Miért nem kapjuk meg a levelet?
Amikor volt az a kérdőív az alkotmányozásról, akkor se jött hozzánk. Nem csak én nem kaptam, az egész családom, holott minden más ismerősöm megkapta.
Most van ez a szociális kérdőív (a nyugdíjazásról) és ez se jött még meg, de már kb minden ismerősöm megkapta.
Miért nem jön a levél?
Ui.: mielőtt valaki ezt írná válaszként: mindnyájan betöltöttük a szavazóképes életkort, egyikünk sincs a közügyek alól eltiltva.
Jó helyre vagyunk bejelentve, mert szavazni az itteni helyre kell mennünk. Nem tudok arról, hogy letiltottunk volna ilyet.
Köszi a választ amúgy.
Itt van egy link, hogy miért fontos ez ennyire:
tudom, nem a mi pár papírunkon múlik, de azért szeretem megtenni, ami tőlem telik.
Nem tudod, hogy hol tudunk utánajárni ennek a letiltásos dolognak?
Az Ügyfélkapus regisztrációval rendelkező felhasználók interneten tilthatják meg, hogy a központi személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szereplő adataikat harmadik fél marketing célokra megvásárolhassa. Az új szolgáltatás a Kormányzati Portálon indult.
A tilalom nem vonatkozik a kötelezően előírt adatszolgáltatások teljesítésére (pl.: adóigazgatás, honvédelmi nyilvántartás, ingatlan-nyilvántartás), és nem érinti a törvényben, nemzetközi szerződésben vagy viszonosság alapján előírt kötelező adatszolgáltatásokat.
A tiltás természetesen vissza is vonható. Az adatok elektronikus letiltásához, illetve a tiltás visszavonásához az Ügyfélkapu használatához szükséges bejelentkezőnéven és jelszón kívül szükség van a 11 jegyű személyi azonosító számra, amely a lakcímkártyán szerepel.
Az állampolgárok személyi adatait és lakcímét a Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatala kezeli. A jogszabályok értelmében a nyilvántartásból harmadik fél marketing célokra megvásárolhatja azoknak az állampolgároknak az adatait, akik ezt előzőleg nem tiltották meg.
A felhasználók a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény rendelkezéseinek megfelelően tilthatják meg személyes adataik kiadását. Az adatok kiadását eddig személyesen vagy meghatalmazott képviselő útján, illetve ajánlott levélben lehetett megtiltani a lakó- vagy tartózkodási hely szerint illetékes helyi nyilvántartási szervnél vagy a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!