463 ezer munkanélküli van jelenleg. Mennyi lehet a nem kozmetikázott adat?
Ugye ez csak azoknak a száma akik regisztráltak a munkaügyi kpban. De aki évek óta nem dolgozik, vagy mondjuk a cigányok nagy része, azok bent sincsenek a rendszerben.
Mennyi lehet a valós, 1 millió kb?
Akkor ha számoltunk: 1077000 ember nem dolgozik.
Úgy jött ki, hogy kivontam 10 millióból 2 millió 18 év alattit. Majd a nyugd/roknyugd számát. (1,7 millió) és azt amennyien dolgoznak. Bár az a 15–74 éves foglalkoztatottak létszáma. (3 millió 832 ezer fő) ÉS még azokat is akik 18 felettiek, de felsőoktatásban tanulnak. ( 361 ezer )
hát nagyjából 700-800 ezer olyan ember van aki munkanélküli és munkát is keres! ugye aki mondjuk eltartott, az nem dolgozik, de nem is szeretne dolgozni. Ő nem számít munkanélkülinek. Amúgy van kb. 3 millió nyugdíjas, 2 millió tanuló és hivatalosan 600 ezer munkanélküli. 200 ezer a közmunkások száma. Valójában 3,8 millió ember dolgozik + 200 ezer közmunkás. Így jön ki a 4 milliós foglalkoztatottság, ami hazugság.
Én úgy gondolom hogy inkább legyen 100 ezer közmunkás, de keressenek nettó 100-at, mint hogy legyen 200 ezer, de még az 50 ezret se kapják meg..Az már szerintem egy nagyon elviselhető fizetés lenne a közmunkáért. Nem mondhatnánk hogy kizsákmányoló a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!