Ez valami rossz vicc?
Nem lenne kompenzáció, tehát az egyéni körzetekben minden nem a győztesre leadott szavazat(Egy forduló lévén valószínűleg a szavazatok többsége.)teljesen elveszne? EZEK NORMÁLISAK???!!!
"De honnan tudják a külföldön élők lakcímét? Vannak ismerőseim,akik Amerikában vagy Németországban élnek,de magyar állampolgárok. Hivatalos lakcímük még Magyarországon van. Hova kézbesítik nekik a szavazólapokat?"
Nem ezzel van a probléma, a magyarországi lakcímükre kapják az értesítés.
A gond azzal van, hogy nyakra-főre kapják a állampolgárságot akiknek valaha is volt Magyar rokona, és ezeknek -akik soha nem éltek itt, és nincsenek tisztában a Magyar politikai és gazdasági viszonyokkal ad a FIDESZ szavazati jogot. Kire fognak szavazni: arra akitől a jogot kapták.
Lehet megkövezni, de szavazati jogot csak az kapjon, aki Magyarországon élő magyar állampolgár, vagy csak átmenetileg tartózkodik külföldön /munka stb./.
"A gond azzal van, hogy nyakra-főre kapják a állampolgárságot akiknek valaha is volt Magyar rokona, és ezeknek -akik soha nem éltek itt, és nincsenek tisztában a Magyar politikai és gazdasági viszonyokkal ad a FIDESZ szavazati jogot."
Alapvetően én sem vagyok híve a határon túli szavazatnak, de mondjuk azért az vitathatatlan, hogy az erdélyi, és felvidéki magyarok életét igenis befolyásolhatja, hogy milyen külpolitikát folytat a magyar kormány.
11.55-ös. Nincs olyan, hogy ők és mi. Magyarok vannak, és ők is azok is mi is azok vagyunk. A határt nem mi magyarok húztuk magunk közzé. Ideje lenne már túllépni ezeken a mesterségesen létrehozott, magyarok ellenségei által létrehozott határon. Az a baj, hogy a te fejedben, sokkal masszívabb határ van, mint amit ránkkényszerítettek.
Amit az antant húzott, az igazából nem is létezik, csak átmenetileg úgy teszünk mintha ott lenne. Úgy teszünk, akkor amikor a zöld ruhás román embereknek felmutatjuk a személyi igazolványunkat, útlevelünket. Úgy teszünk, mert úgy kell tennünk és semmi több. Ami a te fejedben van fal vagy határ, az viszont sajnos sokkal durvább, na azt már nehéz lerombolni. :-(
ma 11:33
Ha egy pártra igény van, azaz népszerű, akkor el tud indulni. Ha annyira nem népszerű, hogy nem tud elindulni, akkor mi szükség rá?
Ami a kompenzációs listát illeti, így is listás lesz a mandátumok nagy része, csak a kétféle lista (területi és országos) helyett egy lesz (országos). Kicsit megváltozik a számolás módja, egyszerűbb lesz. Kár ezen hisztizni.
19:22
"Nincs olyan, hogy ők és mi. Magyarok vannak, és ők is azok is mi is azok vagyunk."
Ezt egy baloldalinak hiába magyarázod. Baloldaliak számára: vagyok én, meg van a nyugdíjam. Nincs ők meg mi meg magyarok meg más effélék. Csak én meg a nyugdíjam :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!