Továbbtanulás vagy nem? Érvek, ellenérvek.
"ha nekem mondtad volna a 8-ast, fogalmam se lett volna. De ha a várost akkor már ok. Utca, út neveket nem ismerem."
Ja, igen, de te gondolom nem itt laksz, a Nyugat-Dunántúlon. Ők viszont igen, egy köpésre attól a főúttól. :) Sőt, a 2 város, amiket említettem, az sincs 50-100km-nél többre tőlük, elég tudatlanok voltak, hogy be se tudják határolni a közelükben lévő városokat, legalább nagyjából. Földrajz karó...
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:39
JA, így már más.
Neked kell dönteni, hogy egyáltalán mit szeretnél elérni!
Az "eszed" a meghatározó! Sok ésszel beiratkozhatsz a tandíjmente szakokra és lehet hajtani. Ha pénzed van és bírod fizetni, akkor bárhová. Ha csak bulizni akarsz, akkor nem érdemes az idődet pocsékolni, mert főiskola, egyetem nélkül is megteheted.
Komoly szándékod előtt tájékozódj a "hiány" diplomák felől és olyat válassz magadnak. Bölcsésszel, jogásszal, informatikussal Dunát lehet rekeszteni és semmire nem jó.
Mindenképpen továbbtanulás ! A másik alternatíva szóba sem jöhet kivéve ha a lehetőségeid ezt nem engedik.
A továbbtanulással a lehetőségek tárháza is megnyílik. És nefeledjük diplomával a zsebben is elmehetünk egyszerűbb munkahelyekre de fordítva ez már nem igaz....
Ökörköri
Beleolvastam néhány lehangoló hozzászólásba.
Nem muszáj neked is kocsmázni és a semmittevés melegágyában hemperegni, mert mindketten tudjuk ez nem vezet jóra...
Aki azt mondja lediplomázott és nem érte meg, az egy elkeseredett ember aki még nem találta meg helyét a világban...Eddig... Remélem eljön az idő amikor úgy fekszik le este a pihe-puha ágyikóba, hogy mosolyogva azt gondolja... de szerencse,hogy van diplomám...
A negatív hozzászólásokkal ne törődj járd a magad útját.
Ökörköri
Ellenérv: nincs jogbiztonság, általános a visszamenőleges törvénykezés.
Holnap kitalálják két éve megbuktál ezért fizess x összeget, vagy különben kirúgnak, otthagytad az egyetemet fizess y összeget. Mivel az egyetem nem könnyű nagy a bukási arány jó esély van arra, hogy az egyetem csak pénz v. idő pazarlás v. mindkettő egy új szigorított rendszerben.
megjegyzés: fogdokikból nincs hiány!
"Egy nagyvállalat soha az életben nem fog egy bölcsészt alkalmazni, mert minek."
Ez baromság, ugyanis, a nagyvállalatok igazgatói a szakmájuk mellett rendelkeznek "bölcsész" (közgazdász stb.) diplomával. Általában.
"kultúra is van legalább olyan fontos, mint a tudomány,"
Kultúa és tudomány összefügg, te balga...
fingod nincs az egészről, csak lököd a betanult szöveget, hogy itt csak műszakisokra van szükség stb.
Akkor miért van náluk is munkanélküliség mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!