Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a hasonló...

Mi a véleményetek a hasonló felfogású emberekről?

Figyelt kérdés

Idézet:

Kedves kérdező! Ezt a kérdést akár én is írhattam volna. A számból vetted ki a szót. Ezek az elégedetlenkedők sírnak, rínak, hogy ő mennyit dolgozik és mégis éhezik, stb. De gondolom cigire van pénz!

Könnyebb nekik a kormányt hibáztatni, minthogy felemeljék a seggüket és kezdjenek valamit az életükkel! Ezeknek semmi se jó, mindig lesznek olyen idióták, akik azt hiszik, hogy kizárólag a kormányon múlik az ő boldogságuk!

Szerintem nevetséges.

Egyszerűen nem érti meg, hogy te hiába szorgoskodsz, dolgozol a jóformán semmiért ha mindíg akadnak Gentri hajlamú élenjáróink, akik elamortizálják.

Ahogy azt sem, hogy az indivídum lehetőségeit a társadalom keretei határozzák meg.

Persze akadnak ritka kivételek, de társadalmi összehasonlításban 0,0.

A másik ami tetszik!

""Miért nem tanultak?""

Mintha egy országban, társadalomban, arisztokratikus hatalma lenne azoknak akik sokat tanúltak.

Ok, meg kell becsülni, illetve meg kellen. De oohh ööhh az orvosokkal mi van? Vagy aki pld "csak" és ezt inkább így """""""csak"""""""" szakmunkás, annak nem lehet igénye egy elfogadható életre, ahol nem kell a csekkeket "tologatni"?

Barátom, innen üzenem, NEVETSÉGES VAGY!!!!!!!

2011. jún. 22. 21:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

én nem azt mondtam, h keresni kell a konfliktust, csak én Bp olyan negyedében élek, ahol sajnos engem löknek föl a trolin jogtalanul, és úgy járkálnak, mint a kiskirályok.

van 1-2 normálisabb cigány szomszédom, de néha sajnos ők is elég bunkók, pedig én pl mindig köszönök nekik.

2011. jún. 22. 22:24
 22/25 anonim ***** válasza:
0%
Igen kérdező,én vitatkoztam ezzel a fószerrel és jól elmondtad, egy adott körülmény keretein belül determinálva van a sorsod,pl Mucsaröcsögén születtél,nem leszel menedzser! Ráadásul ezek az emberek az előző kormány idején nem ezt mondták,de most ,hogy a Fideszvan hírtelen elég ,ha dolgozol és megszeded magad,(nem mintha lenne munkahely)!
2011. jún. 22. 22:49
 23/25 doboszoli ***** válasza:

Az a véleményem, a "hasonló felfogású emberekről", hogy nem voltak még igazán sz@rban, ami nyakig ért, és közben hullámzott.

Szerencsések. Ha egyszer személyesen megcsapja őket a leírt problémák szele, ők lesznek az elsők, akik felvonulnak az "Orbán takarodj!" transzparensekkel.

2011. jún. 23. 07:03
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, az ilyen felfogású emberek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

Kezdjük mondjuk az elején. Mondjuk van egy 50+ éves ember. El kell tartania a családját. Nem volt lehetősége tanulni, mert 40 éve a szülei is szegények voltak, és 16-17 évesen már mennie kellet dolgozni, hogy legalább ételre teljen .

Aztán dolgozik évtizedeken át becsülettel, van egy jó szakmája, de hát jött egy válság, olyan időket élünk, hogy a szakmájában már nem tud elhelyezkedni. El megy egy gyárba rabszolga munkára, ahonnan akármikor kirúghatják, mert éppen nincs annyi megrendelés, és már rúgják is ki.

Senkit nem érdekel, hogy mennyire dolgozik becsületesen, hogy nem tudja eltartani a családját. Mehet, mert leépítés van, és ha újra kéne ember a gyárba, hát százan vannak minden egyes dolgozó helyére, akkora a munkanélküliség.

Na, ennek az embernek mondanátok ,hogy miért nem tanult?

Miért nem tanul 50 évesen nyelveket? Miért nem tanul meg programozni? Na? Mondanátok neki?

Azt hiszitek az csak úgy megy...

De folytatom. Ennek az embernek ügye van családja, gyereke.

A gyerek nem is ostoba, jól is tanul, de még se mehet egyetemre, mert nincs pénzük arra, hogy az egyetemi oktatást fizessék( mert az ingyenes oktatás sincs ingyen, és esetleg ösztöndíj mellet sem futná, diákhitelt meg...vegyen fel az, aki elakar adósodni)

Szóval a pénz nagyon kell, és nem bírja a család azt, hogy a gyerek még 5 éven keresztül csak tanuljon, kell az a plusz egy fizetés, tehát a gyerek is megy 18 évesen egy gyárba rabszolgának.

Persze, tanulhatna is, hogyne csak épp minek amikor a fél megyében NULLA munkalehetőség van, kivéve a rabszolga tartó gyárat.

Rohadtul sok ember él ám így.

Persze, azok könnyen osztják az észt, akiknek mindent a segge alá toltak a szülők, soha nem élték át azt, mi az amikor a hónap végére már lassan kajára sem futja...

ők könnyen okoskodnak, hogy aki tanulj, meg aki így él az meg is érdemli, a hülye proli, miért nem vitte többre...

Könnyű ilyeneket mondani annak, aki soha nem tapasztalta meg mindezt!

2011. jún. 23. 09:49
 25/25 anonim ***** válasza:

Gratulalok Dantes!

Vegre! Valaki aki jol ismeri,es latja a helyzetet.

2011. jún. 24. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!