Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a gond ezzel a gazdasági...

Mi a gond ezzel a gazdasági koncepcióval?

Figyelt kérdés

"A progresszív adóval több pénz marad a szegényebbek zsebében, amitől ők gazdagabbak lesznek, ergó többet tudnak költeni (egy szegény ember, ha több pénze lesz, akkor örömében és elbizakodottságában szinte biztos elkölti), így nő a fogyasztás, ami növeli a termelési igényeket is és mivel többet kell termelni, több lesz a munkahely, aminek következtében tovább csökken a munkanélküliség."

Egyik válaszóló írta pár kérdéssel ezelőtt. Szerintem logikus. De mi a gond vele, hogy most nem ezt csinálják?

2011. aug. 31. 22:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Egy erősen irigy ember hozzászólását hallhattuk. Minden gazdag ember csal, lop, maffiózó, stb? Ez a hozzáállás az ami miatt soha nem lábal ki ez az ország a gödörből.
2011. aug. 31. 23:34
 12/28 anonim ***** válasza:
57%

Semmi baj nem lenne evvel a koncepcióval,ha az amúgy is gazdagok nem lennének ennyire telhetetlenek és a kormány nem az ő talpukat nyalná.

Amúgy tényleg nagyon - nagyon "vicces" az akár havi három millát keresőket gazdagnak nevezni és a megadóztatott minimálbért hazavivő gyerekeseket szegénynek nevezni!

"Ha megnő a lakosság fogyasztása, akkor megnő az import..Tehát nem a magyar gazdaságot fogja húzni, ha több marad a "szegények" "zsebében", hanem az importot."

Világos - Ha semmi nem marad a szegények zsebében, akkor nincs is szükség importra - kivéve azt a pár luxusautót, jachtot az Adrián,meg még sok egyéb luxuscikket amire a gazdagoknak telik.

"hogy az alsó rétegek több importcsokit zabálhasson."

No coment

tibor95 !

a mondatod így helytállóbb :

az mszp a szegenyt tamgogatta az allamkassza karara

a fidesz az allamkasszat tamogatja a szegények kárára

"gazdasagot a gazdag befekteto porgeti"

Szerintem sz@rik az a gazdaságra, csak a saját jóléte a fontos, a melós neki " rabszolga aki a minimálbérrel is túl van fizetve" az ügyfél ( vevő)"átverendő balek"

Sajna ez a mai Magyar helyzet.

2011. aug. 31. 23:59
 13/28 anonim ***** válasza:
"csak a saját jóléte a fontos, a melós neki " rabszolga" Aha, és az hogy nálam egy szakember megkapja a 400 ezret nettóban, az ugye szimpla kizsákmányolás, nem igaz?
2011. szept. 1. 00:03
 14/28 anonim ***** válasza:

23:14

Egy év alatt nem derül ki, hogy egy hosszú távra szóló gazdaságpolitikai koncepció helyes-e vagy sem.

Ha 2014-ig stagnál a gazdaság, akkor majd elmondhatjuk, hogy csődöt mondott a Fidesz koncepciója. 2011-ben befejezett tényként beszélni erről nevetséges izgágaság.

2011. szept. 1. 00:06
 15/28 anonim ***** válasza:
Így van.
2011. szept. 1. 00:07
 16/28 anonim ***** válasza:

kolopele !

Végül is egy mérnök is melós,azon a szinten egy-két ember egy cégnél talán kap ennyit.

Kicsit pontatlanul fogalmaztam, az ez alatti szintekre gondoltam, mikor melóst írtam (ügyintéző,szakmunkás,betanított munkás stb).

2011. szept. 1. 00:20
 17/28 anonim ***** válasza:
A szakmunkások, betanított munkások 200-250 ezret visznek haza havonta, a legkevesebbet a takarítónők, ők 150 ezret. Még mindig kevésnek tartod?
2011. szept. 1. 00:35
 18/28 anonim ***** válasza:

Ez így nem kevés,de ritka m a fehér holló!

Amikor az utcaseprői fizetés és juttatások hallatán általános a felzúdulás és a szóvivő magyarázkodni kényszerül, akkor nyilvánvaló, hogy nem az általad említett összegek a gyakoriak.

2011. szept. 1. 00:48
 19/28 anonim ***** válasza:
Tisztában vagyok vele, mégis én vagyok itt a rossz ember, a százalékomon is láthatod. Ennek az az oka, hogy én ugye ennél jóval többet keresek, hiszen abból van minden, amit én megalkottam, létrehoztam, és fejlesztek folyamatosan, hogy senki ne tudja ugyanazt megcsinálni amit én, bár szerencsére ez már több mint 20 éve nem sikerült senkinek. Mivel jól élek a munkámból, és nem azzal töltöm itt az időt hogy folyamatosan siránkozok, ezért lepontoznak. Pedig igen, a gazdaság fejlődése és a munkahelyteremtés csak így jöhet létre.
2011. szept. 1. 00:55
 20/28 anonim ***** válasza:

Értelek én és nem is tőled és a hasonlóan korrekt vállalkozóktól sajnálom, mert megdolgoznak érte.

Az zavar,hogy,ha magára esztelenül szórja a pénzt, közben sír és eljátssza , hogy nem érti miért nem tudnak az emberei megélni abból amit fizet.

Tudok olyan cégről,ahol a tulaj ugyan meghallgatja a dolgozók véleményét, akik napi kapcsolatban vannak az ügyfelekkel,de még egyszer sem fogadta meg a tanácsaikat - a cég lassan de biztosan veszti a vásárlókat,csökken a forgalom. De ez már egy más téma...

2011. szept. 1. 01:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!