Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek hogy tetszik a devizahit...

Kinek hogy tetszik a devizahitelesek "bankmentőcsomagja"?

Figyelt kérdés
2011. máj. 30. 21:17
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
38%

Nesze semmi fogd meg jól.

Az lenne jó megoldás, ha nem bedöntenék a forintot, hanem újra tartósan 180 forint alatt maradna.

Az előző kormány alatt még a válság során se volt ilyen gyenge a fizetőeszközünk.

Annyit érnek el, hogy két hitelt kell majd fizetni, és még többet, mint jelenleg, ráadásul tovább. Hát köszi...

Hogy én nem fogom kérni, az egész biztos.

2011. máj. 30. 21:21
 2/39 anonim ***** válasza:
41%

"Az előző kormány alatt még a válság során se volt ilyen gyenge a fizetőeszközünk."

Kedves észkombájn, a CHF/HUF árfolyam két komponensű, van a EUR/HUF árfolyam, ami most nagyon jó szinteken áll ahhoz képest, hogy válság van, és ideális is a gazdaság számára, ill. van a EUR/CHF árfolyam, ami újabb és újabb rekordokat dönt, emiatt a keresztárfolyam,vagyis az CHF/HUF magas.

2011. máj. 30. 21:30
 3/39 anonim ***** válasza:
33%

én csak arra emléxem, hogy a Bajnai féle kormány 186ft-os árfolyamon adta át... aztánjött Petike és Kósa és rögtön 200felett jártunk...

egyébként meggyőződésem, hogyha mind a 100ezer válságba jutott adós belemegy, akkor szinte azonnal 180körül járunk ismét. járatlan vagyoka dologban, csak furi, hogy minden hónapban a törlesztések vonásának idején lesz a CHF a csúcson...

2011. máj. 30. 21:52
 4/39 anonim ***** válasza:
47%
A devizások biztos csalódtak, gondolták majd a teljes adósságukat szépen kifizeti állambácsi.
2011. máj. 30. 21:54
 5/39 anonim ***** válasza:
70%
Semmit sem ér. Aki nem tudja fizetni, azt nem mentik meg ezzel. Max. annyi segítséget kap így, hogy nem az idén árverezik el a lakását, hanem négy év múlva.
2011. máj. 30. 21:57
 6/39 Sz1u ***** válasza:
68%

Nekem nem tetszik!

Lepontozhattok, de nekem tele van a tököm a devizahitelesek siránkozásaival. Elhiszem, hogy most szarban vannak, de amikor felvették az olcsó(bb) hitelt az árfolyamingadozás is benne volt a pakliban.

Én anno (kb. 7 éve) forint alapú lakáshitelt vettem fel, aminek a törlesztőrészlete cirka duplája volt az azonos mértékű devizahitel törlesztőrészletének. A válság (ill. a devizahitelesek mizériája) 2-3 éve tart, az én hitel törlesztésemhez képest a devizahitelesek törlesztése még sehol sincs.

Nem akarom magam favorizálni, de felelősséggel kellett volna dönteni a hitel felvételekor.

Jöhet a megkövezés... :)

2011. máj. 30. 22:33
 7/39 anonim ***** válasza:
53%
Egyetértek. Nem tudom, hogy mit vártatok, mit fognak csinálni? Az meg milyen hozzáállás, hogy 4 év múlva sem fogom tudni visszafizetni?
2011. máj. 30. 23:29
 8/39 anonim ***** válasza:
72%

Mivel a Fidesz még egy hónapja sem ült a székben, máris elkezdték óbégatni, hogy milyen sz@rban van az ország, illetve egy mondat elég volt ahhoz, hogy a frank olyan magasra emelkedjen amilyen még a válság idején sem volt, 220ft- lett egyetlen mondattól, na ezért a mondatért kellet volna bocsánatot kérniük, és legalább 10ft-ot elengedni, mert erről nem a devizások tehettek, hogy ekkorát hazudtak, és ilyen nagyot ugrott az árfolyam. (nem beszélve arról, hogy ez a bekketetők miatt, volt, valószínű szépen megbeszélték mikor jelentik be).

De ez a mentőcsomag még nagyobb lehúzás, tehát nem történt semmi.

2011. máj. 30. 23:59
 9/39 anonim ***** válasza:
83%

Egy bizonyos összeget törleszteni és a fölötti részt a bank meghitelezve külön számlán gyűjtse eddig is létezett, ezt nem árt tudni, tehát 1 év alatt megállapodtak egy olyan dologról, ami már akkor is volt amikor leültek tárgyalni.

Az meg, hogy kinek mi a felelőssége és jobban kellett volna figyelni, ennyi erővel én is mondhatom ha te balesetben milliós korházi számlával gyógyulsz fel más pénzéből, mert a te befizetésed nem lenne elég rá, hogy vigyázni kellett volna jobban, dögölj meg inkább.

Aki Ft hitelt vett fel anno, az nem okos volt vagy felelősségteljes, hanem egy ökör. A nagy baj az, hogy nálunk az emberek nem képesek felfogni, hogy a hitel mire való és miért jó dolog.

2011. máj. 31. 05:59
 10/39 doboszoli ***** válasza:
85%

Ne fizesse ki az általam felvett hitelt, hiszen én vállaltam.

De akkor ne is tetszelegjen a jóságos megmentő szerepében, álljon ki, és mondja a frankót: nem tudjuk a megoldást, nem tudunk segíteni, mindenki rendezze a sorsát, ahogy tudja.

Vagy ilyet ne várjunk, mert eddig sem volt?

2011. máj. 31. 06:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!