Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez valami rossz vicc?

Ez valami rossz vicc?

Figyelt kérdés

[link]

Nem lenne kompenzáció, tehát az egyéni körzetekben minden nem a győztesre leadott szavazat(Egy forduló lévén valószínűleg a szavazatok többsége.)teljesen elveszne? EZEK NORMÁLISAK???!!!

2011. júl. 9. 21:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"De honnan tudják a külföldön élők lakcímét? Vannak ismerőseim,akik Amerikában vagy Németországban élnek,de magyar állampolgárok. Hivatalos lakcímük még Magyarországon van. Hova kézbesítik nekik a szavazólapokat?"

Nem ezzel van a probléma, a magyarországi lakcímükre kapják az értesítés.

A gond azzal van, hogy nyakra-főre kapják a állampolgárságot akiknek valaha is volt Magyar rokona, és ezeknek -akik soha nem éltek itt, és nincsenek tisztában a Magyar politikai és gazdasági viszonyokkal ad a FIDESZ szavazati jogot. Kire fognak szavazni: arra akitől a jogot kapták.

Lehet megkövezni, de szavazati jogot csak az kapjon, aki Magyarországon élő magyar állampolgár, vagy csak átmenetileg tartózkodik külföldön /munka stb./.

2011. júl. 10. 11:43
 22/29 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ez a rendszer már végképp nagyon aránytalan lenne. Nem jó a teljesen arányos rendszer sem, mert akkor nehéz stabilan kormányozni, de ezzel már mintha nagyon átesnének a ló túloldalára... Ja, és attól, hogy jelenleg a Jobbikra szavaznék, nem vagyok fanatikus jobbikos, a Jobbiknak is rengeteg hülyesége van...
2011. júl. 10. 11:44
 23/29 A kérdező kommentje:

"A gond azzal van, hogy nyakra-főre kapják a állampolgárságot akiknek valaha is volt Magyar rokona, és ezeknek -akik soha nem éltek itt, és nincsenek tisztában a Magyar politikai és gazdasági viszonyokkal ad a FIDESZ szavazati jogot."

Alapvetően én sem vagyok híve a határon túli szavazatnak, de mondjuk azért az vitathatatlan, hogy az erdélyi, és felvidéki magyarok életét igenis befolyásolhatja, hogy milyen külpolitikát folytat a magyar kormány.

2011. júl. 10. 11:47
 24/29 anonim ***** válasza:
Bocsáss meg, de engem jobban izgat az, hogy az ÉN életemet mi befolyásolja, és nem az , hogy az övékét. /Jobbikra szavaztam, de én se értek mindenben egyet velük/.
2011. júl. 10. 11:55
 25/29 anonim ***** válasza:
Pontosan erről van szó. A lényeget az ember mindig a saját szemszögéből nézi, vagyunk annyira gyarlóak hogy a saját és a gyerekeink élete legyen a legfontosabb, a többi másodlagos.
2011. júl. 10. 13:16
 26/29 anonim ***** válasza:
Ebből egyedül a "kisebbségi szószóló" ötlete tűnik szimpatikusnak, bár én nagyobb jogkört adnék a kezükbe. (Pl a 200-fő lehetne magyar nemzetiségű, ezen felül arányosan mondjuk 25-50 fő lehetne kisebbségi képviselő hasonló jogkörrel, a szavazó kisebbségek arányában. Azaz, akik kisebbséghez tartoznak, egyrész a 200 főről is szavazhatnak, másrészt pedig a saját kisebbségükből 1 képviselőre. Mondjuk a kisebbségek 80%-a cigány, akkor a 25-ből 20 cigány kisebbségi képviselő kerülne be, személye pedig a szavazatoktól függne. A kisebbségi képviselők csak bizonyos esetekben szavazhatnának.)
2011. júl. 10. 18:02
 27/29 anonim ***** válasza:

11.55-ös. Nincs olyan, hogy ők és mi. Magyarok vannak, és ők is azok is mi is azok vagyunk. A határt nem mi magyarok húztuk magunk közzé. Ideje lenne már túllépni ezeken a mesterségesen létrehozott, magyarok ellenségei által létrehozott határon. Az a baj, hogy a te fejedben, sokkal masszívabb határ van, mint amit ránkkényszerítettek.

Amit az antant húzott, az igazából nem is létezik, csak átmenetileg úgy teszünk mintha ott lenne. Úgy teszünk, akkor amikor a zöld ruhás román embereknek felmutatjuk a személyi igazolványunkat, útlevelünket. Úgy teszünk, mert úgy kell tennünk és semmi több. Ami a te fejedben van fal vagy határ, az viszont sajnos sokkal durvább, na azt már nehéz lerombolni. :-(

2011. júl. 10. 19:22
 28/29 anonim ***** válasza:

ma 11:33

Ha egy pártra igény van, azaz népszerű, akkor el tud indulni. Ha annyira nem népszerű, hogy nem tud elindulni, akkor mi szükség rá?

Ami a kompenzációs listát illeti, így is listás lesz a mandátumok nagy része, csak a kétféle lista (területi és országos) helyett egy lesz (országos). Kicsit megváltozik a számolás módja, egyszerűbb lesz. Kár ezen hisztizni.

2011. júl. 10. 20:08
 29/29 anonim ***** válasza:

19:22

"Nincs olyan, hogy ők és mi. Magyarok vannak, és ők is azok is mi is azok vagyunk."

Ezt egy baloldalinak hiába magyarázod. Baloldaliak számára: vagyok én, meg van a nyugdíjam. Nincs ők meg mi meg magyarok meg más effélék. Csak én meg a nyugdíjam :)))

2011. júl. 10. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!