Mit szóltok ahhoz, hogy rögzítik az árfolyamot 180 CHF-re a különbözetet pedig a bankok fizetnék a bankadóból?
A válasz írója 93%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:45
Ez csak találgatás.
"Nem értem, h miért beszél úgy a kedves válaszoló a devizában eladósodottakról, mint a férgekről." én megértem hogy így beszélnek róluk, mert az tetszett nekik amikor kedvező hitelhez juthattak, viszont most hogy hoppá az árfolyamok változtak már rögtön segítsenek rajtuk, és lehet hogy azoknak az embereknek a pénzáből fogják kifizetni akiknek semmi köze a hiteleshez, mert éppen ő elszámolta magát
.."h nem követelnek tőlük irracionális törlesztőrészleteket. Hitelt egy ember sem viccből vagy szórakozásból vesz fel, hanem kényszerből." az irracionális törlesztőrészletet bevállalták, ez lenne az árfolyamingadozás, el kellene ismerni hogy a hitelesek nem áldozatok, hanem tudták hogy mit csinálnak oldják meg ők, és senki nem kényszerítette őket, nem kötelező hitelt felvenni, csak hitellel könyebb, és a könyebb megoldást most jól megszívják =az ő bajuk oldják meg ők
.."ki a fene tudta előre, h jön egy óriási válság" azt senki, de az árfolyamingadozás benne volt, a szerződést el kellett volna olvasni, és vállalni a kötelezettséget, bármilyen esetben függetlenül hogy mennyire megy fel, benne volt a pakliba nem kell mást hibáztatni, a hitelesek szúrták el, volt forint alapú is.
..."hitelszerződésekben sehol sem szerepel egyértelműen, h az árfolyam ingadozásból származó kockázatviselés egyoldalú. Mi az, h a bank semmilyen kockázatot nem vállal? " ez egyértelmű, te vetted fel a hitelt a kockázatot a hiteles vállalja, a bank pedig vállal kockázatot ugyanis az ügyfél nem feltétlen tudja visszafizetni ez is elég nagy kockázat na nehogy már az legyen hogy a te kötelezettségeidet a bank vállalja, normális vagy?
..."Amúgy nemcsak magánszemélyek, hanem önkormányzatok tucatjai is devizában vannak eladósodva."
Igen ők is hibáztak, ők is szívnak rendessen, de egy önkormányzat nem fog csődbe menni a bankok ezért nagyon szívesssen adnak az önkormányzatoknak hitelt, mert ők kinyögik
Hihetetlen hogy a hitelesek mit nem képzelnek magukról persze kényszerhelyzet meg nincs más megoldás. Nem volt kötelező, minek varrjátok más nyakába a ti kötelezettségeiteket? pofátlanság! Az pedig hogy lázadoztok hab a tortán
Tudod miért ez a véleményem?
1. Azért van szarban a legtöbb, mert túl nagyot álmodott. Nem azt nézte, hogy na 50ezer hitelt bírunk el szépen havonta, itt a viszonylag kockázatmentes forint alapú, jé nézd csak ugyanaz, ugyanolyan futamidőben frankban csak 29 ezres részlet, de jó vegyük fel azt, hátha nem megy fel, ha meg igen, akkor sem vagyunk szarban, mert ötvenet még ki tudunk fizetni. Hanem ha már lúd legyen kövér alapon, ötvenet elbírunk, vegyünk fel ötvenes törlesztővel frankosat kétszer akkorát, aztán csak nem megy fel, mert ha igen, akkor nagy lesz a szopás. Végül is minek elégedne meg egy hetedik emeleti másfél szobás lakással, inkább vegyünk az elsőn két és fél szobásat, aztán álmodjuk azt, hogy telik nekünk könnyedén rá.
2. Azért nem megy, mert bejött a válság és elvesztette a munkáját és nincs másik így nem tudja fizetni? Húha! El lehet menni az ország másik végére autógyárba, akárhova, munkásszállón lakni, lehet derogál, de az nem derogál jobban, hogy viszi a bank a lakást?
3. Vagy csak simán nem elég a fizetés? El lehet menni anyukához végső esetben matracon az előtérben, a lakást meg kiadni, ha kell molyfingért, de az is jobb, mint benne ülni a molyfing nélkül és várni mikor viszi a bank, nem? Ha csak simán nem elég a fizetés el lehet menni külföldre segédmunkásnak, takarítani, felszolgálni meg mosogatni, összehúzni a nadrágszíjat, vagy jobban derogál más ágyneműjét cserélni, mint elveszteni a lakásodat?
Nem a levegőbe beszélek, az én férjem is kint szopja a f4szt, mindössze azért, mert a megszűnt a 400ezres állása, amire berendezkedtünk és nem talált csak 100ezreset utána, ami nem volt elég. Nem engedte meg magának, hogy jajveszékeljen a TV előtt, fogta kiment külföldre kulimunkát végezni, gondolhatod milyen jó, mikor ott annyit keres, mint amennyit itthon keresett. Abban a viszonylatban egy béna fizetés, de amennyire tudja összehúzza a nadrágszíjat és szépen tudjuk fizetni a hiteleinket ahelyett, hogy itt vonyítanék, hogy majd az állam, meg a többi adófizető meg anyámkínja. ÉN vettem fel, ÉN fogom visszafizetni. Ha telepakolom a kosarat a boltban, azt sem próbálom utána rásózni másra, hogy hékás még sincs nálam elég pénz, segíts már, mert tiszta szemétség, hogy nem tudom megvenni a sajtot, meg a teavajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!