Ki legyen az új miniszterelnök?
Nagyon nagyra becsülöm Hankiss Elemért, és ez egy nagyon jó gondolat tőle.
Hankiss: legyen külföldi a magyar kormányfő!
Külföldi politikust kellene felkérni Magyarország "virtuális miniszterelnökének" – írja Hankiss Elemér félig komolyan, félig tréfásan a Figyelőben. Hankiss szívesen látná az ország élén például Bill Clintont, Helmut Kohlt, Margaret Thatchert, vagy „valaki mást a nagyok közül”.
A szociológus professzor szerint az importált politikusok saját tapasztalataik alapján kivezethetnék az országot a jelenlegi kritikus helyzetből. „Rendkívül tanulságos volna megtanulni egy-két hét vagy hónap alatt, hogyan működik a mindennapi valóságban mondjuk az amerikai elnök és a Kongresszus kényes egyensúlya, a dán negyedik út, a finn társadalmi reform és így tovább.”
Hankiss szerint az ügynek mindenképpen nagy és pozitív nemzetközi visszhangja lenne, így nemcsak remek országreklám volna, de a szakpolitikusok imázsát is növelné. A helyismeret hiányát komoly előkészítő anyagok pótolhatnák, a meghívást pedig érdemes lenne egy nagy hazai, vagy nemzetközi alapítványra bízni. Hankiss úgy véli a kívülről jöttek új szempontjaikkal, gondolataikkal kizökkenthetnék a hazai politikai gondolkodást és gyakorlatot a rossz kerékvágásból.
Egy ilyen program persze „egy pillanatig sem mentené föl az ország vezetőit, a parlamentet, kormányt, ellenzéket az alól, hogy ki-ki a maga területén és legjobb tudása szerint dolgozzék az ország gyarapodásán” – írja Hankiss Elemér.
Bokros legyen pénzügyminiszter a miniszterelnök meg legyen olyan,aki engedi bokrost dolgozni.
megjegyezném,hogy a megszorítások mellett a morált is javítani kéne (korrupció,adócsalás)
a külföldi miniszterelnök azért lenne jó,mert nem függne semmilyen érdekcsoporttól.
Vona Gábor esetén visszajönne a horthy rendszer,sztem azt senki se akarhatja
Szavazzon Bokrosra akinek 3 anyja van!
Én emlékszem még a Bokros csomagra, bár pici voltam. Akkor sem éltünk jól, de anya egy lufit nem tudott nekem megvenni, pedig ott sírtam, hogy gyereknap a Népkertben mindenki lufizik, csak én nem. Anya meg ott vigasztalt, hogy nem tehet róla, nincs pénzünk...
Na, azok után, hogy most még "jobb" a helyzet.... Engem nem érdekel, hogy Bokros a maga ultramegszorító csomagjával pár (?) hónap alatt rendet tudna teremteni, hisz mi a garancia arra, hogy nem halok majd éhen a családommal?
Egyébként szerintem most az országnak Orbán Viktorra lenne szüksége, 4 év múlva pedig Vona Gáborra.
"Egyelőre nem foglalok állást. 03-21 23:34"
Kedves kérdező, rögtön a kérdés megírásánál megtetted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!