Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki fizeti ki a kormány a 20...

Ki fizeti ki a kormány a 20 milliárdos chipsadóját?

Figyelt kérdés
Ugyanis ennyi bevételt vár tőle a Fidesz. Megint a kisemberek szívnak?
2011. aug. 6. 13:50
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
68%
Úristen! 5Ft-tal drágább lesz a kóla!
2011. aug. 6. 18:20
 22/39 anonim ***** válasza:

Tényleg nem kell annyira elkeseredni, és az az 5 forint drágulás reális. Nem lesz annyira nagy drágulás, csak az elején figyelni kell majd, hogy mennyit lehet megengedni magunknak, mert sok kicsi sokra megy.

Ezzel ellentétben például az energiaitalok nagy mértékben drágulni fognak, arról biztosan leszoknak páran. Ami nekem pont, hogy rossz, mert nekem az energiaital segít abban, hogy bírjam az egyetemet. Amikor az ember 2 napig nem alszik, hogy megcsináljon egy beadandót, akkor jót tud tenni egy energiaital.

De amúgy ez a "mindenki éljen egészségesen" hülyeség, csak kellett valami indok, hogy növeljék az adókat. De vajon a fizetéseket fogják valaha? Az lenne az egészséges, ha az ember nem halna éhen. Szerintem.

2011. aug. 6. 21:02
 23/39 anonim ***** válasza:
91%

Hogyan lehetne rávenni máshogyan az embereket arra, hogy azt vegyék, ami egészségesebb?

Az átlagember egyszerűen gondolkodik, ami olcsó azt veszem meg. Utána pedig nem érti, miért vannak különböző panaszai, miért köt ki az orvosnál mindenféle nyavajával, miért nem tud lefogyni stb. (érdemes egy-két pillantást vetni a fogyókúra témakörre) Tény, hogy sokkal többet járnak orvoshoz, mint azok az emberek, akik tényleg egészségesen étkeznek. A TB-be ugyanannyit fizet mindenki. (aki fizet)

Szemléletváltásra lenne szükség, viszont úgy tűnik csak ezt a nyelvet (pénz) érti az átlagember. Hiába papolna a kormány vagy bárki, hogy miért élj egészségesen. Kb minenki lex_arná.

Az egyik felháborodott hozzászólótól kérdezem, hogy miből áll az ő ételízesítője? Csak nem nátrium glutamátból?

Amit már ha jól tudom Svédországban betiltottak mert olyan súlyos méregnek tartják.

Miért is nem lehet kezeletlen sót és zöldségeket használni?

2011. aug. 6. 21:18
 24/39 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaza van. A fizetések nem fognak nőni mostanában, és ez tényleg csak egy indok a bevételek növelésére, mert ha annyira az egészségünk érdekelné őket, akkor a cigaretta is rajta lenne a listán, meg a tömény szeszes italok is. Ha meg még tovább gondolkozunk, pl érrendszeri megbetegedések kapcsán, akkor mondjuk az emberibb munkakörülmények, és a munkahelyek számának a növekedése sem ártana, mert sok ember a bizonytalanság miatt készül ki, és kap szívrohamot, nem a koleszterin miatt.
2011. aug. 6. 21:19
 25/39 anonim ***** válasza:
45%

Kedves 21:19-es!

Ezek szerint mindent vagy semmit? Attól mert a cigaretta nincs rajta, attól a többi egészségkárosító se legyen rajta?

Vagy rögtön a chipsadó kapcsán kellene új munkahelyeket teremteni?

Ez egy intézkedés, ami az egészségtelen ételekre vonatkozik. Nem másra. Azok más intézkedések lesznek.

2011. aug. 6. 21:27
 26/39 anonim ***** válasza:
45%

Igazából ha drágítanák a cigarettát, sok család jutna az utcára. A függőség amit okoz rettentően erős. Ugyanígy a chips-adó sok családot fog még mélyebb helyzetbe kényszeríteni.

Amúgy az emberek fizetik az adót, a tb-t, ezért megérdemlik már a saját pénzükből is azt, hogy kezeljék őket. Mindemellett vannak olyanok, akik nem amiatt járnak gyakran orvoshoz, mert egészségtelenül étkeztek, akkor velük mi legyen?

Amúgy ez a chips-adó rengeteg dologra fog kiterjedni. Szerintem még az egészségesen étkezők nagy része is bele-bele fog nyúlni pár olyan dologba, amiben benne van a chips-adó.

És az teljesen jogos, ha azt akarják, hogy jobban éljünk, akkor MINIMUM hagyják azt abba, hogy vesznek el.

Amúgy én egész életemben szerettem a chipset, a hamburgert, a kólát, és tudjátok hányszor voltam kórházban? Egyszer, amikor begyulladt a víztől a fülem, és amikor születtem.

Orvosnál nem voltam cirka olyan 3 éve, de ha egész eddigi életemben voltam is, az 90%-ban amiatt volt, mert még közép vagy általános iskolában lógni akartam egy napot.

A fogaim rosszak, bevallom, mert a szüleim nem tartották fontosnak azt, hogy megtanítsanak fogat mosni, ezért megkésve kellett saját magamnak rászoknom. Túl drámázzák ezt az egész egészséged-egészségtelen dolgot.

2011. aug. 6. 21:53
 27/39 anonim ***** válasza:

21:27 :)

Igen, mert a napi két kávéskanál cukor nem egészségtelen, de két szál cigaretta az viszont az, sőt ha csak passzív dohányos valaki akkor is az. Teljesen értelmetlen, és logikátlan az egész törvény úgy ahogy van. Pl miért nem azokat a termékeket adóztatják, amikben sok az adalékanyag, miért a cukrot, és a sót szúrták ki az ötmillió dolog közül, ami nem egészséges? Szerintem azért mert cukor és só majdnem mindenben van, ha másért nem, tartósítás miatt, és így többet tudnak kaszálni. A túlzott só, cukor bevitel tényleg nem egészséges, de minden viszonyítás kérdése. Minden mérgező, csak dózis kérdése. :D Ha csak almát eszel, hamar meghalsz, pedig az almáról mindenki tudja hogy egészséges. Akkor hogy van ez? A magas vérnyomás pl nagyban függ az ember körülményeitől, pl ha tartósan ideges, vagy fizikailag kifárad, a vérnyomás emelkedik, és tartós állapot alakulhat ki. Idegesség esetén szintén megugrik a vércukorszint, és ugyanúgy kikészül ettől hosszútávon a hasnyálmirigyed mintha kilószámra tömnéd magadba a cukrot, amit sziruppal öblítesz le. Erről miért nem nyilatkoznak soha? A táplálkozás csak egy dolog. Élhetsz te mintaétrenden ha évekig azon ölöd magad, hogy lesz e munkám, kirúgnak e, kapok e nyugdíjat. Ez van itt ebben az országban, és akkor az egészet most rá kéne kenni a cukorra, meg a sóra, mert az a hibás. Szerintem meg nem csak az ételek, van itt más is ami miatt ilyen sokan betegszenek meg.

2011. aug. 6. 22:25
 28/39 anonim ***** válasza:
89%

21:53-as hány éves vagy?

A chips és társai az nem az olcsó kaja kategória!!! Azért sem értem, hogy a szegényebb családok miért chipszre és hamburgerre költik a pénzüket. Ebből a pénzből rendes ételeket is vehetnének, kimennek a piacra és vesznek zöldségeket és még húsra is futná belőle. Ja, hogy azt meg kell még főzni? És az persze időbe kerül, na meg persze meg nem is olyan finom, mint az ízfokozós cuccos.

Nincs itt valami ellentmondás??????

2011. aug. 6. 22:27
 29/39 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzővel, akinek nincsen pénze feldolgozott, drága szarokra, az főzzön. Akinek meg van pénze, annak nem fog betenni az a pár száz forint havonta. Mindenki jól jár.
2011. aug. 6. 22:31
 30/39 anonim ***** válasza:

22:27

Nincs ellentmondás. Nem mondtam, hogy szegény vagyok, de hadd én döntsem már el, hogy mit szeretek és mit nem. Ha te ebbe bele akarsz pofátlankodni, dögölj meg, tudod?

2011. aug. 6. 22:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!