Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy megtiltották a sztrájkot a BKV dolgozóinak a korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
[link]
2011. júl. 15. 20:44
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

Te még nem dolgozol, ugye? Nincs valós fogalmad a munkáról!

Nem azért van orvoshiány mert nincs orvos, hanem az állami költségvetésben nincs pénz, ezért zárják be a kórházakat, rendelőket, és építik le a dolgozokat (orvosokat, nővéreket), akik más lehetőség hiányában elmennek külföldre dolgozni (és még jobban is keresnek).

A költségvetési hiány miatt, nincs pénz a nyugdíjalapban, akarják a korengedményes nyugdíjakat megszüntetni, ill. emelik fel a nyugdíjkorhatárt!

Értem miért nem aggódsz, hogy nekem 65 éves koromig kell dolgoznom (ha addig még jobban fel nem emelik!)

2011. júl. 16. 08:40
 22/43 anonim ***** válasza:

Feldobtad a magas labdát öreg, én meg leütöm:

"Senki nem volt arra kötelezve, hogy az legyen a munkája."

Az orvos se volt arra kötelezve, hogy orvos legyen!

2011. júl. 16. 09:40
 23/43 anonim ***** válasza:

A kérdésre:

Demokratikusan, de kiutat kell keresniük - arra vonatkozólag, hogy érvényesíteni tudják az érdekeiket.

Engem elgondolkodtat, hogy milyen alapon támaszthat bárki is követelményként (!) "elégséges szolgáltatást" egy elégedetlenségét kinyilvánítani demokratikusan óhajtó embercsoporttal szemben.

A sztrájk, az demonstráció pontosan arról szól, hogy akinek szól, észre vegye már végre magát, - nem csinálhat vég nélkül azt az emberekkel, amit kedve szottyan.

Utálok külföldi példákkal jönni, mert ez Magyarország, de szemléltetésként ezúttal más példát felhozni:

Ha Franciaországban leáll a vasúti közlekedés, ott LEÁLL (!) a vasúti közlekedés, - üresen konganak a pályaudvarok és senki, sehova - vasúttal.

EZ SZTRÁJK!

Ami Magyarországon folyik, az pedig szemfényvesztés, bohóckodás. Mi az, hogy "elégséges szolgáltatás" - egy elégedetlen embertől?

- Tegyük ebben az esetben félre, hogy jogos-e a követelés, amit a sztrájkkal szeretnének a résztvevői kikényszeríteni.

Ami itt folyik sokszor, az egyszerűen nevetségessé teszi a sztrájkot, mint tiltakozási eszközt.

Sok embert nem fizetnek meg emberhez méltóan, de ha ehhez az is párosul, hogy az ember nem tudja magát időről-időre úgy kipihenni, ahogy azt "TÖRVÉNY" határozza meg, az már alapot ad arra, hogy az ember felhívja magára - nagy nyilvánosság előtt - a figyelmet.

Az, hogy ezt ráadásul embertelen körülmények közötti munkalégkörben támasztják az emberrel szemben, pedig még egy nyomaték arra, hogy van miért sztrájkolni.

EHHEZ KÉPEST (!) gyalázatos kereseteket visznek haza a bkv "terepen dolgozó" munkaerői.

Lehet jönni azzal, hogy a ..., a ..., az ..., és a ... is sztrájkolhatna ezzel az erővel...

Sztrájkolhatna, de nem sztrájkol, mert gyáva hozzá, - csak a magyar ember olyan pipogya, hogy évtizedek óta balkáni "munkabérért" próbál "eu-s szinten", - több ember helyett - dolgozni úgy, hogy lesüti a szemét és duzzog, köpköd (annak, aki nem tehet semmit az ügyében).

OFF:

A kérdező túlmisztifikálja az orvostársadalmat.

ON.

2011. júl. 16. 10:00
 24/43 A kérdező kommentje:

"és építik le a dolgozokat (orvosokat, nővéreket), akik más lehetőség hiányában elmennek külföldre dolgozni (és még jobban is keresnek). "

Francokat nincs orvoshiány. Hiányról akkor beszélünk ha van betöltetlen a pozíció.

És nem csak a pénz. Vagy miért van ennyire beszarva a kormány attól, hogy elmennek. Miért van minden héten egy riport arról, hogy nincs elég orvos? Mert nincsenek betöltve a pozíciók. Nem találsz olyan kórházat ahol nem keresnek embert.

VAgy a híreket csak kitalálják:

[link]

[link]

De nem csak nálunk gond, ez egész Európában van így:

[link]

""Senki nem volt arra kötelezve, hogy az legyen a munkája."

Az orvos se volt arra kötelezve, hogy orvos legyen!"

Ja ők se. Ezért tesznek ellene.

2011. júl. 16. 12:04
 25/43 anonim ***** válasza:

Ugye emlékszel a kérdésre, - Kérdező?

- Saját magad vagy egy "offgenerátor", - miért nem a kérdésedre adott válaszokra reagálsz?

2011. júl. 16. 12:06
 26/43 A kérdező kommentje:

ÉS a megyényi orvos:

[link]

2011. júl. 16. 12:06
 27/43 A kérdező kommentje:
Szerintem az eredeti kérdésemre már megadtam a választ. Pont az amit a 10:00-ás írt. Miként tudnának másként nyomást gyakorolni?
2011. júl. 16. 12:08
 28/43 anonim ***** válasza:

"Ja ők se. Ezért tesznek ellene."

Mi ellen? Ne mondjad már, hogy mielőtt orvosnak mentek nem tudták, hogy kb mennyi lesz a fizetésük, meg milyenek lesznek a munkakörülmények?

Mindenhol azt hallom, hogy a hivatástudat így, a hívatástudat úgy, meg, hogy a gyógyításra tették fel az életüket... Ugyan már, ez nem hívatástudat, amit csinálnak... Ezek csak üres szavak, amiket nagyon szeretnek hangoztatni. De védd csak őket, hiszen a szavaidból kiderül, hogy mit se tudsz még a VALÓDI életről.

2011. júl. 16. 12:12
 29/43 A kérdező kommentje:

"De védd csak őket, hiszen a szavaidból kiderül, hogy mit se tudsz még a VALÓDI életről."

Igazad van. Mi a fenének tartsuk itt az orvosokat. Majd ha valami történik bekötözzük egymás sebeit. De itt főként az emberekkel van gond. Mindenki irigykedik a másikra és nálunk eléggé igaz az, hogyha nekem szar akkor neki se legyen jó.

2011. júl. 16. 12:22
 30/43 anonim ***** válasza:

"Igazad van. Mi a fenének tartsuk itt az orvosokat. Majd ha valami történik bekötözzük egymás sebeit. De itt főként az emberekkel van gond."

Maradjunk annyiban, hogy kiforgattad a szavaimat és most szándékosan mellé beszélsz.

"Mindenki irigykedik a másikra és nálunk eléggé igaz az, hogyha nekem szar akkor neki se legyen jó."

Pont fordítva, ha neki jó, akkor nekem is legyen jó.

Most még naiv vagy egy kicsit, majd pár év múlva megváltozik a véleményed sok mindenről.

2011. júl. 16. 12:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!