Milyen a jelenlegi magyar politika a te szemszögedből?
Ha finoman akarom kifejezni magam, akkor szkeptikus vagyok a magyar politikával kapcsolatban.
Ha nem, akkor azt mondom, hogy ritka elcseszett a magyar politika, szinte mindenestül. Arra én is kíváncsi leszek, 20 év múlva mi lesz itt, de hogy én mindezt külföldről fogom figyelni, az tutibiztos...
ez egy összetett kérdés:
1. Magyarországon 20 év is kevés volt ahhoz, hogy megszabaduljunk a "múlt" örököseitől
2. Szinte teljes mértékben hiányzik az a fajta politikai kultúra, ami nyugaton már elég régóta megvan.
3. Az önálló kezdeményezések riasztóan alacsony számúak, továbbá a gazdag "mecénásoknak", lobbystáknak még mindig nem sikerült felismerni, hogy ma Magyarországon a választópolgárok jó része teljesen párt nélküli, apolitikus.( Ezt ki lehetne használni új pártok alapítására. jól példázza, hogy a Fidesz leváltására sem sikerült még létrejönni egy baloldali (vagy akármilyen) pártnak, a régi, bukottak akarják leváltani a Fideszt, ami velük elég nehéz lesz...)
A mostani parlamenti pártok eléggé erőtlenek ahhoz ,hogy leváltsák ezt a mostani Fideszt.
4. a sorozatos problémák következtében felerősödött a "radikálisok" köre, akik szerint "fölösleges a demokrácia, megbukott stb." Így aztán sokra fogunk jutni...
A politikus nálam már egyenlő a bűnözővel. Nem tudok egy politikusra sem úgy gondolni, hogy tisztességes ember, csak ha nagyon koncentrálok (1 ilyen embert azért ismerek, de ő egy kis falu polgármestere, szóval a parlamenti bűnbandával nem egy kategória).
Nem tudom, lesz-e valaha olyan politikus, aki visszaszerzi a közvélemény bizalmát a szakma iránt. :S
Összegezve: a Fidesz-KDNP ezzel a hirtelen konzervatív üzemmódba váltással eléri (elérheti) azt, hogy
1. elveszítse a szavazói jó részét.
2. konzerválja a jelenlegi állapotokat és a megosztottságot.
3. mivel a gazdasággal nem tudnak mit kezdeni (mondjuk valóban elég nehéz), így pótcselekvésekbe menekülnek.
4. lassan kezd kirajzolódni az, hogy a Fidesz a viszonylag gazdagok érdekeit képviseli (no meg persze a holdudvarét). a szegények szőnyeg alá söprése a nagy koncepciójuk, tovább az, hogy majd a közmunka elintézi :)
5. az átgondolatalan (egyik nap A-t mondok, másiknak B-t) döntések miatt sehová nem fogunk haladni.
6. Nagymértékben megnehezíti a társadalmi mobilitást (mondjuk, mint jobb oldali párt, ez benne van a paklijában)
KORRUPT
Korrupt a pályázatoknál, a közbeszerzéseknél,a pozíciók kiosztásánál, az Eu val kapcsolatban, za az mindenütt ahol a közpénz és a magánérdektalálkozik.
Mi másért tartanánk itt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!