A cenzúrázás az új évezredben hungaricummá válik?
"Tegnap feltettem egy kérdést "Csak nekem van hányingerem ettől?" címmel és kicenzúrázták. Valószínű, hogy a "hányinger" szó verte ki a biztosítékot az ízlésrendőrségnél, mert ma feltettem "mi a véleményed erről a hírről" címmel ugyanezt a kérdést."
Jó, de akkor legalább miért nem írják le még többszöri kérdésre sem, hogy mi bajuk egy adott kérdéssel vagy válasszal?
Egyértelműen be kellene tartani a szabályokat a kérdezőknek és a válaszolóknak is; nem kellene kiakadni azon, hogy a modik a provokatív, rasszista, sértő, trágár, nem a kérdésre válaszoló stb. kommenteket törlik (akár maguktól, akár bejelentésre).
Annyira nehéz lenne kulturáltan fogalmazni, és gyűlölködésmentesen írni?
Én épp az ellenkezőjét kifogásolom: nagyon gyakran nem törlik az egyértelműen szabálysértő kommenteket, még bejelentésre sem. Persze, tudom, a moderátorok is emberek, szubjektív érzelmekkel; de ettől még a trágár szavak trágár szavak maradnak, a provokáció provokáció; a nem a kérdésre, hanem egy másik válaszra adott válasz vagy a mellébeszélő válasz is egyértelműen törlendő lenne. Szerintem.
Mondom ezt úgy, és főleg azért, mert nemrég töröltek 3 válaszomat is, amik pedig igenis kapcsolódtak a kérdéshez, csak az egyik válaszolónak "címezve" fejtettem ki; de semmi sértő, provokatív, stb. dolog nem volt benne; mindössze egy fordítás-ferdítésről szólt... :(((
Az oltogatós, anyázós, értelmetlen válaszok meg maradnak, a tisztelt nagyérdemű olvasóközönség épülésére... :((
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!