Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok a Fidesz államadós...

Mit szóltok a Fidesz államadósság-csökkentéséhez?

Figyelt kérdés

Egy lépésben 81%-ról 77%-ra csökkentették az államadósságot. Így, 9 év után, ebben a szar helyzetben ismét csökkent az államadósság.

Vélemények?

2011. jún. 21. 18:53
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:

Sokat köszönhetünk a FIDESZnek, és legfőképpen a 2/3-nak.

Én azt nem értem, hogy az 1/3-ból mennyi embernek van ideje itt ülni, és vitatkozni. A 2/3 talán dolgozik?

2011. jún. 21. 19:31
 12/57 anonim ***** válasza:
66%

Nem szavaztam még soha életemben sem a Fideszre sem az Mszp-re mert mind a kettő egy nagy trágya.

Előző választáson sem kettőjük között vaciláltam, fel sem merült bennem.

Nagyra vagy a Fideszeddel, miért nem dolgozol nekik? Vagy Fideszes vagy csak unatkozol a parlamentben és onnan írsz?

2011. jún. 21. 19:32
 13/57 anonim ***** válasza:
15%
A fidesszel csakis nagyra lehetek! :)))
2011. jún. 21. 19:34
 14/57 anonim ***** válasza:
42%

Nem tudom, hogy ki miben hisz vagy miben nem, de én nem látom a reményt sem a jobb sem a bal oldalban.

Én abban hiszek, hogy az a pár százalék adat semmit sem igazol.

Eltelt egy év, de igazán átütő erejű program csomagot még nem láttam. Megszorítás így, áremelkedés úgy változtassuk meg pár tér/utca nevét meg találjunk ki a szájízünknek megfelelő alkotmányt bla-bla nekem nem igazán jött be.

Engem eddig kiábrándított a 2/3, de nem is vártam csodát.

2011. jún. 21. 19:38
 15/57 anonim ***** válasza:
18%

A médiatörvényt ki is hagytam...

Attól pedig ugrás szerűen nőtt az életszínvonal. :)

2011. jún. 21. 19:39
 16/57 anonim ***** válasza:
100%

Először is le kell, hogy szögezzem, nem vagyok és sose voltam szoci szavazó. A nagy fideszesek mindig ezzel az érvvel hozakodnak elő....(Pedig ez valójában nem érv.)

A fidesz a nyugdíjpénzekből tudta törleszteni az államadósságot ilyen mértékben. Viszont, ha a magánnyugdíj pénztári pénzek nem nyugdíjra vannak fordítva, akkor miből lesz nyugdíj? Na ezt hívják úgy, hogy rövid távú politizálás. Jelenleg a költségvetési számok javultak , de a kormány csinált egy ú.n implicit államadósságot, tehát jövőbeli fizetési ígérettel élt a társadalom felé, a nyugdíjak kapcsán, viszont félő, hogy mivel a nyugdíjpénzek egy része államadósság csökkentésre, illetve különböző folyó kiadásokra lett költve, ezt az ígéretet nem tudja tartani.

Ha mondjuk a középosztály, és a leszakadó rétegek nettó bérét figyeljük, akkor jelentős csökkenésnek lehetünk tanúi. Az adóreform következtében mintegy egymillió embernek lett kisebb a nettó bére. Ez minden bizonnyal csökkenteni fogja a belső fogyasztást, ami végső soron a céges bevételek csökkenéséhez vezet. A kkv szektornak hatalmas érvágást jelent minden fogyasztáscsökkenés.

Az adóátrendezéssel keletkezett bevételkiesést a kormány a szociális juttatásokon és a közmunkaprogramon spórolja meg. Hogy mit jelent ez? A közmunkaprogramra , ami rengeteg kistelepülésen az egyetlen munkalehetőséget jelenti fele akkora büdzsé jut. Ráadásul az önkormányzatok finanszírozási aránya is megnő, aminek következtében a korábbi munkavállalók töredéke dolgozhat önkormányzati alkalmazásban. Ehhez még hozzájön a maximum négy órás munkaviszony, és a segélyezés időtartamának csökkentése. Arra nincs pénz, hogy a hátrányos helyzetűeket megsegítse a kormány, de Mol részvényeket lehet vásárolni 500 milliárd forintért, illetve lehet óriási adókedvezményt adni az audi gyárnak. Örülök neki, hogy a magyar emberek újfent nem látnak az orruknál túl, de megérdemlitek amit kaptok!

2011. jún. 21. 19:41
 17/57 anonim ***** válasza:
100%
Éppen ma volt egy műsor a rádióban erről. Neves közgazdászok értékelték ezt a bejelentést. A vége az lett, hogy a magánynyugdíj vagyon lenyúlásával csak átenetileg /most/ csökkent az államadóság. A folyamatos csökkenést másként kellene csinálni, mert ez így a lehető legrosszabb. És nem is lehet folyamatos, tartós.
2011. jún. 21. 19:44
 18/57 A kérdező kommentje:

ma 19:38

Te vagy az átlag polgár, akit semmi nem érdekel, nem ás a dolgok mélyére, és úgy pofázza, hogy nemjó.

Pedig azt meg kell érteni mindenkinek, hogy az MSZP-s 8 év annyira tönkretette az országot, hogy az a csoda, hogy meg tudtuk állítani az államadósság növekedését. Sőt, csökkentettük is.

Egy másik válaszolónak, aki azt mondta, hogy elvett pénzből könnyű: ez nem elvett pénz, hanem VISSZAvett pénz. Anno az MSZP kényszerítette bele az embereket a magánnyugdíjpénztárakba.

2011. jún. 21. 19:44
 19/57 anonim ***** válasza:

Elégetett néhány állampapirt ami amugy a nyugdíjpénztárak kezében volt.

Viszont!!

A MNY pénztarak folyamatosan vették az állampapirokat. Ez volt az elsödleges befektetéseik. Ez a vásárlóerö hiányozni fog! A költségvetés hiánya nem ugy néz ki, hogy csökken. Ugyhogy elöbb utobb kell a piacról hitelt felvenni.

2011. jún. 21. 19:46
 20/57 A kérdező kommentje:
Orbán Viktor ha jól emlékszem a tavaszi évadnyitó beszédén tartott beszámolót az államadósság hosszútávú csökkentéséről. A következő években 1500-tól 3000 milliárd forintig fogják csökkenteni az államadósságot évente.
2011. jún. 21. 19:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!