Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy rögzítik az árfolyamot 180 CHF-re a különbözetet pedig a bankok fizetnék a bankadóból?

Figyelt kérdés
Szerintem ez lenne jó megoldás, így tulajdonképpen az államnak sem kerülne semmibe, és nem az adófizetők pénzén lennének segitve a devizahitelesek.
2011. aug. 11. 11:31
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

[link]

Legalább ez egy olyan ötlet, amiben mind a 3 másik párt egyetért.

Már csak Viktorka válaszára várunk, hogy hajlandó -e megszakítani a szabadságát és szembe nézni a tényekkel.

2011. aug. 11. 11:34
 2/13 anonim ***** válasza:
Bankadón felüli bankadóból?!Így nem kerülne az államnak semmibe. A bankok eddig nem voltak túl rugalmasak.
2011. aug. 11. 11:44
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem úgy tudom önmagában a bankadóból. Igen is a bankok viseljék el a plusz költségeket.

DE ha úgy vesszük Viktor bácsi így elesik a bankadótól.

Vagy a bankadó egy bizonyos mértékéből.

Mert most aki ezt kérni fogja, az a biztos halálban fog rohanni ha letelik az árfolyam rögzítés.

2011. aug. 11. 11:54
 4/13 anonim ***** válasza:
66%

Jól értem, hogy a hiteles HELYETT fizesse a bank a különbséget? Hát bocs, de NEM! Ki vette fel? A hiteles! Nehogy már el legyen mismásolva! KI KELL FIZETNI! Én is meg még sokan mások is fizetjük szépen a devizásat, vagy a forint alapút, nehogy már itt arról álmodozzanak, hogy majd el lesz engedve, meg így meg úgy. Azért volt az olyan olcsó, mert bármikor felmehet és fel is ment ez van.

Ha most is megnézed, ugyanazt ugyanolyan futamidőre fel lehet venni mondjuk deviza alapon 25ezerért havonta, meg forint alapon 44 ezerért havonta. Akinek nem telt volna a forintra, az minek vett fel akkorát? Ki az a hülye aki azt hitte, hogy örökre olyan kicsit kell fizetni? Ráadásul én régebben még gondolkodtam is az átváltásra devizába és több különböző ügyintéző mondta, hogy azt nagyon jól meg kell gondolni, mert a saját gyerekének sem ajánlaná. Ne mondja senki, hogy úgy tettek, mintha soha nem lehetne semmi baj. Amit és ahogy felvettél ki kell fizetni! Mikor tanulják már ezt meg a magyar emberek? Állandóan az van, hogy saját maguknak elbas7nak mindenfélét aztán meg rázzák az öklüket az államra, hogy húzzál ki a szarból te paraszt, mert megérdemlem!

2011. aug. 11. 12:02
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

egyetértek az előzővel

a személyi hitelemet is engedje már el a bank, mert mennyivel jobb lenne nekem úgy, és már mióta fizetem, és milyen magas kamattal, szemét bank, csak kihasznált engem

(ironizálok)

2011. aug. 11. 12:29
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Messze a legjobb öttlet!
2011. aug. 11. 18:49
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 12:02

Szerintem is jó megoldás lenne ez. Nem értem, h miért beszél úgy a kedves válaszoló a devizában eladósodottakról, mint a férgekről. Senki sem mondta azt, h elengedik a devizahitelesek adósságát, csak arról lenne szó, h nem követelnek tőlük irracionális törlesztőrészleteket. Hitelt egy ember sem viccből vagy szórakozásból vesz fel, hanem kényszerből. Azért választották sokan a devizás hitelt, mert egyrészt azt tudták fizetni, másrészt pedig ki a fene tudta előre, h jön egy óriási válság. Persze mindenki úgy írta alá a szerződést, h vállalta a deviza ingadozást, na de ki számított arra, h ez az ingadozás frankban 150 forintról 270-80 forintra repül. A hitelszerződésekben sehol sem szerepel egyértelműen, h az árfolyam ingadozásból származó kockázatviselés egyoldalú. Mi az, h a bank semmilyen kockázatot nem vállal? A bankadót egyfelől nem pont azért vezették be, mert a bankok extraprofitot szednek? Ezzel a javaslattal arról lenne szó, h a bank elengedi a rögzített 180 forintos árfolyam fölött felhalmozódó összeget, amit leírhatna a bankadójából, mondván, h ő már nem szed extraprofitot.

Amúgy nemcsak magánszemélyek, hanem önkormányzatok tucatjai is devizában vannak eladósodva. Akkor az önkormányzatok is hülyék?

Egy rádiós műsorban egy szakértő arról beszélt, h az emberek bár deviza alapú hitelt vesznek fel, a hitelnek a valóságban nincs köze a külföldi valutákhoz. A devizahitel tulajdonképpen egy "kedvezőbb" törlesztőrészletű, de kockázatosabb forinthitel. A bankok ugyanis nem devizában adnak kölcsönt. Erről tud vki vmit? Ezt csak fél füllel hallgattam.

2011. aug. 12. 02:04
 8/13 Pj0tr válasza:
78%
A deviza hitel és a deviza alapú hitel nem összekeverendő fogalmak.
2011. aug. 12. 10:03
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

persze még mi nem kellene.

Hát legyen rögzítés de utána fizesség ki a különbözetet a hitelesek. Ők voltak a bénak, oldják is meg, persze majd a bank megoldja meg a viktorka, mindenki más, csak épp a hitelesek nem, mert éppen nyaralásra meg új bútor kell nekik, hát elősör gondolkodni kellett volna. FIZESSÉG MEG AZ ADÓSOK A KÜLÖNBÖZETET

2011. aug. 12. 13:22
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Az állam kevesebb bevételhez jutna, és úgyis kitalálna valamit, amivel pótolná az így kieső bevételét.

Végeredményben megint a lakosság fizetné meg.

A bankok tuti nem bíznának benne, hogy így is maradna és már előre ráterhelnék az ügyfelekre (nemcsak a deviza adósokra, hanem a többiekre is) a feltételezett veszteségüket.

Tulajdonképpen a többi emberrel fizettetnék meg a devizahitelesek árfolyam különbözetét.

Ami nagyon kedvező megoldás számomra, ha én is a megsegített deviza hitelesek között vagyok, de eléggé igazságtalan, ha nem.

2011. aug. 12. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!