Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most mi a helyzet a családi...

Most mi a helyzet a családi pótlékkal? 3 gyerek után mennyi fog járni?

Figyelt kérdés
Ma olvastam a neten meg az újságban, hogy változtatásokra készülnek, sőt a nyugdíjminimumot is le akarják vinni 12000 ftra???
2011. jún. 1. 17:09
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"folyamatosan azt üvöltik, hogy mert a gyereknek nincs mit enni, mert a család beteg, miből éljünk, jáj meghalódok, ha nem kapok enni. Mindegy, nem is ez a téma. A lényeg az, hogy igenis jár a családi pótlék annak, aki veszi a bátorságot és gyermeket szül a mai világban. Minimum ennyi."

Hát ők vették a "bátorságot" amint látod. Lehet kicsit többször is mint te.

És az ilyen magadfajta önsajnáltatók miatt törvényi szintre emelkedett, hogy akinek gyereke van, annak mindent szabad.

Nem fizetni a rezsit, lakbért, mégis ingyen használhatnak mindent, kilakoltatni nem lehet őket, és ugye éhen sem halhatnak, jár nekik a csp a szociális segélyek a családtámogatások, kedvezmények.

Mindez munka nélkül.

Innentől kezdve hülyék lennének ha nem használnák ki a lehetőséget ha már ilyen hülye szemlélet van a társadalomban..

2011. jún. 8. 09:00
 22/35 A kérdező kommentje:

Ehhez már nem szeretnék hozzászólni, a lényeg, hogy majd kiderül, csak reméltem, hogy valaki már többet is tud, mint amennyi a hírekből kiderült eddig.

Amint van valami info, szeretettel várom.

Üdv mindenkinek.

2011. jún. 8. 10:14
 23/35 anonim ***** válasza:

"És az ilyen magadfajta önsajnáltatók"

Nektek nincs gyereketek? Vagy mi van? Ennyire sajnáljátok?

Én nem vagyok önsajnáltató, a véleményemet fejtettem ki, mivel ez egy ilyen oldal.

Nyilván nem a családi pótlékból fogom eltartani a lányaimat, mert az édeskevés lenne. De - most már nem először írom itt le - mivel adót fizetek, akkor támogassa a kormány a családomat. Ha én hozzájárulok az államkasszához, hogy Vikus jól éljen, akkor a havi 12200 forint azt hiszem, hogy nem annyira megerőltető az államnak. Itt lezártnak tekintem, és már nem vitázok tovább olyan magadfajta nem önsajnáltatóval, akinek se kutyája, se macskája (ezek szerint).

2011. jún. 8. 13:50
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj kedves kérdező, arra semmi esély hogy egyszer majd én is "pofára essek", ahogy te fogalmaztál. Egyébként alapítvány kapja a támogatásomat, lehet hogy a te gyereked is részesül belőle. Bár ez nem biztos, hiszen a gyerekeket személy szerint én sem ismerem. A családtámogatás pedig pont hogy kedvezőbb lett most, akinek gyereke van adókedvezményben részesül, az egyik hölgy ismerősöm az eddigi 110 ezer forint helyett 140 ezret kap most, bár ugye ő már nem gyesen van. De a gyest bárki felveheti, a férj, a nagymama, úgyhogy ez megoldható, ha valaki igénybe akarja venni. Ez így együtt a családi adókedvezménnyel akár 40-50 ezer forint pluszt jelenthet, csak simán a gyes ennél kevesebb volt. Úgyhogy valóban kár ennyire aggódni, az állam továbbra is gyerekpárti, sőt még jobban mint eddig. Aki valamivel kevesebbet kap annak nincs gyereke. Csak a romák gyerekcsinálási kedvét kellene valahogy megfékezni, a putrisokét legalábbis. A művelt, gazdag cigánnyal nincs semmi baj.
2011. jún. 8. 16:50
 25/35 anonim ***** válasza:

16:50

"De a gyest bárki felveheti, a férj, a nagymama, úgyhogy ez megoldható, ha valaki igénybe akarja venni. Ez így együtt a családi adókedvezménnyel akár 40-50 ezer forint pluszt jelenthet, csak simán a gyes ennél kevesebb volt."

Itt van a pont. És még ezek után sírnak-rínak hogy esetleg az egyszem gyerekük után nem 30 éves koráig fog járni a családi pótlék.

Röhej hogy milyen emberek vannak komolyan mondom.

Ezeknek a Dárius kincse is kevés lenne.

És ez mind a dolgozók adóforintjaiból megy.

Ugyanis gyesre nem vonnak le lóvét amikor dolgozol mint pl a nyugdíjra, vagy a munkanélküli segélyre vagy a TB-re.

Ezt csak úgy kapják.

2011. jún. 8. 18:57
 26/35 anonim ***** válasza:

Milyen plusz? A GYES csak addig jár, amíg nem dolgozik az anyuka. Utána jár a családi. Történetesen én még GYED-et kapok (43ezer forintot), családival együtt ez 55ezer forint. A GYES mellett igen, lehet dolgozni, de csak olyan helyen, ahol a heti 30 órát nem haladja meg a munkaidő.

A GYED - benne van a nevében is - gyermekgondozási díj, amit azért ad az állam, mert családot alapítottál és gyermeket nevelsz. A GYES pedig a gyermekgondozási segély, ami ugye nem kötelező, de adható.

A családi pótlék pedig egy kiegészítő bevétel pontosan azért, hogy a gyermek kiadásait vmilyen szinten pótolja, ami a háztartásból kiesik.

Nem értem ez miért fáj bárkinek is? Az mennyivel jobb, hogy a nyugdíjas ingyen utazik, amíg mi többezret fizetünk bérletre? Vagy a közgyógy? És még sorolhatnám, joggal háboroghatnék én is, de nem teszem.

És még azt mondja a kormány, hogy a népesedés visszaesett? Vissza is fog esni ilyen körülmények között.

2011. jún. 9. 07:31
 27/35 anonim ***** válasza:

"Az mennyivel jobb, hogy a nyugdíjas ingyen utazik, amíg mi többezret fizetünk bérletre? Vagy a közgyógy?"

Hidd el, én ezek ellen is tiltakozom. Az lenne a legjobb, ha az állam nem kivételezne senkivel hanem inkább csökkennének az adók, és így mindenki jobban járna aki dolgozik.

2011. jún. 9. 14:23
 28/35 A kérdező kommentje:
Mindenki jobban járna aki dolgozik....?! Aki meg önhibáján kívül nem talál munkát, az dögöljön meg???...mert persze tudom, aki keres talál...és ez talán így volt a kmk idején, de nem most, amikor 3hónap próbaidő után elzavarnak, mert akkor több lóvét kéne adniuk, stb...nem ennyire fekete-fehér ez arany csillag utolsó, gondolkozzál már!
2011. jún. 9. 19:59
 29/35 anonim ***** válasza:

"Aki meg önhibáján kívül nem talál munkát, az dögöljön meg???"

És most miért jobb az, hogy azok is megdöglenek akik dolgoznak?

Akik meg a gyerkőcöket potyogtatják azok vígan élnek: kilakoltatni nem lehet őket, számláikat sem fiztetik és a csp-ből meg szociális segélyből éhen sem halnak.

Ez az igazságtalanság nem más.

2011. jún. 9. 20:11
 30/35 anonim ***** válasza:

19:59

Egyébként elég szomorú, hogy manapság a munkának és a dolgozó embernek nincs becsülete, persze a "megélhetési anya" jogai szentek és csorbíthatatlanok.

2011. jún. 9. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!