Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek erről a hírről?

Mi a véleményetek erről a hírről?

Figyelt kérdés

Tegnap éjjel tettem fel a kérdést, kicenzúráztak, most újra próbálkozom. Elnézést kérek, hogy önmagamat ismétlem, de csak most jutottam netközelbe, hogy elolvassam a válaszokat, nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre. Google-ban visszakeresve láttam, hogy nagy vitát váltott ki a kérdés 5 oldalon keresztül, aki esetleg nem tudott kommentelni, annak a kedvéért is mégegyszer:

Nyelvtanulás az óvodában, kéttannyelvű középiskolák, többszázezres nyelvtanfolyamok, a legújabb, hogy nyelvvizsgához kötnék a felvételit:

[link]

A német tanárom szerint kulturálatlan, műveletlen az a felnőtt, aki nem beszél legalább két idegen nyelven folyékonyan. A szüleim állandóan azt sulykolják belém, hogy költözzek külföldre, mert itt hamarosan lehúzzák a rolót. Lassan már napi vita tárgya ez köztünk. Olyan nagy bűn az, ha a saját hazámban akarom leélni az életemet?

Még mielőtt a mégmielőtt. A szüleim nem politizálnak. Ahogyan én sem. Hidegen hagynak a pártpolitikai viták és az izmusok, csak élni szeretném az életemet anélkül, hogy olyasmit várjon el tőlem az oktatási rendszer, a tanáraim, a szüleim és a közvélekedés, amihez nincsen joga.

2011. júl. 27. 20:47
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
88%

Vicces, hogy pont a legértelmesebb kérdéseket törlik ki, az ostoba trollok meg kedvükre vandálkodhatnak szerte az oldalon. Nevetséges.

Én se fogok elmenni külföldre, itt akarok élni, és magamat meg a tulajdonomat akár fegyverrel is megvédem bármilyen ellenség elől.

2011. júl. 27. 20:59
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Amit a némettanárod mondott, az erős túlzás így. Szerintem is része az alapműveltségnek más nyelv ismerete, de legalább kettő folyékonyan, az már túlzás.
2011. júl. 27. 21:04
 3/25 anonim ***** válasza:
68%

Én már azzal sem értek egyet, hogy a kötelező nyelvi érettségi mellé minek a nyelvvizsga. Súlyos tízezreket vesznek ki ezzel a diákok, szülők zsebéből.

Ehelyett meghatározhatnák, hogy olyan színvonalú legyen a középiskolai nyelvoktatás, hogy mondjuk egy 75%+-os nyelvi érettségi egyben nyelvvizsgát is adjon.

4/25 anonim ***** válasza:
100%
Persze attól még előnyös, az nem vitás.
 5/25 A kérdező kommentje:
2 kommentet töröltek, most pár perce. Előbb 7 volt, most 5 van. Légyszíves írjátok le újra
2011. júl. 27. 21:56
 6/25 anonim ***** válasza:
77%

"Nyelvtanulás az óvodában, kéttannyelvű középiskolák, többszázezres nyelvtanfolyamok, a legújabb, hogy nyelvvizsgához kötnék a felvételit: "

Még mindig azon az állásponton vagyok, hogy akinek van pénze az had küldje ilyen helyekre táborozni. A kéttannyelvű iskolákkal semmi gond.

Az meg, hogy a felvételi nyelvvizsgához kötik, nem is olyan nagy hülyeség. persze ha lesz normális nyelvoktatás. 2016 előtt be sem vezetik. Manapság a nyelvtudás nagyon fontos.

"Én már azzal sem értek egyet, hogy a kötelező nyelvi érettségi mellé minek a nyelvvizsga. "

Mert a legtöbben középfokon teszik le. Az meg se közelíti a nyelvvizsgát. Az emelt szintű érettségi már igen. Az emelt mellé ha valaki jól teljesít akkor adnak nyeélvvizsgát.

2011. júl. 27. 22:48
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne, ha az első mondatnál tovább is olvasnád a válaszom:

"Ehelyett meghatározhatnák, hogy olyan színvonalú legyen a középiskolai nyelvoktatás, hogy mondjuk egy 75%+-os nyelvi érettségi egyben nyelvvizsgát is adjon."

Tudom jól, hogy az emelt szintű érettségin meg lehet szerezni a nyelvvizsgát. DE

1. Az emelt szintű érettségi mumus a diákoknak.

2. Az emelt szintű érettségihez, legyen szó bármelyik tárgyról, a sima tananyag kevés.

Legalábbis akkor és ott, ahol én érettségiztem, az volt, pedig nem volt gyenge iskola.

2011. júl. 27. 22:55
 8/25 anonim ***** válasza:
69%

"Súlyos tízezreket vesznek ki ezzel a diákok, szülők zsebéből. "

Ehhez még azt akarom hozzáfűzni, hogy ha továbbtanul akkor mindenképpen kell majd fizetni. Ugye a diplomához is kell nyelvvizsga. Tehát akkor az egyetem alatt kell kifizetni a pénzt ami nem biztos, hogy a legjobb a pénztárcának. A másik meg, hogy sokan azért nem kapják meg a diplomájukat mert nincs nyelvvizsgájuk. Így ezt is ki tudnák szűrni. Továbbá már ez is egy szűrési folyamat lenne a felvételin.

2011. júl. 27. 23:23
 9/25 doboszoli ***** válasza:
100%

A német tanár szerint legalább két nyelvet kell beszélni, az ének tanár szerint két hangszeren játszani, a tornatanár szerint ... és sorolhatnám.

Csupán a gyerekkor veszik el...

2011. júl. 28. 07:10
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Én magam nem beszélek nyelveket.Sajnos.A gyermekeim igen.Előttük kitárult a világ, én meg csak "irigykedem"
2011. júl. 28. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!