Kinek meddig jár a GYED ha elfogadják Bajnai csomagját?
Figyelt kérdés
Azt halottam, hogy 1 évig, de konkrétan, ha juniustól lesz hatályos, akkor az az után születendő gyerekeket érinti-e vagy azokat is akik már elötte születtek de a GYEDet csak junius után igényelnék?2009. ápr. 19. 11:40
1/4 anonim válasza:
Ha jól hallottam fél óra múlva lesz sajtó tájékoztató, hátha okosabbak leszünk. Egy törvény soha nem lehet visszamenőleges hatályú, tehát folyamatban lévő ügyekre nem fog vonatkozni. Korábban valami olyasmi hangzott el, hogy a 2010 áprilisa után született gyerekekre fog vonatkozni.
2/4 anonim válasza:
Az új törvény hatálybalépésétől számítva 9 hónap elteltével született gyermekekre vonatkozik majd, tehát azt a szülőt értinti, aki már ennek tudatában vállalja a gyermeket. Apósom mondat aki önkormányzati képviselő. Meg azt is hogy még nem biztos hogy bevezetik.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Ma olvastam az origo-n:
A gyes és gyed együttesen három helyett csak két évig jár (ez a már megszületett gyerekek szüleire még nem vonatkozik), ehhez bölcsőde- és óvodafejlesztést ígér a kormány
2009. ápr. 20. 10:13
4/4 anonim válasza:
Mit jelent "hogy a megszületett gyerekek szüleire nem vonatkozik"? És mi a helyzet azokkal,aki Gyed-en van a második babával és harmadikat szeretne jövöre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!