Komolyan azt hiszitek, hogy a diktatúra jobb lenne?
Csak azért, mert eddig Magyarországon elég fejletlen a demokrácia?
Miért ment itt akkor régen a sipákolás a médiatörvényről, meg hogy Orbán diktatúrát vezetne be? stb.
Ui: nem vagyok Orbán hívő
tiszta önellentmondás ez a GYK...
hát igen, ameddig nem termel ki magából jobbat az ország...
na mentem dugni, szevasztok!
"Komolyan azt hiszitek, hogy a diktatúra jobb lenne?"
Ezt csak hülyék gondolják. A gyk-n pl. elég sokan.
"Csak azért, mert eddig Magyarországon elég fejletlen a demokrácia?"
Mihez képest fejletlen? A svédhez képest fejletlen, a világ demokráciának nagy részéhez képest pedig fejlett.
"Miért ment itt akkor régen a sipákolás a médiatörvényről, meg hogy Orbán diktatúrát vezetne be?"
Mert Orbán vezette be, és a baloldaliak hivatalból sipákolta, mint minden ellen, ami ehhez a kormányhoz köthető.
"tiszta önellentmondás ez a GYK..."
A gyk-n tapasztalatom szerint rendkívül kontraszelektált a mezőny.
Én voltam az eredeti kérdés kérdezője. Ha megfigyelted, nem az a kérdés, hogy a diktatúra jobb-e, mint a demokrácia (kétségkívül kívánatosabb egy jól működő demokrácia), hanem azt, hogy a jólét vagy a szabadság a fontosabb számodra? Mivel a kérdés fikció, fel sem vetődik, hogy a kettő milyen viszonyban van egymással.
Egyszerűen fogalmazva: Lemondanál-e a demokráciáról viszonylagos jóléti gazdaságért cserébe?
Még egyszerűbben: Lemondanál-e arról, hogy 4 évente a szavazóurnák elé vonulj takaros lakásért, házért, olcsó, röhögve kipengethető rezsi- és kajaköltségekért cserébe?
akkor az a baj, hogy nem vagy tisztában a fogalmakkal
Te arra akartál rákérdezni, hogy lemondanál-e az önrendelkezés jogáról?
ez így már nem feltétlenül államelméleti kérdés...
de jó, hogy még a kérdező sem tudja, hogy mi van...
ahhoz képest nézd meg, mi lett a kérdésedből.
Szerintem hasznos válaszokat kaptam, ezek szerint az emberek többsége lemondana önrendelkezési jogáról viszonylagos jólétért cserébe.
Más kérdés, hogy ez az állapot meddig tart, mert a jót könnyű megszokni, az önrendelkezés hiánya pedig előbb-utóbb megszülné az engedetlenséget/lázadást.
Nem moderálom és nem hurrogom le a válaszaimat, szólás- és véleményszabadság van. Sokan értették, hogy mit akarok mondani.
ma 16:03
Angliában 320 éves a demokrácia, itt 20 éves. Mit vársz, melyik legyen "fejlettebb"?
És szerinted az a megoldás, hogy akkor inkább itt legyen diktatúra?
Teljesen érthetetlen, hogy akiknek ekkora zavar van a fejében, minek osztják az észt itt a gyk-n.
"És szerinted az a megoldás, hogy akkor inkább itt legyen diktatúra? "
tudsz olvasni?
én a demokráciát pártolom...
olyanba kötsz bele, ami mindkettőnknek nyilvánvaló volt...
miszerint, hogy itt még túl fiatal a demokrácia
miért kezdted el ezt nekem bizonygatni?
honnan vetted, hogy diktatúra párti lennék?
-.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!