Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok akik Orbánban látják a...

Azok akik Orbánban látják a felemelkedés kulcsát, írják már le, melyek azok az irányok amikben azt érzik hogy jó úton járunk?

Figyelt kérdés

Nem személyeskedét kérek, és nemazt " hogy majd meglássa mindenki", hanem logikus érveket! Ahogy az sem reális hogy nekem jó mert 500e ter keresek és kevesebb az szja m,mert lehet hogy neki jó, de gazdaságilag nagyon elhibázott " ami vissza hat rá is"!

Természetesen a nem Ov barátikörök tagjai is hozzászólhatnak.

2011. jún. 9. 09:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%
Ha más nem, egységessé teszi az országot. Mindenkit egy közös ellenség ellen fordít. Ez számára rossz hír, mert ő az...
2011. jún. 9. 10:48
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Miért nincs munkalehetőség?Mert eladták a dolgozók feje felől az üzemeket, munkahelyeket.A legtöbb ilyen eladott üzem azóta üresen áll.Rendbe kéne hozni és vissza adni a dolgozni akaró magyar embereknek ezeket az üzemeket, aztán megbecsülni őket anyagilag, erkölcsileg és lám, máris beindulna a munkanélküliség gondjának megoldása.
2011. jún. 9. 10:49
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
Kérdezőnek igaza van, az alacsony munkabérek emelése lenne a legelső feladat, mert amíg ilyen minimális a kereslet, addig felesleges a nagyobb termelés.Nem fognak vásárolni, ha nincs miből.Látom, hogy a boltokban alig van már egy-két vásárló. Régebben akár délelőtt mentem, akár délután, bármelyik boltba, sokkal nagyobb volt a forgalom.És ez nyilván nem csak a boltokban, más szolgáltatásoknál is észrevehető.
2011. jún. 9. 10:53
 14/23 anonim ***** válasza:
16%

Én az alapján szavazok, hogy a családomnak a vállalkozásomnak és nekem mi a legmegfelelőbb és erkölcsileg elfogadható.

Felesleges ebben az esetben országos szinten gondolkozni, mert általában nem ugyanazok az érdekeink. Én szeretek dolgozni fejleszteni az üzletet, egészségesen élni, szeretek sokat együtt lenni a családommal utazgatni, nyaralni ezért a fideszt választottam. Ha homár lennék valószínűleg az lmp-t választanám. Ha náci akkor a jobbikot. Ha mindenféle korrupt üzletbe akarnék kerülni, vagy egy panel 8. emeletén elégedetlenkedni, akkor az mszp-t választottam volna.

2011. jún. 9. 10:56
 15/23 anonim ***** válasza:
71%
Mivel van önálló gondolkodásom és a rendszerváltás óta megfigyeltem, hogy egyik sem különb a másiknál ,mindegyiknek csak a saját zsebe fontos, ezért egyikre sem szavaztam.
2011. jún. 9. 11:00
 16/23 A kérdező kommentje:

""Nagyszabású közmunkaprogramok indulnak majd ami segíti az embereket abban hogy visszataláljanak a munkaerőpiacra.

Segélyeket meg el kell felejteni,pénz csak kizárólag munkáért szabad adni.

A közmunka a lehető legrosszabb amit csak tehet egy kormány! Ugyanis 1, nem termelő munka, 2, ha átcsap termelésbe, akkor a lokális munkaerő árátt húzza le.

Lehetnének közmunkát, de csak állami megrendelések kivitelezésére, azok is ha nagyívűek akkor lehetnek csak sikeresek. Pld Víz szabályzás, a vállakozók 2 munkagépek stb" el nem látható manuális munkákra. van vagy 1500km amit simán renbe lehetne tenni! Átképzésekkel a szociális ellátás, önkormányzati feladatok stb.

De nem a levágott füvet,levágni még 5×!

Mit is csinálnékmásként?

Én is megnyírbálnám a szoc ellátásokat, mert az biztos hogy ekkora teher ami nem engedi a gazdaságot kiegyenesedni! De az egy kulcs is elhibázott, hiszen pontoisan azoknak segít a fogyasztásának emelkedésében, akik inkább az importot fogják növelni, ahelyett hogy a progresszív adó marginális kulcsait alakították volna úgy, hogy legyen lehetőség a fogyasztás szélesítésére. Hogy új szereplők jelenhessenek meg a munka világában.

Ennek a kettőnek egyszerre kellene működni, az az: szélesíteni a fogyasztást és úgy leépíteni a szoc rendszert. Persze ez az egész semmit nem érne, ha hadjuk kiszivárogni a jövedelmeket. " El kell zárni a csapokat amennyire az Eu engedi, hogy itt tőkésedjenek újra a profitok, és beindoljanak a komparatív és multiplikációs hatások, amelyek szinergikusan fejlődő hatásokat gyakorólhat a fogyasztás indikált munkaerő keresletre.

És nem a külföld olcsó munkaerő kiszolgálása lenne a megoldás! Itt pontosan a magas adók és a külföldiek csábítása ára hogy a munkaerőnek nincs értéke.

Igy ez egy spirál, hiszen nem alakúlhattak ki a gazdaságos üzemméretek, ami meg lehetetlenné teszi a kkv-knak az exportot, sőt ma már itthon sem versenyképesek lassan. Nem b eszélve az Eu s törekvések számunkara kedvezőtlen gazadsági hatásairó, amit egyzserűen ki kell játszani, meg kell szüntetni, ki kell alóla bújni, ahogy a többi Eu s ország si teszi a jogihiányosságokat kihasználva!

2011. jún. 9. 11:00
 17/23 A kérdező kommentje:

"""Én az alapján szavazok, hogy a családomnak a vállalkozásomnak és nekem mi a legmegfelelőbb és erkölcsileg elfogadható.

Felesleges ebben az esetben országos szinten gondolkozni, mert általában nem ugyanazok az érdekeink. Én szeretek dolgozni fejleszteni az üzletet, egészségesen élni, szeretek sokat együtt lenni a családommal utazgatni, nyaralni ezért a fideszt választottam. Ha homár lennék valószínűleg az lmp-t választanám. Ha náci akkor a jobbikot. Ha mindenféle korrupt üzletbe akarnék kerülni, vagy egy panel 8. emeletén elégedetlenkedni, akkor az mszp-t választottam volna.

Érdekes hozzáállás, de nemátgondolt!

Ugyanis,lehet gogy ez a 16% amit most feltehetően kaptál a fityisztől hirtelen jó neked, de mi lesz ha csökkenek a megrendeléseid mert akiknek nem jó azok elszegényednek.

Huss oda a 16% és lehet hogy több is.

De ha nem ingyen kapod azt a 16% ot hanem áttételesen a megemelkedett kereslet okozta forgalom növekedéssel, amit az gerjesztett hogy nőttek a direkt megrendelőidnek a jövedelmei, illetve az Eu s szabályzások átdolgozásával versenyképesebb lehetsz mint a külföldi, akkor egy tartós növekedésben lehetne részed. Az az, nem azonnal kapsz a semmiért 16% ot, de hosszabb távon akár meg is duplázódhat a jövedelmed és én akkor csökkenteném , mindenkinek az adóját, hogy export képes is lehess!

Erre mondják hogy nem minden arany ami fénylik!

"""persze lehet hogy a te tevékenységed ez nem befolyásolja" Bár a gazdaságban mindenki mindenkire hatással van alapon működik, csak lehet hogy az idő pont más amikor kifejti a hatását!

2011. jún. 9. 11:15
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
Magyarázd már el nekünk légy szíves, hogy miért nem jó az általad is említett adócsökkentés a gazdaságnak. Utána szalad el a könyvesboltva, vegyél egy makroökonómia könyvet és lapozgasd, jót fog tenni.
2011. jún. 9. 11:18
 19/23 A kérdező kommentje:

""Magyarázd már el nekünk légy szíves, hogy miért nem jó az általad is említett adócsökkentés a gazdaságnak. Utána szalad el a könyvesboltva, vegyél egy makroökonómia könyvet és lapozgasd, jót fog tenni.

Nem értem a kérdést, mert szerintem az jó amit én írtam és a fideszé teljesen fals!

Az egykulcs, csak a viszonylag homogén "közép" jövedelmű társadalmakban jelent húzóerőt, és szűkebben csak ahol magas hozzáadott értékű export jelentkezik mint bevétel.

Nállunk ugye nem ez van?

Nállunk a társadalom 75-80% ának nem növelte a jövedelmét az egy kulcs,hanem csökkentette az adójóváírással túrbózva. Akiknek a jövedelme nőtt, azok az importot fogják a 16% ból 15% al növelni, amiből semmi haszna gazdaságilag az országnak. Hiszen max 2-3% adó becsorog és a többi 11-12% megy az Eu ba. Az az, elvettük a kissebb de nagyrészben magyar termékeket fogyasztó rétegtől a pénzt és oda adtuk az Eu nak.

Ugyanis egy német gazdaságban ha egy kulcs van, és a magasabb fogyasztók teszik a dolgukat és fogyasztanak és pld vesznek egy Audit akkor a saját gazdaságukat támogatják!

Az én elméletem a fogyasztásból adódó növekedés, ami mindenkire hatással van. Ugyanis ha az alacsonyabb jövedelmüek a magyar középnél költi el a plussz jövedelmét, akkor a magyar közpé lereagálva fejleszt, munkaerőt alkalmaz, stb. " mond el, ha neked adnak +16% ot mint már ma is magas jövedelmű de vékony szelete vagy a társadalomnak miért vennél fel valakit dolgozni?

Az adó csökkentésnek csak akkor van jelentősége és hatása a munkaerőpiacra, ha belföldi fogyasztást indikál!

2011. jún. 9. 11:32
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
A közmunka program nagyon jó ötlet. Ki ne szeretne alkoholista csöves analfabétákkal együtt szart lapátolni? Mindenki erre vágyik.
2011. jún. 9. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!