Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Jobbik a magyarellenes...

A Jobbik a magyarellenes politikájával hogyhogy el tudta hitetni sokaknak azt, hogy a népért van?

Figyelt kérdés

Én úgy vettem észre, hogy a Jobbikosok csak két területet ismernek Magyarországon: BAZ-megyét, és a Rózsa-dombot. Tehát vannak a magyarok, akiket meg kell védeni a cigányoktól, meg a "fajvédő belpesti libsik", akik a magyarok ellen vannak. Ezzel párosul ugye az "űzzük ki a multikat" hozzáállás.

Szerintem rengeteg olyan magyar ember van, akinek a környékén nem élnek cigányok, és pl. a Tászkóban dolgoznak. Ők nem érnek el azzal semmit, ha "rendet raknak a cigányok között", viszont elvesztik a megélhetésüket, ha elmegy innen a multi.

A multiknak dolgozó emberek száma szerintem több tízezerre tehető. A jobbik érzésem szerint pont lesz.rja, hogy mi történik velük, csak tessen a szavazóbázisnak a pótcselekvés. Ez a fajta magyargyűlölet nem illik bele a jobbikosok által használt hazaáruló képbe?

2011. máj. 30. 19:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
16%

"Van bármilyen hivatalos forrásod, bizonyítékod a Jobbikot támogatók -általad vélt- alacsony képzettségéről?"

Hajjaj, ezernyi.. És ezek ahányszor kinyitják a szájukat (pl. itt a gyk.hu-n), annyival gyarapszik a bizonyítékok száma.

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=3-WbVxsZGFU

http://www.youtube.com/watch?v=-Hv-CPaGpXc

http://www.youtube.com/watch?v=Il9_OORLTsA

2011. máj. 30. 21:00
 12/26 anonim ***** válasza:
73%

A válasz megírásának időpontja: ma 20:46

Az a válaszoló pont hogy fikázta a jobbikot..

Covenant..Fideszre,minimum ennyi video van.Ugye egyet értünk?(:

2011. máj. 30. 21:05
 13/26 anonim ***** válasza:
14%

"Covenant..Fideszre,minimum ennyi video van.Ugye egyet értünk?(:"

Persze. Nem is véletlenül, ugyanis egy a Fidesz és a Jobbik egy cég:

http://www.youtube.com/watch?v=OueAYLsBcjI

2011. máj. 30. 21:13
 14/26 anonim ***** válasza:
47%

<covenant>:

Néhány youtube videó még nem bizonyíték az alacsony képzettségre. Ilyeneket százával tudnak linkelni a jobbosok is a fogatlan MSZP-s szavazókról, vagy Bajnairól ahogy bénán hümmögi az internacionálét az MSZP kongresszusán. http://www.youtube.com/watch?v=Gn-UTwaY_Tc

Ez pl. hiteles(ebb) forrás: [link]

Látható, hogy iskolai végzettségben semmi jelentős különbség nincs az MSZP, a Jobbik és a Fidesz szavazó között. Magas végzettséggel általánosságban csak az LMP és az MDF szavazók rendelkeztek.

2011. máj. 30. 21:14
 15/26 anonim ***** válasza:
92%

Én pl diplomás vagyok, mégis a Jobbikra szavaztam. Sőt több volt egyetemista szaktársam szavazott rájuk. Az érveléseimet pedig nem linkelem, az elmúlt 1 hétben írtam kb 20-at, már unom, elnézést. De úgy vélem, értelmes érveket írtam némely dologra. Aztán mikor jött, hogy jobbikos vagyok, akkor jöttek a fújjolások, és máris nem tetszett, amit írtam, holott előtte dicsérték. Negatív diszkrimináció rám nézve.

Amúgy meg a multikat nem elzavarni akarja a Jobbik, csak jobban megadóztatni! Magyarán, hogy a Tesco angol tulajdonosa(i) havonta ne 1 milliárdot tegyenek zsebre, hanem csak 999 milliót mondjuk! Ennyi az egész, ők nem akarnak senkit sem elzavarni. De ez a mai verseny tisztességtelen, elnyomják a kisvállalkozókat, esélyük sincs a multikkal szemben. És mint közgazdász, tanultam jogot is, és képzeld, hogy a multiknál nap mint nap látom, micsoda szabályokat szegnek meg! Egy kis üzletet meg egyszerre bezárnak a legapróbb kis hibáért. De a multi megengedheti, hogy penészes kenyeret áruljon (saját szememmel láttam), hogy penészes sajtot áruljon (szintén saját tapazasztalat), és a fogyasztóvédelmisek nem tesznek semmit, mert le vannak fizetve. Pedig ez a kis embernek nem érdeke, hogy ilyen árut kínáljanak neki. A kis boltot egyszerre bezárják egy ilyen húzásért. Ez a tisztességtelen. Ráadásul több másik jogszabályt is megsértenek, pl mikor kiteszik, hogy a másik üzletben mennyibe kerül ugyanaz az áru (Tesco, Spar is ezt teszi). És egy fillér büntetést sem kapnak ezért, tovább folytatják, tönkretéve ezzel a hazai vállalkozókat. Ezt akarja a Jobbik megszüntetni, nem elzavarni akarja a multikat, csak kiegyenlíteni a versenyt, visszahozni a tisztességes versenyt a való életbe.

2011. máj. 30. 21:36
 16/26 anonim ***** válasza:
13%

Érdekes grafikon, érdemes egy kicsit gondolkodni róla.

"Látható, hogy iskolai végzettségben semmi jelentős különbség nincs az MSZP, a Jobbik és a Fidesz szavazó között."

Ez nem egészen így van. Pl. a jobbikosok körében 13% diplomás, a Fidesznél 12%, az MSZP-nél 15%. Ez önmagában nem látványos különbség, azonban a Jobbik-szavazók átlagéletkora 38 év, a fideszeseké 46 év, a szociké 55 év. Mármost a felsőoktatás 1990 után lett drasztikusan kiterjesztve. A 2010-ben 25-30 éveseknek már 30-40%-a diplomás, míg mondjuk akik 1990-ben voltak 25-30 évesek (tehát ma 45-50 évesek), azoknak csak 10%-a, sőt, pl. a mostani 80 éveseknek csak 4-5%-a.

A Fideszé a legnagyobb szavazótábor, ennek megfelelően hozza az országos átlagértékeket is (pl. az átlagéletkor Mo.-on 44 év, a Fidesz-szavazóké 46 év). A szocik végzettsége markánsan átlagon felüli, amit az mutat, hogy a diplomások aránya náluk átlagos, DE mindezt 55 éves átlagéletkorral hozzák. A jobbikosok képzettsége pedig markánsan átlagon aluli, mert 38 éves átlagéletkoruk ellenére is csak 13%-uk diplomás.

2011. máj. 30. 21:49
 17/26 anonim ***** válasza:
18%

21:36

"És mint közgazdász"

Ne kamuzz :)))

2011. máj. 30. 21:50
 18/26 anonim ***** válasza:
81%

"A szocik végzettsége markánsan átlagon felüli."

15% markánsan átlagon felüli? Te ilyen "magyar pumás" szoci vagy, ugye?

Mellesleg ha már ilyen szépen magyarázod a bizonyítványt, az eszedbe se jut, hogy azért 13% a Jobbiknál az arány, mert éppen 38 év az átlag életkor. Így aztán sokak még 18-25 évesek, akik még nem végeztek.

De ezek egyszerű feltételezések, a számok magukért beszélnek. Kár ezzel a "proli Jobbikos" dumával jönni.

2011. máj. 30. 21:58
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

Hogy a jobbikosoknak alacsonyabb-e a végzettsége, azt nem tudom, de átlagban kevesebbet keresnek. Erre nincs hivatalos adatom, egyszerűen így vettem észre.

12. kerületi vagyok, ahol azért nem a leglecsúszottabb emberek laknak, de a környékről egy jobbikost sem ismerek, pedig az ismerőseim hozzák a Jobbik szavazóbázisának átlagéletkorát. A fiatalok inkább LMP-szavazók, "vallástól" függetlenül. A zsidók túlnyomó többsége MSZP-s, a többi ember fideszes.

Most nem azért, de ez logikus. Tudom, van aki lopott, csalt, de ha átlagot nézünk, akkor a tanultabbak többet keresnek. Ezért több pénzük van, így jobb helyre tudnak költözni. Közülük nyilván nem fognak annyian a Jobbikra szavazni, mert nem ők a célcsoport. A Jobbik az alacsonyabb keresetűeket akarja megszólítani. És általában miért keres valaki szarabbul? Mert alacsonyabb a végzettsége. Jó, tudom, Magyarországon néha másképp működik(pl. orvosok, tanárok), de az esetek többségében így van.

Budapesten magasabb az átlagfizetés. A Jobbik szinte sehol nem tudta legyőzni az LMP-t.

2011. máj. 31. 02:05
 20/26 anonim ***** válasza:
Ez itt a korcsgyűjtő kérdés? :D
2011. máj. 31. 06:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!