11/14 A kérdező kommentje:
Moszkva évszázadok óta létezik, létezett a Szovjetúnió előtt és utána is. Gondoljatok Napoleonra és 1812-re. (Háború és béke). Szerintem ezzel az erővel lehetett volna BOKROS LAJOS tér is.
2011. júl. 13. 21:04
12/14 A kérdező kommentje:
Tényleg, ne nevezzük át?! Jó poén lenne. (Nem vettem komolyan a Hircsárdát).
2011. júl. 13. 21:07
13/14 anonim válasza:
Azért Széll Kálmán, mert ilyennagy ember nem is létezik! :DD
14/14 anonim válasza:
Kérdező, Moszkva valóban létezik már évszázadok óta, de a teret nem hívják annak évszázadok óta. A második világháború után azzal a nyilvánvaló céllal kapta ezt a nevet, hogy benyaljunk a megszálló szovjet erőknek, nem pedig azért, hogy a nagymúltú orosz kultúrának állítsunk emléket. Hozzáteszem én sem értek egyet az átnevezéssel, mert valóban az évtizedek alatt egyfajta ikonikus hellyé vált a tér a nevével együtt, de hát ez van. Mindenesetre ne hozzunk fel olyan álszent érveket, hogy hányszáz éve van Moszkva, amikor nyilvánvaló, hogy miért lett ez a tér neve annó. Bokros Lajos pedig még él, ha jól tudom, így nem lehetett névadó. Majd pár generáció múlva lehet, hogy ő is kap egy utcát vagy egy teret, ha úgy ítélik meg, hogy jelentős ennyire a személye. Szerintem nem fogják úgy ítélni. Mellesleg Széll Kálmán miniszterelnök is volt, nemcsak pénzügyminiszter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!