Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet itt 20 éven belül olyan...

Lehet itt 20 éven belül olyan ellenzék, aki le tudja váltani Orbánt?

Figyelt kérdés
Hiába pártolt el már 1 millió ember, továbbra is Orbán és a FIDESZ messze a legnépszerűbb, mert nincs kire szavazni az ellenzéki oldalon. Az MSZP eleszdészesedett, a végső agóniájánál tart, az LMP gyenge és mindig is csak rétegpárt lehet, a Jobbik szintén inkább rétegpárt, és a külvilág elutasítása miatt sem kormányképes. Úgy tűnik, tényleg sikeresen felépült a leválthatatlan centrális erőtér. Vagy mégsem?
2011. jún. 17. 18:13
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
23.35: Hát sokra mentünk a te profi politikai logika szerint működő pártjaiddal. Csak annyi történt az elmúlt 20-22 évben, hogy egyre mélyebbre ástuk magunkat a nyomorban, a csődben. 20-25 éve még meg lehetett élni egy egyszerű dolgozónak is, ma már nem lehet. Ez a probléma. Valamit talán mégse csináltak olyan profin a kormányzó pártok. Persze, volt mindegyiknek egy ideológiai maszlaga, de azt talán csak a székházuk portása vette komolyan, vagy az se...
2011. jún. 18. 08:26
 22/35 anonim ***** válasza:
58%
Majd azt fogják komolyan venni, akinek sikerül "felnőtt emberként" kezelni a választókat egyszer. Ezzel még nem igazán próbálkozott senki, itt még akad egy aprócska kis rés.
2011. jún. 18. 08:50
 23/35 anonim ***** válasza:
58%
itt volt a centrum párt,jo öreg Kupa Mihállyal az élen,meg egy csomo pénzes vállalkozoval,mégse fértek be a parlamentbe !!pedig igazi okos kögazdászok voltak a tagok !Most miért nem nyilatkozik Kupa,mert már leszarja a pártharcokat !itt már nem a tudás számit,hanem a sogorság-komaság
2011. jún. 18. 13:02
 24/35 anonim ***** válasza:

08:26

"Csak annyi történt az elmúlt 20-22 évben, hogy egyre mélyebbre ástuk magunkat a nyomorban, a csődben."

Te lehet. De azért te is felelős vagy szerintem. Az országra meg ez nem igaz.

"20-25 éve még meg lehetett élni egy egyszerű dolgozónak is, ma már nem lehet."

Kit nevezel egyszerű dolgozónak és mit értesz azon, hogy "megélni"?

Tudod te, mi volt 25 éve? Pl. 1987-ben az országban 556 ezer telefon volt a lakásokban. Azaz kb. minden ötödik lakásban volt telefon (nem mobil!). Az emberek a lakótelepeken sorbanálltak az utcán a telefonfülkék előtt. 1987-ben az országban 1,6 millió autó volt, vagyis a 3,8 millió háztartás kevesebb mint fele rendelkezett autóval.

Ugyan, mit tudsz te arról, hogy éltek az emberek 25 éve!

2011. jún. 18. 18:19
 25/35 anonim ***** válasza:

13:02

"Most miért nem nyilatkozik Kupa,mert már leszarja a pártharcokat !"

Kupa abbahagyta a politizálást, mert rájött, hogy ezer jobb üzleti lehetőség van, amik kevésbé strapásak.

2011. jún. 18. 18:20
 26/35 A kérdező kommentje:
Annyit tudok, hogy már akkor is felnőttként éltem. Lehet, hogy kevesebb volt az autó és a vezetékes telefon, csak olyan nem volt, hogy valaki ne tudja megvenni a BKV-jegyet, bérletet, olyan nem volt, hogy valakinek ne legyen megfelelő ennivalója, olyan nem volt, hogy valaki megfagyjon a fűtetlen lakásában. (Akkoriban évi 10-15 részeg fagyott meg egy télen, mostanában meg 4-500 koldus.)
2011. jún. 18. 22:01
 27/35 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy kevesebb volt az autó és a vezetékes telefon, csak olyan nem volt, hogy valaki ne tudja megvenni a BKV-jegyet, bérletet"

A BKV-jegy árát, meg még sok más termék árát is, dotálták az állami költségvetésből. Aztán az állam szépen csődbe ment.

"olyan nem volt, hogy valakinek ne legyen megfelelő ennivalója"

Volt, csak aki ezt kutatta, azt "ellenzéki tevékenységért" üldözték.

A létminimumszámítások eredményei pl. államtitoknak számítottak sokáig, a szegénységet pedig tilos volt kutatni.

Még szép, hogy a Népszabiban nem olvashattál a hajléktalanságról (ami a 80-as évek elején 100-200 ezer embert érintett).

A szomorú az, hogy 1989 óta pótolhattad volna a műveltséged hiányosságait, de te még mindig vakon kitartasz a kommunista propaganda hazugságai mellett.

2011. jún. 18. 22:07
 28/35 anonim ***** válasza:
58%

60 éves vagyok,dolgoztam rendesen 90 elött is és jol megéltem a két gyerekemmel,autonk is volt telefonunk is

évente szot beutalot kaptunk családostol..jo-jo nem jöhet az vissza,meg sok dologrol nem tudtunk,amik a háttérben történtek,DE bocsánat a szoért nekem jobb volt !

nem kell szidalmazni azt aki ezt ki meri mondani,meg tudatlan bolondnak mondani,mit csináljak,hogy most jobb legyen ? a nyugdijambol nem lehet megélni,ha meg bejelentett legalis munkára megyek,elvesztem a nyugdijam !

tehát ? csalni kell,hogy megéljek !!! na ez jobb ?

2011. jún. 19. 09:17
 29/35 A kérdező kommentje:
22.07: Lehet, hogy ez hiba, de én a valóságot elsősorban nem kutatásokból ismertem sem a 80-as években, sem most. De ismerek elég sok embert, sőt, bár én ma már nem vagyok szegény, a legtöbb rokonom az, és a 80-as években mi is szegények voltunk. De több méltósággal lehetett akkor élni egy szegénynek, mint most. Mert kocsija talán nem volt, de ennivalója igenis volt mindenkinek, és aki dolgozni akart, az kapott munkát, nem volt ez a rémes fenyegetettség.
2011. jún. 19. 12:14
 30/35 anonim válasza:

Kérdező!

Ha még érdekel a téma, írj rám egy privit!

2011. júl. 5. 12:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!