérdést, hogy akkor miért nem dolgozik még többet, miért nem szakad jobban meg?
Na ez az, ami undorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!