Miért nincs Kossuth arcképével pénzünk?
ma 11:26
Nem a válaszolók a hülyék,hanem te tetted fel rosszul a kérdést,mert abban már eleve volt vélemény...
hogy egyeseknek milyen nagy problémái vannak...
majd az lesz probléma ha a papírpénzeken, Orbán, Szijjártó, Navrasics lesznek.
Már hiányzott egy jó pártfikázós/összeesküvés-elméletes hozzászólás.
Az érméken is szoktak arcképek lenni,volt pl Kossuthról is.Talán a régi ötforintoson.( [link] )mieinken is és külföldön is.Pl a brit fonton a királynőről.
Azért írtam az érmét,mert az első válaszoló is érmét írt,erre válaszoltam.De mindegy,lehetne papírpénzen is.
Mátyás király szerepel -szerintem megérdemelten-címletünkön;az ezresen.Ezért nem is hiányolhatom.
A többiek is -véleményem szerint-megérdemlik-,csak nem értettem mi tetté indokolttá,hogy míg a régi pénzeinken szereplő államférfiak(István,Széchenyi,Deák) folytonosság szerint szerepelnek továbbra is az új bankjegyeken,addig Kossuth nem.
Szerintem van-e itt valaki,aki tudja?Nos ezért kérdeztem,ha nem tudja,nem válaszol.Azt hittem ez ennek a lapnak a lényege:Valaki nem tud valamit,megkérdezi,s aki tudja ;válaszol,aki nem tudja;nem válaszol.
Nem unatkozom,egy feladathoz kellene,ami Kossuthról szól,mai megjelenítéséről,köztudatban hogyan él,stb.Pl ő ,mint pénzügyminiszter,akinek nevéhez fűződik az első papírpénzünk a Kossuth-bankó.
"majd az lesz probléma ha a papírpénzeken, Orbán, Szijjártó, Navrasics lesznek."
Márpedig előfordulhat, hogy az új ötvenezres magyar bankón szíjjártó, a százezresen pedig orbán pofája fog díszelegni...
Azért nincs rajta, mert más jutott eszükbe azoknak, akik kitalálták a pénzeket.
Olyan ez, mint ha valaki bablevest csinálna, mert nem jut eszébe, hogy töltött káposztát is csinálhatna. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!