Mi a véleményetek erről a hírről?
Tegnap éjjel tettem fel a kérdést, kicenzúráztak, most újra próbálkozom. Elnézést kérek, hogy önmagamat ismétlem, de csak most jutottam netközelbe, hogy elolvassam a válaszokat, nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre. Google-ban visszakeresve láttam, hogy nagy vitát váltott ki a kérdés 5 oldalon keresztül, aki esetleg nem tudott kommentelni, annak a kedvéért is mégegyszer:
Nyelvtanulás az óvodában, kéttannyelvű középiskolák, többszázezres nyelvtanfolyamok, a legújabb, hogy nyelvvizsgához kötnék a felvételit:
A német tanárom szerint kulturálatlan, műveletlen az a felnőtt, aki nem beszél legalább két idegen nyelven folyékonyan. A szüleim állandóan azt sulykolják belém, hogy költözzek külföldre, mert itt hamarosan lehúzzák a rolót. Lassan már napi vita tárgya ez köztünk. Olyan nagy bűn az, ha a saját hazámban akarom leélni az életemet?
Még mielőtt a mégmielőtt. A szüleim nem politizálnak. Ahogyan én sem. Hidegen hagynak a pártpolitikai viták és az izmusok, csak élni szeretném az életemet anélkül, hogy olyasmit várjon el tőlem az oktatási rendszer, a tanáraim, a szüleim és a közvélekedés, amihez nincsen joga.
Vicces, hogy pont a legértelmesebb kérdéseket törlik ki, az ostoba trollok meg kedvükre vandálkodhatnak szerte az oldalon. Nevetséges.
Én se fogok elmenni külföldre, itt akarok élni, és magamat meg a tulajdonomat akár fegyverrel is megvédem bármilyen ellenség elől.
Én már azzal sem értek egyet, hogy a kötelező nyelvi érettségi mellé minek a nyelvvizsga. Súlyos tízezreket vesznek ki ezzel a diákok, szülők zsebéből.
Ehelyett meghatározhatnák, hogy olyan színvonalú legyen a középiskolai nyelvoktatás, hogy mondjuk egy 75%+-os nyelvi érettségi egyben nyelvvizsgát is adjon.
"Nyelvtanulás az óvodában, kéttannyelvű középiskolák, többszázezres nyelvtanfolyamok, a legújabb, hogy nyelvvizsgához kötnék a felvételit: "
Még mindig azon az állásponton vagyok, hogy akinek van pénze az had küldje ilyen helyekre táborozni. A kéttannyelvű iskolákkal semmi gond.
Az meg, hogy a felvételi nyelvvizsgához kötik, nem is olyan nagy hülyeség. persze ha lesz normális nyelvoktatás. 2016 előtt be sem vezetik. Manapság a nyelvtudás nagyon fontos.
"Én már azzal sem értek egyet, hogy a kötelező nyelvi érettségi mellé minek a nyelvvizsga. "
Mert a legtöbben középfokon teszik le. Az meg se közelíti a nyelvvizsgát. Az emelt szintű érettségi már igen. Az emelt mellé ha valaki jól teljesít akkor adnak nyeélvvizsgát.
Jó lenne, ha az első mondatnál tovább is olvasnád a válaszom:
"Ehelyett meghatározhatnák, hogy olyan színvonalú legyen a középiskolai nyelvoktatás, hogy mondjuk egy 75%+-os nyelvi érettségi egyben nyelvvizsgát is adjon."
Tudom jól, hogy az emelt szintű érettségin meg lehet szerezni a nyelvvizsgát. DE
1. Az emelt szintű érettségi mumus a diákoknak.
2. Az emelt szintű érettségihez, legyen szó bármelyik tárgyról, a sima tananyag kevés.
Legalábbis akkor és ott, ahol én érettségiztem, az volt, pedig nem volt gyenge iskola.
"Súlyos tízezreket vesznek ki ezzel a diákok, szülők zsebéből. "
Ehhez még azt akarom hozzáfűzni, hogy ha továbbtanul akkor mindenképpen kell majd fizetni. Ugye a diplomához is kell nyelvvizsga. Tehát akkor az egyetem alatt kell kifizetni a pénzt ami nem biztos, hogy a legjobb a pénztárcának. A másik meg, hogy sokan azért nem kapják meg a diplomájukat mert nincs nyelvvizsgájuk. Így ezt is ki tudnák szűrni. Továbbá már ez is egy szűrési folyamat lenne a felvételin.
A német tanár szerint legalább két nyelvet kell beszélni, az ének tanár szerint két hangszeren játszani, a tornatanár szerint ... és sorolhatnám.
Csupán a gyerekkor veszik el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!