Mit szóltok a Fidesz államadósság-csökkentéséhez?
Egy lépésben 81%-ról 77%-ra csökkentették az államadósságot. Így, 9 év után, ebben a szar helyzetben ismét csökkent az államadósság.
Vélemények?
akkor ha eddig nem hallottál róla, akkor ajánlanám figyelmedbe a kormány által készített és elfogadott konvergenciaprogramot, amiben pl az is le van írva, hogy hogyan csökken 2012ben az adójóváírást.
Nem hasra ütésszerűen jöttek ezek a számok, hogy ki mennyit fog bukni ezek szerint, hanem a kormány által bejelentett intézkedések alapján.
Állításod már a kijelentés pillanatában sem volt igaz.
Utolsó rész:
Megint változhat az adórendszer
"A Széll Kálmán Tervben meghatározott átalakítások és megtakarítások elérésére további intézkedésekre is szükség lesz a foglalkoztatást illetően, ezért a dokumentum szerint
-újból változhat az adó- és járulékrendszer, "
Erről beszéltem... De te jobban hiszel Orbán Viktornak, mint a narancsködben élők. Vagy várjunk csak...
nem irkáltam hülyeséget. Lényegében két dolgot írtam:
- hogy marha jól hangzik, hogy csökkentették a társasági adót, csak ezzel megint kizárólag a már eleve jobban menő, nagyobb cégeknek kedveztek, a kicsiknek semmi haszna ebből
- az új adózással pedig a döntő többségnek, akiknek nem elég magas a fizetése (márpedig az alkalmazottak rendre ebbe a kategóriába esnek, leszámítva az itt trollkodó néhány fideszes álomcégeit, ahol állításuk szerint még a wc-s néni is 300nettót visz haza...na, persze), az ugyanannyi bruttó után kevesebbet visz haza, és a kormány által meghirdetett adójóváírás kivezetésével jövőre pedig még jóval durvábban kevesebbet fognak.
Ez nem ellenzéki propaganda, meg rémhírkeltés, ahogy próbálnád eltussolni, hanem a bejelentett kormányprogram.
És ezzel a fideszes fiúkák is tisztában vannak, be is ismerték, hiszen ezért is kezdték el zsarolni a vállalkozókat, hogy ők fizessék ki azt, amivel a gazdagabbakat megsegítették az új adószabályozással.
"az ugyanannyi bruttó után kevesebbet visz haza, "
Ez idáig stimmel, ezzel nem is kötekedtem. De:
"és a kormány által meghirdetett adójóváírás kivezetésével jövőre pedig még jóval durvábban kevesebbet fognak.
Ez nem ellenzéki propaganda, meg rémhírkeltés, ahogy próbálnád eltussolni, hanem a bejelentett kormányprogram. "
Ez az, amit a korábbi írásod előtt két órával máris módosítottak. A jövő évi pontos adózási szabályokról akkor lehet érdemben beszélni, ha megvannak azok. Például jövőre érvényben lesz már az, hogy az SZJA-hoz nem a szuperbruttót vesszük figyelembe, hanem "csak" 1,17-tel kell felszorozni (most 1,27). Volt szó mégaz adójóváírás lassabb kivezetéséről is az elmúlt időszakban, hogy 2012-ben "csak" feleződne egyelőre. Amíg csak tervezetek meg programok vannak, addig csak találgatás folyik. Tervezet (volt) a csontvázak megtalálása, de még egy csontváz sincs börtönben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!