Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen a jelenlegi magyar...

Milyen a jelenlegi magyar politika a te szemszögedből?

Figyelt kérdés
Csak érdekelne, ki hogy látja most Magyarország helyzetét.
2011. máj. 26. 18:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
hát szerintem nagyon sz*r.nem akarom tudni, hogy ha minden így megy tovább, akkor mi lesz 20 év múlva.de azért reménykedem
2011. máj. 26. 18:53
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem is egy jó nagyadag kaka! Egy cigány miniszterelnöktől ne várjuk el, hogy majd a testvírei ellen fordul. Hányingerem lesz, ha csak rá gondolok!
2011. máj. 26. 19:00
 3/13 anonim ***** válasza:

Ha finoman akarom kifejezni magam, akkor szkeptikus vagyok a magyar politikával kapcsolatban.

Ha nem, akkor azt mondom, hogy ritka elcseszett a magyar politika, szinte mindenestül. Arra én is kíváncsi leszek, 20 év múlva mi lesz itt, de hogy én mindezt külföldről fogom figyelni, az tutibiztos...

2011. máj. 26. 19:11
 4/13 anonim ***** válasza:
politika=cirkusz kb ilyen az én szemszögemből
2011. máj. 26. 19:19
 5/13 anonim ***** válasza:
91%

ez egy összetett kérdés:

1. Magyarországon 20 év is kevés volt ahhoz, hogy megszabaduljunk a "múlt" örököseitől

2. Szinte teljes mértékben hiányzik az a fajta politikai kultúra, ami nyugaton már elég régóta megvan.

3. Az önálló kezdeményezések riasztóan alacsony számúak, továbbá a gazdag "mecénásoknak", lobbystáknak még mindig nem sikerült felismerni, hogy ma Magyarországon a választópolgárok jó része teljesen párt nélküli, apolitikus.( Ezt ki lehetne használni új pártok alapítására. jól példázza, hogy a Fidesz leváltására sem sikerült még létrejönni egy baloldali (vagy akármilyen) pártnak, a régi, bukottak akarják leváltani a Fideszt, ami velük elég nehéz lesz...)

A mostani parlamenti pártok eléggé erőtlenek ahhoz ,hogy leváltsák ezt a mostani Fideszt.

4. a sorozatos problémák következtében felerősödött a "radikálisok" köre, akik szerint "fölösleges a demokrácia, megbukott stb." Így aztán sokra fogunk jutni...

2011. máj. 26. 19:20
 6/13 anonim ***** válasza:

A politikus nálam már egyenlő a bűnözővel. Nem tudok egy politikusra sem úgy gondolni, hogy tisztességes ember, csak ha nagyon koncentrálok (1 ilyen embert azért ismerek, de ő egy kis falu polgármestere, szóval a parlamenti bűnbandával nem egy kategória).

Nem tudom, lesz-e valaha olyan politikus, aki visszaszerzi a közvélemény bizalmát a szakma iránt. :S

2011. máj. 26. 19:22
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Összegezve: a Fidesz-KDNP ezzel a hirtelen konzervatív üzemmódba váltással eléri (elérheti) azt, hogy

1. elveszítse a szavazói jó részét.

2. konzerválja a jelenlegi állapotokat és a megosztottságot.

3. mivel a gazdasággal nem tudnak mit kezdeni (mondjuk valóban elég nehéz), így pótcselekvésekbe menekülnek.

4. lassan kezd kirajzolódni az, hogy a Fidesz a viszonylag gazdagok érdekeit képviseli (no meg persze a holdudvarét). a szegények szőnyeg alá söprése a nagy koncepciójuk, tovább az, hogy majd a közmunka elintézi :)

5. az átgondolatalan (egyik nap A-t mondok, másiknak B-t) döntések miatt sehová nem fogunk haladni.

6. Nagymértékben megnehezíti a társadalmi mobilitást (mondjuk, mint jobb oldali párt, ez benne van a paklijában)

2011. máj. 26. 19:24
 8/13 anonim ***** válasza:
Elkeserírő. A Rózsaszín Pitbull egyik nótája jut mindig eszembe a mai magyar politikáról...
2011. máj. 26. 19:26
 9/13 anonim ***** válasza:
A f*szfejkirály? :D
2011. máj. 26. 19:37
 10/13 anonim ***** válasza:

KORRUPT

Korrupt a pályázatoknál, a közbeszerzéseknél,a pozíciók kiosztásánál, az Eu val kapcsolatban, za az mindenütt ahol a közpénz és a magánérdektalálkozik.

Mi másért tartanánk itt?

2011. máj. 26. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!