Titeket nem zavar, hogy a budai vár belseje egy szocreál pártépület hangulatát idézi?
Rég jártam a várban, - nem tudom, mennyit változott azóta, nem is akarok abba a csapdába esni, hogy "csak úgy Neked esek"...
Amikor én ott jártam, semmi nem utalt ilyesmire, amit leírtál, - szépen helyre volt állítva az épület kívül-belül, ill. voltak még részei a Várnak, amelyek az említett felújítások okán még el volt szeparálva a nagyérdemű elöl.
Akkortájt hetente jártam odafent és semmi nem utalt az általad taglaltakra.
Pártkatonák fényképe van mindenhol kiszögelve?
Mindenütt a hatalmon lévők jelképei függenek, lengenek?
Mitől érzed így?
Miért érezted úgy, hogy magyarázkodnod kell másoknak emiatt? - Senkinek nem tartozol magyarázattal mások (esetleges) hülyesége miatt! - Te szégyenkezel mások baromságának okán?
A Nemzeti Galériában voltunk megnézni a Munkácsy-trilógiát, ami tényleg csodálatos. Illetve abban az épületszárnyban voltam, ahol a 100 Ft-os gyorslift található. A barátom kérdezte, hogy a vár belseje miért ilyen szocreál kocka stílusú, amikor az nem harmonizál a vár külsejével. Mondtam neki, hogy biztos a komcsik, amikor erről döntöttek, a gyorsabb megnyitást választották, ezért ilyen egyszerű.
Elképzelhető, hogy egyes épületszárnyak már eredeti, vagy ahhoz hasonló stílusban pompáznak, ilyet sajnos tegnap este nem láttam.
Pont a Nemzeti Galériára jártam hetente.
Ott eléggé magas a beltéri magasság, tágasak a terek.
Nekem nem tűnt ellenszenvesnek a küllem, - főleg a nyugalom, a csend, a kulturált környezet, a tisztaság volt az, ami lenyűgözött.
Igaz, nem a beltéri stílust szemléltem, - pontosabban, tudatosan nem szemléltem azt, csak esetleg tudat alatt és nem foglalkoztam vele.
Engem nem zavar. Tudom, hogy divat utálni ezt a stílust, de szerintem a Nemzeti Galéria kimondottan jól néz ki. És ezzel nem vagyok egyedül.
Akkor meg miért bontanák le, alakítanák át, súlyos pénzeket beleölve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!