Szerintetek nem felháborító, hogy kiküldik a diplomás munkanélküli embereket utcát söpörni, csak hogy kaphassák a havi 28.500 Ft segélyt?
Mondjatok már nekem 10 olyan diplomát, amit jelen helyzetben érdemes megszerezni, tehát 101%, hogy nem kell vele "utcát seperni"?
Ha meg van a felsorolás, új kérdésem lesz.
Kedves utolsó válaszoló!
Először is rühellni, minimum 2 "l"-el szoktunk.
Másodszor, ez az egyéni véleményed, ami a lőtéren kóborló kutyát sem érdekli. Legalábbis bennem nem okoz feszültséget.
Kedves szokása egyeseknek- közte neked is-, hogy ha kifogyunk az érvekből, elkezdjük "rüheleni" a másikat.
A jövőre vonatkozóan: vagy elviselsz, vagy elhúzol a járatodba.
Ezentúl szemmel tartlak.
Menj bele egy kicsit a magyar nyelvtanba mélyebben.
Szemmel tartasz? Ezen felröhögtem...
16:54
"Mondjatok már nekem 10 olyan diplomát, amit jelen helyzetben érdemes megszerezni, tehát 101%, hogy nem kell vele "utcát seperni"?"
1. fizikus
2. vegyészmérnök
3. gépészmérnök
4. villamosmérnök
5. informatikus
6. matematikus
7. építészmérnök
8. építőmérnök
9. orvos
10. fizika/kémia/matek tanár
Ezekkel kb. 0% az esély, hogy valaki nem tud elhelyezkedni.
Vannak aztán a hírhedt "piacképtelen szakok", amiket divat fikázni, pl. a bölcsész szakok. Ezeknél valóban nem mindenki tud elhelyezkedni, a végzettek kb. 20-30%-a nem a képzettségének megfelelő munkakörbe kerül (70-80% viszont igen).
Végül, talán a legrosszabbak a különféle nevenincs főiskolákon szerzett marketinges, pr-os stb. oklevelek, de egy adminisztratív állást még ezekkel is meg lehet kapni. A diploma jelentős védettséget ad a munkanélküliséggel szemben, még egy rossz diploma is.
Ok. A tanári pályán kívül egyet is értek.
Most jön a csapdahelyzet a végzetteknek. Mi a garancia arra, hogy ez a sorrend 10-15-20 év múlva is fennáll?
Én is beleestem ebbe a csapdába, át kellett szervezni félidőben az életem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!