Miért nem vezetnek be az oktatásba alapvető gazdasági ismereteket tanítását?
Meg kell mondani, hogy az emberek hülyék a pénzhez. Miért nem vezetik be, hogy iskolában legyen alapvető gazdasági ismeretek?
Pl általános iskola alsó tagozatába egy nagyon alapot adnak, amit a gyerekeknek tudni kell. Középiskolában pedig 1 év gazdasági ismereteket tanítanának amit a felnőtteknek tudni kellene.
Mert akkor lenne esély arra, hogy felfogja a "magyar paraszt", miben is él valójában.
Egy pici off, - ha megbocsájtotok, - ezt az élet írta, nem egy ember:
Éltem az életemet, - iskolák, sorkatonaság, munkahelyek "siklottak el mellettem sebesen", míg egy nap arra nem kényszerültem, hogy angol nyelvet tanuljak alapfokon.
A tanfolyamon a főnevekről, melléknévi igenevekről kezdett el beszélni a tanár, és az istennek nem ugrott be, hogy melyik melyik, illetve eszik-e vagy isszák.
Szégyenletes volt, de megtörtént, - ezért tanítják a "sok hülyeséget", más kérdés, hogy ezt az ember nem tudhatja, mikor lesz szüksége rá, és nem éri fel ésszel az adott ismeret fontosságát.
Mint diákként mondom, szerintem tényleg jó lenne.
Akarok diákmunkát vállalni, de egyelőre leragadtam ott, hogy folyószámla. Nézzetek hülyének, de nem tudom, mi az. Vagy hogy egyáltalán hogy kell használni, hol kell igényelni, stb.
Szóval szerintem ezek nagyjából fontos dolgok lennének.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!