Kinek hogy tetszik a devizahitelesek "bankmentőcsomagja"?

Nesze semmi fogd meg jól.
Az lenne jó megoldás, ha nem bedöntenék a forintot, hanem újra tartósan 180 forint alatt maradna.
Az előző kormány alatt még a válság során se volt ilyen gyenge a fizetőeszközünk.
Annyit érnek el, hogy két hitelt kell majd fizetni, és még többet, mint jelenleg, ráadásul tovább. Hát köszi...
Hogy én nem fogom kérni, az egész biztos.

"Az előző kormány alatt még a válság során se volt ilyen gyenge a fizetőeszközünk."
Kedves észkombájn, a CHF/HUF árfolyam két komponensű, van a EUR/HUF árfolyam, ami most nagyon jó szinteken áll ahhoz képest, hogy válság van, és ideális is a gazdaság számára, ill. van a EUR/CHF árfolyam, ami újabb és újabb rekordokat dönt, emiatt a keresztárfolyam,vagyis az CHF/HUF magas.

én csak arra emléxem, hogy a Bajnai féle kormány 186ft-os árfolyamon adta át... aztánjött Petike és Kósa és rögtön 200felett jártunk...
egyébként meggyőződésem, hogyha mind a 100ezer válságba jutott adós belemegy, akkor szinte azonnal 180körül járunk ismét. járatlan vagyoka dologban, csak furi, hogy minden hónapban a törlesztések vonásának idején lesz a CHF a csúcson...

Nekem nem tetszik!
Lepontozhattok, de nekem tele van a tököm a devizahitelesek siránkozásaival. Elhiszem, hogy most szarban vannak, de amikor felvették az olcsó(bb) hitelt az árfolyamingadozás is benne volt a pakliban.
Én anno (kb. 7 éve) forint alapú lakáshitelt vettem fel, aminek a törlesztőrészlete cirka duplája volt az azonos mértékű devizahitel törlesztőrészletének. A válság (ill. a devizahitelesek mizériája) 2-3 éve tart, az én hitel törlesztésemhez képest a devizahitelesek törlesztése még sehol sincs.
Nem akarom magam favorizálni, de felelősséggel kellett volna dönteni a hitel felvételekor.
Jöhet a megkövezés... :)

Mivel a Fidesz még egy hónapja sem ült a székben, máris elkezdték óbégatni, hogy milyen sz@rban van az ország, illetve egy mondat elég volt ahhoz, hogy a frank olyan magasra emelkedjen amilyen még a válság idején sem volt, 220ft- lett egyetlen mondattól, na ezért a mondatért kellet volna bocsánatot kérniük, és legalább 10ft-ot elengedni, mert erről nem a devizások tehettek, hogy ekkorát hazudtak, és ilyen nagyot ugrott az árfolyam. (nem beszélve arról, hogy ez a bekketetők miatt, volt, valószínű szépen megbeszélték mikor jelentik be).
De ez a mentőcsomag még nagyobb lehúzás, tehát nem történt semmi.

Egy bizonyos összeget törleszteni és a fölötti részt a bank meghitelezve külön számlán gyűjtse eddig is létezett, ezt nem árt tudni, tehát 1 év alatt megállapodtak egy olyan dologról, ami már akkor is volt amikor leültek tárgyalni.
Az meg, hogy kinek mi a felelőssége és jobban kellett volna figyelni, ennyi erővel én is mondhatom ha te balesetben milliós korházi számlával gyógyulsz fel más pénzéből, mert a te befizetésed nem lenne elég rá, hogy vigyázni kellett volna jobban, dögölj meg inkább.
Aki Ft hitelt vett fel anno, az nem okos volt vagy felelősségteljes, hanem egy ökör. A nagy baj az, hogy nálunk az emberek nem képesek felfogni, hogy a hitel mire való és miért jó dolog.

Ne fizesse ki az általam felvett hitelt, hiszen én vállaltam.
De akkor ne is tetszelegjen a jóságos megmentő szerepében, álljon ki, és mondja a frankót: nem tudjuk a megoldást, nem tudunk segíteni, mindenki rendezze a sorsát, ahogy tudja.
Vagy ilyet ne várjunk, mert eddig sem volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!