Nem durva hogy aki nem kapcsolja be a biztonsági övet azt 300 000 ft-ra is megbüntethetnek?
A kérdés nem arról szólt, hogy jogosan büntetnek-e, ha nem tartod be a szabályokat. Erre a válaszom, igen. Egy jogszabályt, törvényt, stb. lehet nem szeretni, de be kell tartani.
A kérdés arról szólt, hogy nem durva-e az összeghatár a hatvanezres minimálbér, a 28 ezres szoc. ellátás, ill. annak fényében, hogy milliárdos sikításokat tussolunk el, tessék-lássák felfüggesztettel. Erre a válaszom: köcsögség, és egyértelműen pénzbehajtás szagú.
Így már érti mindenki ugye?
"doboszoli válasza:
9:08
Meglehetősen nyakatekert magyarázat. Fideszes-e tetszik lenni? "
Nem. És ugyanez volt a válaszom akkor, amikor az extrém gyorshajtásért kiszabható büntetést 300ezerre emelte az MSZP. És akkoris, amikor szintén az MSZP a piros jelzésű vasúti átjárón való áthajtásért 300ezerre emelte a maximális büntetést. Ettől sem vagyunk elvtársak.
"A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:31"
Ezzel az a bökkenő, hogy ha betartod a szabályokat, akkor nem kell büntetést fizetni.
Aki nem képes ezt az egyébként nem túl bonyolult szabályt betartani az perkáljon. Ha kell, akkor ennyit. Tökmindegy, hogy milyen mértékű a büntetés, ha
1. az életedet mentheti meg, ha betartod a szabályt
2. Ha még erre sem vagy képes, akkor megérdemled, hogy fizess!
"A kérdés arról szólt, hogy nem durva-e az összeghatár a hatvanezres minimálbér, a 28 ezres szoc. ellátás, ill. annak fényében, hogy milliárdos sikításokat tussolunk el, tessék-lássák felfüggesztettel. Erre a válaszom: köcsögség, és egyértelműen pénzbehajtás szagú. "
Pénzbehajtás akkor lenne, ha azért lenne 100Ft büntetés, mert kék a szemed, tehát amiről nem tehetsz. De a szabályok tudatos és szándékos kikerülése igenis legyen megbüntetve. Olyan ez, mint hogy mondjuk a 20000Ft alatti lopásokért nem lenne büntetés, mert az csak kis tétel (kinek?).
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:30
így van!
Dolgoztam vezetőként.
Ha egy emberem disznóságot csinált, meghúztam a fizetését mondjuk 10 ezer forinttal, hogy fájjon neki, de ne tegye tönkre a család havi költségvetését.
Ezt úgy hívják, hogy empátia, amire bölcs kormányunk képtelen.
És láss csodát, emberünk tanult a dologból.
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:31
Igen én is pontosan erre gondoltam. Azért írtam h "akasszuk fel" mert mire az ember ezt kifizetné addig ra már a "kötél egy jótékony megoldás" lesz neki.Tudom én h nem büntetnek meg ennyire, de miért kell így riogatni az embereket?
"Dolgoztam vezetőként.
Ha egy emberem disznóságot csinált, meghúztam a fizetését mondjuk 10 ezer forinttal, hogy fájjon neki, de ne tegye tönkre a család havi költségvetését. "
Ha mondjuk tizedjére is szart csinál, akkor is egy tizessel vágod meg a fizetését? Azon amit elrontott ember(ek) élete forgott kockán?
Nem! Másodszorra elküldtem. De erre talán kétszer került sor. Mindemellett a legtöbb ma is előre köszön az utcán.
Egyik volt főnököm mondta anno, hogy engem az emberek,(dolgozók) nem szeretnek. Sebaj, válaszoltam, arra ott van a feleségem, a szeretőm, meg édesanyám. Egy a lényeg, hogy amit mondok, azt vita nélkül hajtsák végre.
Bocs az off-ért.
"Nem! Másodszorra elküldtem. De erre talán kétszer került sor."
Na látod... A biztonsági övért sem elsőre kapod a három kilót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!