Mi a véleményed erről?
Egyesek szerint Magyarországon az egyik legnagyobb probléma, hogy ha valakinek összejön valami, akkor a többiek irigykednek rá és próbálják őt lehúzni.
Szerintem ez mellett az is problémánk, hogy aki a többiek felé jut, az pusztán önzőségből elfelejti, hogy honnan jött és elkezdi lefelé taposni azokat, akiket elhagyott anyagilag és társadalmilag.
Mert olyat még nem hallottam, hogy valaki feljebb került a társadalmi ranglétrán és utána még elkezdte felelősségteljesen segíteni a lent lévőket, akkor az alatta lévő emberek irigykedtek volna rá és gyűlölték volna. Az ilyet sokkal inkább tisztelni szokták a lent lévők, mert lehajol értük és próbálja őket is felsegíteni.
Tulajdonképpen az nálunk az egyik legfőbb baj, hogy nem érvényesül a milliárdosaink és vezetőink gondolkodásmódjában a "hatalommal növekledésével párhuzamosan a felelősség is növekszik" elv.
Ha megfigyelitek, akkor pont a választás rá a legjobb példa, amikor milliós munkahelyeket ígérgetnek, aztán Orbán még megígérte nemrég Farkasnak, hogy 100 ezer munkahelyet teremt a cigányoknak. Eddig nem nagyon csinálta. De ki vonta őt felelősségre érte, hogy levegőbe beszélt 10 millió ember vezetőjeként? Senki és pont ez a baj...
mark86
ne haragudj hogy nem konkrétan a kérdésre válaszolok.
ez a véleményem:
nem hibáztatok se kormányt,se cigányt,se zsidót a gazdasági helyzetért! tudod miért? mert magasról sz.rok az egészre!
5 évig keményen melóztam és mikor rájöttem hogy nem jutok egyről a kettőre,és a magam ura akarok lenni, így csináltam magamnak egy kisvállalkozást! 20éves voltam,5 éve megy! nem érdekel sem a politika,se orbán,se a cigánybűnözés, se a gdp!!!
meg fogok élni akármi lesz,mert nem sírok,hanem intézem a dolgom és haladok előre! a családom és a barátaim mindig a legfontosabbak lesznek,attól hogy független vagyok anyagilag és nem megy rosszul,tudom honnan jöttem!
bocs az offért!
Az egész csak alap irígykedés.
De nem feltétlen csak rossz értelemben.
Mindenütt a világon az a helyzet hogy atudás és atenniakarás mellé, kell valamennyi szerencse is hogy az ember érvényesűlhessen.
A baj ott kezdődik, hogy a jobbsorsú országokban ha valaki nem sikeres csak átlag, akkor is meg él vidáman.
Ez nem azt jelenti hogy palotája lesz,vagy a merdzsót évente cseréli,de egy Európai élhető életszínvonalra képes beállni. Aki meg jobban akar és van egy kevés 20% szerencséje, akát többre is viheti.
Nállunk!
A szaktudás kb 20%
A kapcsolati tőke 40%
A szerencse 40%
Így aztán nem kell csodálkozni ha az emberek elégedetlenek! Hiszen szinte csak a vak véletlen dönt, és nem afelkészűltség és az akarat.
Aki meg ezt kétségbevonja, nézzen az élete bizonyos szakaszira, ésmegtalálja hogy bizony a "szerencse faktor" pontosan jókor és jóhelyen volt mellette.
"Egyesek szerint Magyarországon az egyik legnagyobb probléma, hogy ha valakinek összejön valami, akkor a többiek irigykednek rá és próbálják őt lehúzni.
"
Ugyanolyan manipulatív ez a feltevés, mint a fityisz szociális kérdőíve :)
Egyébként igaz ez a feltevés.
"Mert olyat még nem hallottam, hogy valaki feljebb került a társadalmi ranglétrán és utána még elkezdte felelősségteljesen segíteni a lent lévőket, akkor az alatta lévő emberek irigykedtek volna rá és gyűlölték volna"
Tájékozódni kéne, plusz össze is kavarod a dolgokat. Nyilván nem fogják gyűlölni, ha segítette őket -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!