Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincs Kossuth arcképével...

Miért nincs Kossuth arcképével pénzünk?

Figyelt kérdés
Ő miért nem szerepel továbbra is,illetve mi lehetett az oka amiért az újakra nem került fel(míg mondjuk Bethlen,Mátyás király,Károly Róbert[papír 200] rákerült)Régen volt Deákról,Kossuthról,Széchenyiről,Szent Istvánról is de az új címletekről lemaradt ő.Tudom,volt Petőfiről,Adyról,Dózsáról,Bartókról is,de ha valaki,ő megérdemelné,hogy továbbra is legyen.
2011. jún. 21. 11:21
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Szerinted van itt valaki,aki tudja ,hogy mért döntöttek így vagy a pontos körülményeket,hogy hogy alakult? Nem arról van szó,hogy nem érdemli meg,hanem arról,hogy így alakult,valamikor ott van az érmén,valamikor nincs,szerintem te ezt te is tudod,ezért inkább tűnik úgy,hogy te vagy aki unatkozik... vagy a mási kélehetőség,hogy valamilyen összesküvést vársz,de abból lehet vagy 100-at gyártani ,de alátámasztani nem! Ha sz ezresen Kossuth lenne,akkormeg Mátyást hiányolnád... Amúgy 22 éves vagyok,további kellemes személyeskedést és suttyóskodást!
2011. jún. 21. 11:41
 12/32 anonim ***** válasza:
no igen,a másik meg az,hogy érmén mióta van arckép? Nekem megfelelnek azok a személyek,akik a bankejegyeinken vannak (500,1000,2000,5000,10.000,20,000)eggyikkel sincs kifogásom,nekem tetszik és a legtöbb embernek van nagyobb baja is ennél!
2011. jún. 21. 11:47
 13/32 anonim ***** válasza:

ma 11:26

Nem a válaszolók a hülyék,hanem te tetted fel rosszul a kérdést,mert abban már eleve volt vélemény...

2011. jún. 21. 11:50
 14/32 anonim ***** válasza:

hogy egyeseknek milyen nagy problémái vannak...

majd az lesz probléma ha a papírpénzeken, Orbán, Szijjártó, Navrasics lesznek.

2011. jún. 21. 12:02
 15/32 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nincs rajta, de mégis hány városban nincs Kossuth tér? Nem sokban. Bár első pénzügyminiszterként lehet, hogy lenne helye, de sokan másoknak sincs.
2011. jún. 21. 12:12
 16/32 anonim ***** válasza:
62%
Amilyen stabil és erős a forint, majd az 40-50.000-esen ő lesz, ha Orbi ki nem túrja onnan.
2011. jún. 21. 12:15
 17/32 A kérdező kommentje:

Már hiányzott egy jó pártfikázós/összeesküvés-elméletes hozzászólás.

Az érméken is szoktak arcképek lenni,volt pl Kossuthról is.Talán a régi ötforintoson.( [link] )mieinken is és külföldön is.Pl a brit fonton a királynőről.

Azért írtam az érmét,mert az első válaszoló is érmét írt,erre válaszoltam.De mindegy,lehetne papírpénzen is.

Mátyás király szerepel -szerintem megérdemelten-címletünkön;az ezresen.Ezért nem is hiányolhatom.

A többiek is -véleményem szerint-megérdemlik-,csak nem értettem mi tetté indokolttá,hogy míg a régi pénzeinken szereplő államférfiak(István,Széchenyi,Deák) folytonosság szerint szerepelnek továbbra is az új bankjegyeken,addig Kossuth nem.

Szerintem van-e itt valaki,aki tudja?Nos ezért kérdeztem,ha nem tudja,nem válaszol.Azt hittem ez ennek a lapnak a lényege:Valaki nem tud valamit,megkérdezi,s aki tudja ;válaszol,aki nem tudja;nem válaszol.

Nem unatkozom,egy feladathoz kellene,ami Kossuthról szól,mai megjelenítéséről,köztudatban hogyan él,stb.Pl ő ,mint pénzügyminiszter,akinek nevéhez fűződik az első papírpénzünk a Kossuth-bankó.

2011. jún. 21. 12:20
 18/32 anonim ***** válasza:
79%

"majd az lesz probléma ha a papírpénzeken, Orbán, Szijjártó, Navrasics lesznek."

Márpedig előfordulhat, hogy az új ötvenezres magyar bankón szíjjártó, a százezresen pedig orbán pofája fog díszelegni...

2011. jún. 21. 12:38
 19/32 A kérdező kommentje:
Az orbános dumával máshol kopogtass,már uncsi,a kérdés Kossuthról szól vakegér.
2011. jún. 21. 12:47
 20/32 anonim ***** válasza:
85%

Azért nincs rajta, mert más jutott eszükbe azoknak, akik kitalálták a pénzeket.

Olyan ez, mint ha valaki bablevest csinálna, mert nem jut eszébe, hogy töltött káposztát is csinálhatna. Ennyi.

2011. jún. 21. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!