A Jobbik a magyarellenes politikájával hogyhogy el tudta hitetni sokaknak azt, hogy a népért van?
Én úgy vettem észre, hogy a Jobbikosok csak két területet ismernek Magyarországon: BAZ-megyét, és a Rózsa-dombot. Tehát vannak a magyarok, akiket meg kell védeni a cigányoktól, meg a "fajvédő belpesti libsik", akik a magyarok ellen vannak. Ezzel párosul ugye az "űzzük ki a multikat" hozzáállás.
Szerintem rengeteg olyan magyar ember van, akinek a környékén nem élnek cigányok, és pl. a Tászkóban dolgoznak. Ők nem érnek el azzal semmit, ha "rendet raknak a cigányok között", viszont elvesztik a megélhetésüket, ha elmegy innen a multi.
A multiknak dolgozó emberek száma szerintem több tízezerre tehető. A jobbik érzésem szerint pont lesz.rja, hogy mi történik velük, csak tessen a szavazóbázisnak a pótcselekvés. Ez a fajta magyargyűlölet nem illik bele a jobbikosok által használt hazaáruló képbe?
A Jobbik tudja nagyon jól, hogy van egy réteg, akiknek bejön ez a szöveg. A párton belül van 10-20 ember, aki nagyon jól megél ebből a poltizálásból. Bennt ülnek a parlamentben, és reménykednek, hogy pár év múlva is lesz szavazóbázisuk, akik által újabb 4 évig kereshetik a jó kis lóvét.
Szavazóbázist meg úgy tudnak csinálni(megtartani), ha feszültséget szítanak(Gyöngyöspata meg gárdista felvonulások). Éppen ezért nem érdekük, hogy minden rendben legyen.
Éljen a Fidesz, éljen az MSZP, éljen a Jobbik és az LMP!
Így jó, ahogy van ez az ország jobb, már sosem lesz jahúúú!
Fogadjunk, hogy így van!
Van rá felesleges 500 milliárdom!
Fantasztikus, hogy a multiellenességgel kimerítetted az összes érvedet. Az "űzzük ki a multikat" a Jobbikellenes médiák árnyékbokszolása ill. pár begyöpesedett értelmezésre képtelen szavazó hülyesége.
Mielőtt ilyen baromságokat állítasz nézd meg a programjukat. Az ú.n. "multiellenesség" abban merül ki, hogy igazságtalannak tartják a nagy mértékű adókedvezményeiket, amivel a KKV-ket és kistermelőket lehetetlenítik el. Az "adózzanak a multik (is)" szlogen nem egyenlő az "űzzük ki a multikat" kijelentéssel.
Styloo
"A Jobbik a magyarellenes politikájával hogyhogy el tudta hitetni sokaknak azt, hogy a népért van?"
Buta emberekkel sok mindent el lehet hitetni. A Jobbik szavazótábora általában a hátrányos helyzetű, magukat fenyegetve érző rétegekből kerül ki. Eleve alacsony képzettségű emberek, akik bizonytalan helyzetben vannak, és a félelem, amit a gazdasági helyzet miatti bizonytalanság okoz, még primitívebbé teszi minden ember gondolkodását. Pánikoló primitív embereket pedig könnyű befolyásolni.
"Én úgy vettem észre, hogy a Jobbikosok csak két területet ismernek Magyarországon: BAZ-megyét, és a Rózsa-dombot. Tehát vannak a magyarok, akiket meg kell védeni a cigányoktól, meg a "fajvédő belpesti libsik", akik a magyarok ellen vannak."
Ez igazából egy módszer. A módszer az, hogy fel kell vázolni egy ijesztő képet, ami kiváltja a hallgatóságból a dühöt vagy a félelmet, így kikapcsolható a gondolkodás.
A Jobbik tudatosan hergeli a híveit, gondolkodást kikapcsoló gyakorlatokat alkalmaz. Ennek lényege: felvillantani egy félelmetes képet (cigányterror van! eladják a hazánkat! nemzethalál! kiirtanak minket! felvásárolják a földjeinket és vizeinket!), és akkor nincs többé érvelés, nincs többé vita, hanem csak vonyítás van. Vagy velünk vagy, vagy áruló vagy. Aki dühös vagy fél, az nem tud gondolkodni, az agy magasabb funkciói kikapcsolnak, alacsonyabbak kerülnek előtérbe, túlélési ösztönök kapcsolódnak be. A Jobbik folyamatosan arra játszik, hogy állattá változtassa a szavazóit, területvédő, utódvédő, önvédelmi ösztönreakciókat igyekszik provokálni belőlük félelemkeltéssel. Ezt hívják zsigeri politizálásnak.
Fiktív példa:
Érdeklődő: Szerintem nem jó a Jobbik gazdasági programja.
Jobbikos: Miért?
Érdeklődő: Mert... (gazdasági okfejtés)
Jobbikos: De csak a Jobbik tesz valamit a cigányok ellen, és majd ha a te lányodat erőszakolja meg egy teherautónyi cigány, akkor nem fogod védeni az orkokat!!!!
Érdeklődő: (továbbáll)
Többi jobbikos: (vonyítanak)
"A multiknak dolgozó emberek száma szerintem több tízezerre tehető."
Százezrekre "tehető".
"A jobbik érzésem szerint pont lesz.rja, hogy mi történik velük, csak tessen a szavazóbázisnak a pótcselekvés."
A Jobbik vezetése pontosan tudja, hogy sosem lesz esélyük a kormányzásra, ezért az ország jövője számukra egyáltalán nem fontos kérdés, hiszen nem is tudják azt befolyásolni. Nekik az a fontos, hogy megmaradjon a 10-15%-os szavazótáboruk és vele a számos jó kis pozíció parlamenti képviselőségtől az önkormányzati tisztségekig.
"A Jobbik szavazótábora általában a hátrányos helyzetű, magukat fenyegetve érző rétegekből kerül ki. Eleve alacsony képzettségű emberek,"
Van bármilyen hivatalos forrásod, bizonyítékod a Jobbikot támogatók -általad vélt- alacsony képzettségéről?
"Van bármilyen hivatalos forrásod, bizonyítékod a Jobbikot támogatók -általad vélt- alacsony képzettségéről?"
Nem én írtam ezt, de itt van:
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:34
--> ennek a szuperérvelésnek senki nem tud mit ellentmondani.
A másik meg a már törölt válaszokat beíró 40%-os trollkodása volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!