Mi a gond ezzel a gazdasági koncepcióval?
"A progresszív adóval több pénz marad a szegényebbek zsebében, amitől ők gazdagabbak lesznek, ergó többet tudnak költeni (egy szegény ember, ha több pénze lesz, akkor örömében és elbizakodottságában szinte biztos elkölti), így nő a fogyasztás, ami növeli a termelési igényeket is és mivel többet kell termelni, több lesz a munkahely, aminek következtében tovább csökken a munkanélküliség."
Egyik válaszóló írta pár kérdéssel ezelőtt. Szerintem logikus. De mi a gond vele, hogy most nem ezt csinálják?
Semmi baj nem lenne evvel a koncepcióval,ha az amúgy is gazdagok nem lennének ennyire telhetetlenek és a kormány nem az ő talpukat nyalná.
Amúgy tényleg nagyon - nagyon "vicces" az akár havi három millát keresőket gazdagnak nevezni és a megadóztatott minimálbért hazavivő gyerekeseket szegénynek nevezni!
"Ha megnő a lakosság fogyasztása, akkor megnő az import..Tehát nem a magyar gazdaságot fogja húzni, ha több marad a "szegények" "zsebében", hanem az importot."
Világos - Ha semmi nem marad a szegények zsebében, akkor nincs is szükség importra - kivéve azt a pár luxusautót, jachtot az Adrián,meg még sok egyéb luxuscikket amire a gazdagoknak telik.
"hogy az alsó rétegek több importcsokit zabálhasson."
No coment
tibor95 !
a mondatod így helytállóbb :
az mszp a szegenyt tamgogatta az allamkassza karara
a fidesz az allamkasszat tamogatja a szegények kárára
"gazdasagot a gazdag befekteto porgeti"
Szerintem sz@rik az a gazdaságra, csak a saját jóléte a fontos, a melós neki " rabszolga aki a minimálbérrel is túl van fizetve" az ügyfél ( vevő)"átverendő balek"
Sajna ez a mai Magyar helyzet.
23:14
Egy év alatt nem derül ki, hogy egy hosszú távra szóló gazdaságpolitikai koncepció helyes-e vagy sem.
Ha 2014-ig stagnál a gazdaság, akkor majd elmondhatjuk, hogy csődöt mondott a Fidesz koncepciója. 2011-ben befejezett tényként beszélni erről nevetséges izgágaság.
kolopele !
Végül is egy mérnök is melós,azon a szinten egy-két ember egy cégnél talán kap ennyit.
Kicsit pontatlanul fogalmaztam, az ez alatti szintekre gondoltam, mikor melóst írtam (ügyintéző,szakmunkás,betanított munkás stb).
Ez így nem kevés,de ritka m a fehér holló!
Amikor az utcaseprői fizetés és juttatások hallatán általános a felzúdulás és a szóvivő magyarázkodni kényszerül, akkor nyilvánvaló, hogy nem az általad említett összegek a gyakoriak.
Értelek én és nem is tőled és a hasonlóan korrekt vállalkozóktól sajnálom, mert megdolgoznak érte.
Az zavar,hogy,ha magára esztelenül szórja a pénzt, közben sír és eljátssza , hogy nem érti miért nem tudnak az emberei megélni abból amit fizet.
Tudok olyan cégről,ahol a tulaj ugyan meghallgatja a dolgozók véleményét, akik napi kapcsolatban vannak az ügyfelekkel,de még egyszer sem fogadta meg a tanácsaikat - a cég lassan de biztosan veszti a vásárlókat,csökken a forgalom. De ez már egy más téma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!