Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mostani iskolai tantervben...

A mostani iskolai tantervben miért nincsen semmilyen tananyag a kommunizmusról, amikor fél évszázadig az ország vezető ideológiája volt?

Figyelt kérdés
2011. júl. 25. 23:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%

"ha valaki túl sok Marxot olvasott, az már gyanúsnak számított, mert még a végén az izgágája észreveszi, hogy mennyire kevés köze van Marxhoz az uralkodó rendszernek. "

Pontosan így van, anyámat is ezért b@sztatták anno az egyetemen a tanárai :)

2011. júl. 26. 03:19
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

"Továbbá mit vársz, hogy majd kommunistává nevelnek itt mindenkit?

miért is kéne kommernek lenni?"

Mert ez a jövő irányzata.

A kommunizmus 2020as magyarországi bevezetése után úgyis mindenkinek azzá kell lenni, jobb lenne még most átnevelni szépszóval a népet.

2011. júl. 26. 04:47
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem igaz, hogy nem tanultunk róla. Én legalábbis tanultam. Sőt: A töritanárom mindvégig mondta, hogy ezt pl. a szocializmus alatt nem így tanítottták, meg máshogy mutatták be, amikor meg olyan részekhez ért, amit már ő is megélt, elmesélte azt is, hogy ők hogy látták akkor a dolgot. Szóval elég alaposan mesélt a rendszerről.
2011. júl. 26. 09:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Már hogy ne tanítanának róla? Az ország (és Európa) történelmének ez is része volt, én tanultam róla 8.-ban is, és 12.-ben is. Pedig a 12. osztályt levelezőn végeztem, eléggé csak a legfontosabbakra koncentrált a tanár az órákon, mégis tananyag volt, tanultuk, beszéltünk róla.
2011. júl. 26. 09:39
 15/17 anonim ***** válasza:
Érettségin a "A Kádár rendszer mindennapjai" című tételt húztam, egyébként hatalmas mennyiségű tananyagot kaptunk a kommunizmusról...
2011. júl. 26. 10:09
 16/17 anonim ***** válasza:
Magyarországon nem volt kommunizmus soha, ezért nem tanítják. sőt még a világon sehol sem volt kommunizmus.
2011. júl. 26. 12:23
 17/17 anonim ***** válasza:
A tantervben benne van a kommunizmus és a szocializmus is. Az már más kérdés, hogy mivel ezek a történelemórák végén vannak, sok iskolában egyszerűen nem jutnak el odáig, mert a diákok szeretkeznek tanulni, ezért olyan lassan haladnak a tananyaggal, hogy egyszerűen nem érnek a végére.
2011. júl. 26. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!