Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok a Fidesz államadós...

Mit szóltok a Fidesz államadósság-csökkentéséhez?

Figyelt kérdés

Egy lépésben 81%-ról 77%-ra csökkentették az államadósságot. Így, 9 év után, ebben a szar helyzetben ismét csökkent az államadósság.

Vélemények?

2011. jún. 21. 18:53
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:

akkor ha eddig nem hallottál róla, akkor ajánlanám figyelmedbe a kormány által készített és elfogadott konvergenciaprogramot, amiben pl az is le van írva, hogy hogyan csökken 2012ben az adójóváírást.

Nem hasra ütésszerűen jöttek ezek a számok, hogy ki mennyit fog bukni ezek szerint, hanem a kormány által bejelentett intézkedések alapján.

2011. jún. 23. 18:36
 52/57 anonim ***** válasza:

Állításod már a kijelentés pillanatában sem volt igaz.

[link]

Utolsó rész:

Megint változhat az adórendszer

"A Széll Kálmán Tervben meghatározott átalakítások és megtakarítások elérésére további intézkedésekre is szükség lesz a foglalkoztatást illetően, ezért a dokumentum szerint

-újból változhat az adó- és járulékrendszer, "

Erről beszéltem... De te jobban hiszel Orbán Viktornak, mint a narancsködben élők. Vagy várjunk csak...

2011. jún. 23. 20:39
 53/57 anonim ***** válasza:
azért az már elég gáz, amikor azzal próbáljuk meg mentegetni a helyzetet, hogy csak nem csinálják meg a saját maguk által bejelentett dolgokat...
2011. jún. 23. 21:35
 54/57 anonim ***** válasza:
Nem a helyzetet mentegetem, csak megkértelek, hogy ne irkálj hülyeségeket. Aztán rámutattam, hogy miért állítasz valótlant. A változás persze lehet pozitív irányú is (több marad meg) és negatív irányú is (kevesebb marad meg).
2011. jún. 24. 07:23
 55/57 anonim ***** válasza:

nem irkáltam hülyeséget. Lényegében két dolgot írtam:

- hogy marha jól hangzik, hogy csökkentették a társasági adót, csak ezzel megint kizárólag a már eleve jobban menő, nagyobb cégeknek kedveztek, a kicsiknek semmi haszna ebből

- az új adózással pedig a döntő többségnek, akiknek nem elég magas a fizetése (márpedig az alkalmazottak rendre ebbe a kategóriába esnek, leszámítva az itt trollkodó néhány fideszes álomcégeit, ahol állításuk szerint még a wc-s néni is 300nettót visz haza...na, persze), az ugyanannyi bruttó után kevesebbet visz haza, és a kormány által meghirdetett adójóváírás kivezetésével jövőre pedig még jóval durvábban kevesebbet fognak.

Ez nem ellenzéki propaganda, meg rémhírkeltés, ahogy próbálnád eltussolni, hanem a bejelentett kormányprogram.

És ezzel a fideszes fiúkák is tisztában vannak, be is ismerték, hiszen ezért is kezdték el zsarolni a vállalkozókat, hogy ők fizessék ki azt, amivel a gazdagabbakat megsegítették az új adószabályozással.

2011. jún. 24. 21:43
 56/57 anonim ***** válasza:
A wc - s néni nem visz haza 300 ezer nettót, legalábbis ezt én soha nem állítottam. És nem kell a vállalkozókat annyira sajnálni, mert nagyon sokan a törvény végett nem adnak többet a dolgozóknak mint a minimálbér, pedig igen sok van közöttük akiknek ez nem lenne gond. Jó sok vállalkozást ismerek, úgyhogy nem a levegőbe beszélek. Persze vannak cégek ahol nincs nagyobb keret, mint ami most van, ott nem kizárt hogy lesznek elbocsájtások. Ki fog derülni mi lesz ennek az eredménye.
2011. jún. 24. 22:06
 57/57 anonim ***** válasza:

"az ugyanannyi bruttó után kevesebbet visz haza, "

Ez idáig stimmel, ezzel nem is kötekedtem. De:

"és a kormány által meghirdetett adójóváírás kivezetésével jövőre pedig még jóval durvábban kevesebbet fognak.

Ez nem ellenzéki propaganda, meg rémhírkeltés, ahogy próbálnád eltussolni, hanem a bejelentett kormányprogram. "

Ez az, amit a korábbi írásod előtt két órával máris módosítottak. A jövő évi pontos adózási szabályokról akkor lehet érdemben beszélni, ha megvannak azok. Például jövőre érvényben lesz már az, hogy az SZJA-hoz nem a szuperbruttót vesszük figyelembe, hanem "csak" 1,17-tel kell felszorozni (most 1,27). Volt szó mégaz adójóváírás lassabb kivezetéséről is az elmúlt időszakban, hogy 2012-ben "csak" feleződne egyelőre. Amíg csak tervezetek meg programok vannak, addig csak találgatás folyik. Tervezet (volt) a csontvázak megtalálása, de még egy csontváz sincs börtönben.

2011. jún. 25. 00:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!