Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek nem felháborító,...

Szerintetek nem felháborító, hogy kiküldik a diplomás munkanélküli embereket utcát söpörni, csak hogy kaphassák a havi 28.500 Ft segélyt?

Figyelt kérdés
Őszintén! Mire elég az a pénz? Legfeljebb arra, hogy éhen haljon az ember. Valaki tanul évtizedeket és mégse talál munkát, mert itthon nincs semmit!!! Erre elzavarják utcaseprőnek. És utána csodálkoznak a politikusok, hogy a diplomások külföldre mennek...megalázó ez az egész. Nektek mi erről a véleményetek?
2011. jún. 7. 11:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
87%
Nem gondolod hogy magyartanárral meg újságíróval tele a padlás? Diplomás túlképzés van már évek óta? Villanyszerelő esztergályos műszerész meg nincs?
2011. jún. 7. 12:17
 12/75 anonim ***** válasza:
69%

""""De láttam én már munkanélküli jogászt és mérnököt is. Akkor mi a hasznos diploma?""""

Akkor olyan is a tudásuk. Egy jó életre való mérnök vagy jogász tele van munkával.

2011. jún. 7. 12:17
 13/75 anonim ***** válasza:
32%

" elö az útlevél és irány külföld"

És ott kapkodnak a diplomásokért? Egy fenét!

2011. jún. 7. 12:19
 14/75 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem az a vérlázító hogy vannak emberek akik ilyen korlátoltak mint itt némelyik hozzászóló. Mekkora már a munkanélküliség ebben az országban? Nem kicsi. 28500 Ft-ért pedig ki seperne utcát aki nincs rászorulva? Megalázó. Jó, ne adják ingyen a segélyt, de akkor legalább adjanak annyit amennyiből legalább félig meg lehet élni. Én hosszú évek óta fizetem a munkanélküli járadékot, egyszer nem volt még rá szükségem, de ha egyszer ne adj isten lenne, még utcát is sepregessek érte mi után 20-30 évig fizetek évente legalább 30000 Ft-ot erre a célra? Azt sem értem hogy találják ki emberek hogy meg kéne tudni élni 28000 Ft-ból akár diplomás valaki akár nem. Munkahelyeket kéne teremteni inkább. Ha valakinek olyan szakmája van ami épp nem keresett az haljon csak éhen mert egy nyomorult lúzer. Hová lesz ez a világ ha mindenki csak ennyit törődik a másik emberrel? Persze lehet mondani hogy "velem sem törődik senki..." Nem kéri senki hogy oldjuk meg egymás problémáját, de egy sokakat érintő probléma megoldásában össze lehetne fogni nyugodtan. Á, mindegy. Hagyom is inkább.
2011. jún. 7. 12:19
 15/75 anonim ***** válasza:
78%

Nincs ebben semmi, évek óta el van pofázva, hogy már annyi diplomás van, hogy nem tudják őket hová tenni.

Ha hoznának létre munkahelyeket akkor se lenne mindenkinek, mert egyszerűen annyian vannak.

Ennek ellenére folyamatosan nő a jelentkezők száma.

Szal nincs miről beszélni....

2011. jún. 7. 12:26
 16/75 anonim válasza:
95%

Amikor az országban nincs termelés, ipar, pénz, akkor lehet akármilyen diplomája az embernek, nem fog tudni munkát találni. Padlón van az ország. Ennyi a magyarázat.

Én 4 éve végeztem építőmérnökként, és akkor simán találtam is munkát, ahogyan az évfolyamtársaim is.

Most viszont a cégünk padlón van. Már vagy 2 éve csak vegetálunk. Új ember természetesen nem kell sehova. Örülünk ha minket nem küldenek el. A többi cég is így van a dologgal, szóval a munkahelyváltás sem megoldás.

Most én is épp a külföldi munkavállaláshoz szükséges vízumot intézem. Még szerencse hogy van olyan ország ahol tárt karokkal fogadják a diplomásokat.

2011. jún. 7. 12:26
 17/75 anonim ***** válasza:
56%

"nekem mindig azt mondták, hogy nyugi, tanárra mindig szükség van"

te meg sosem gondolkodtál el azon, hogy legalább 20 éve folyamatosan téma, egyre kevesebb a gyerek, fogy a népesség. most sajnáljalak? ráadásul egyszakos tanári diplomával? hány órád volt egy héten? 10-12? nekem volt amikor 45. van is munkám.

"láttam én már munkanélküli jogászt és mérnököt is"

a műszaki manager és társai nem mérnök. a rendes mérnöknek meg van munkája. hiány van igazi (pl. gépész, villamos stb.) mérnökökből. csak a nem igazi szakok népszerűebbek. ez van. ha állambácsi megszabná, hogy miből mennyi tanulhat, az lenne a baj, ha nem szabja meg, akkor meg azért sírtok, hogy miért nincs munka. csak felelősséget nem kelljen vállalni semmiért...

a jogász meg főleg nem hat meg. 20-30 éve is az volt, hogy túlképzés van. persze kit érdekel, neki lesz munkája, és majd talicskával hozza viszi haza a pénzt. hát nem. ez van.

2011. jún. 7. 12:31
 18/75 A kérdező kommentje:

Utolsónak! Szívesen bemásolnám a régi órarendjeimet, és akkor látnád, hogy hány nyelvészet és irodalom órám volt egy héten, hány pedagógiai és pszichológiai tárgy és még ehhez jöttek még a kommunikáció szak órái. Ne mondj olyanról véleményt, amit nem ismersz.

És igen, tudom, hogy túlképzés van tanárokból, de én "sajnos" olyan ember vagyok, aki kislány korától tanár szeretett volna lenni. Mert ehhez úgy éreztem, értenék. Ha hülye vagyok a kémiához, nem megyek vegyésznek...

2011. jún. 7. 12:37
 19/75 anonim ***** válasza:
91%
Erről van szó. Arról nem beszél senki, hogy nem vagyunk egyformák. Mindenki másban jó. Ha valaki az alapján választ szakmát, hogy melyik diploma mennyire hasznos, abból aztán biztos jó szakember lesz.
2011. jún. 7. 12:49
 20/75 anonim ***** válasza:
70%

"csak a nem igazi szakok népszerűebbek. ez van. ha állambácsi megszabná, hogy miből mennyi tanulhat, az lenne a baj, ha nem szabja meg, akkor meg azért sírtok, hogy miért nincs munka. csak felelősséget nem kelljen vállalni semmiért... "

100%-ig igazad van!

2011. jún. 7. 12:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!