Amikor Orbán bejelent valamit, miért van mögötte 19 magyar lobogó? Nem lenne esztétikusabb egyetlen zászló?
Az öntudatos USA tele van pakolva zászlókkal. És tegyük hozzá, hogy az öntudatos USA zászlóján minden csillag egy államot jelez. Csak szólok...
De most komolyan, megint ez a legnagyobb baj? Végre meri vállalni, hogy magyar. Ha egy zászló lenne kint, akkor az lenne a baj, hogy ez miért van, fél többet kirakatni?...
Én is azzal értek egyet, hogy nevetséges, megalomán gesztusról van szó.
Akik szerint ebben a nemzeti érzés nyilvánul meg, azoknak azt mondanám, hogy ilyen szempontból is kifejezetten szerencsétlen, ha egy párt vagy bárki a nemzeti zászlót tapétaként használja.
Emlékeztetnék rá, hogy Orbánék ugyanezzel a nemzeti zászlós háttérrel vonultak fel már akkor is, amikor még nem voltak kormányon, tehát semmiképpen nem Magyarországot, hanem csak a pártjukat képviselték. És a FIDESZ-rendezvényeken sem látni sehol pártzászlót, csak és kizárólag nemzeti zászlót. Ezzel már önmagában is kirekesztenek a nemzetből mindenkit, aki nem fideszes.
Az még csak-csak magyarázható valahogy, hogy egy miniszterelnök önmaga megjelenítésekor használja a nemzeti szimbólumokat (bár ezen a téren is lehetne visszafogottabb), de az már megint csak abszurd, hogy Selmeci Gabriellától kezdve mindenféle nyikhaj figurákig nemzeti zászlós háttérrel jelennek meg a fideszesek. Igaz, ahogy megfigyeltem, minél kisebb kaliber valaki, annál kevesebb zászlót kap. (Ezt nem tudom, hogy döntik el.)
Kifogásolom még, hogy uniós tagállamként soha sehol nem használják a magyar mellett az Unió zászlóját, holott ez minden más tagállamban így szokás.
Akik szerint ez a zászlózás külföldön is így van, azok tévednek. Én rendszeresen nézek külföldi tévéadásokat, több helyen is éltem külföldön, de ez a tapétaszerű zászlóhasználat sehol nem fordul elő. Most Obama legutóbbi beszédénél volt ugyan mögötte több zászló, de nem 19 vagy 52.
Szóval összefoglalva az állami vezetők közül néhány legfelső vezető használhat, ha akar nemzeti zászlót, de NE használjon
- egy párt
- egy sokadrangú tisztviselő
- senki tapétaszerűen.
És elvárható lenne egy uniós államban az uniós zászló használata is. Igaz, a mi miniszterelnökünk nyilvánosan kijelentette, hogy nem szereti az uniót, és nem fogadja el Brüsszel diktátumait. Ezek után naivitás azt hinni, hogy Brüsszel pénzét azért megkaphatjuk.
19:03
Mondták már neked, hogy kisebbségi komplexusod van?
Amúgy: nehogy már ez legyen a legnagyobb bajotok gyerekek, hogy hány zászló van mögötte. Édes jó istenem, szerintetek mennyibe került az a nyamvadt 19 zászló? A legtöbb helyen egyszerre több zászlót használnak. Most akkor szerintetek túlzott "magyarkodás" hogy egy csomó helyen nem egy darab zászló árválkodik, hanem mondjuk sorba van rakva pár darab? Még az Eu-s zászlókkal is folyton ez van. Ráadásul én, és az összes normális ember elvárja szerintem, hogy egy magyar miniszterelnök mögött azért legyen már egy (vagy több) zászló, ugyanígy igaz az a magyar pártokra is. Nehogy már szégyelljék azt az országot amit elvileg vezetni és felvirágoztatni akarnak.
Egyébként a válasz: szerintem sokkal jobban néz ki ez a zászló"csokor"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!