Az ajtódísszel Magyarország népesedési problémája ezennel megoldva?
Nem a gesztussal van a bajom, hanem a magyarázattal:
"az ajtódísszel is minél több gyermek vállalására kívánják biztatni a fiatalokat"
Ettől megnő a kedvünk a gyerekvállalásra?

"de mellette azzal senki nem foglalkozik hogy esetleg saját maga is adócsaló, meg még egy jó része az embereknek"
ez utóbbi megállapításoddal egyet tudok érteni. én magam nem vagyok adócsaló. (nem is lehetnék, talán kitalálod, hogy miért)

Nem irigyellek.
Fix adó, a garantált semmire.
Egy kicsit a végére elkanyarodtatok az eredeti témától, de a kommentek több, mint 2/3-ában (irónia!) nevetségesnek tartjátok az ajtódíszt, ill a magyarázatát!
Viszont a második kérdésemre senki sem reagált. Idézem magamat:
"Ráadásul "Isten hozott!" felirat is szerepel rajta... miért nem csak egy sima "Szeretettel köszöntünk", vagy valami hasonló általános üdvözlést karcintottak rá?"
Ha kapnék is ilyen ajtódíszt, nem a Fidesz (egyébként ez az ajtódíszezés is inkább KDNP-s gyökérség) miatt, hanem e felirat miatt nem tenném ki az ajtóra. Én sem és a gyerekeim sincsenek megkeresztelve. Ha szabad vallásgyakorlás van, akkor szabad vallás NEM gyakorlás is... és az én gyerekeimet nem az Isten hozta...
(valaki írta korábban: inkább a gólya) :) :) :)

Mint zsiványok falujának határában...
A faluba menet ez olvasható:
"Isten hozott!"
A faluból távozva - ugyanannak a táblának a hátoldalán:
"Ördög vigyen!"
20:10
Elképzeltem egy halottas háznál az ajtódíszt:
"Ördög vigyen!"
Bakker, ez nagyon morbid! :) :) :)

20:51 Mudri Lav
"Ez csak formaság, hogy "Isten hozott". Szerintem ezt nem vallásos emberek is szokták mondani."
Egy egyszerű példa:
Én szeretem a sört, a haverom nem. Sörözzön a haverom is? Válasszunk egy mindkettőnk számára megfelelő italt, vagy pedig legyen sör is és a haverom kedvence is!
Nem kellene ráerőltetni a sört olyanra, aki nem szereti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!