Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van benned nemzeti érzés?

Van benned nemzeti érzés?

Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 11:42
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Van.

11:52 szerintem te félreérted ezt, mert rögtön kifogásokat keresel.

De próbáljuk meg definiálni, hogy mi a nemzeti érzés:

Nem az a lényeg, hogy többnek tartod-e a magyarokat más nemzeteknél, és nem is a múltra való büszkeség a fő szempont. Hanem hogy támogatod-e, hogy a magyarok tanultabbak, műveltebbek, okosabbak, vagyonosabbak legyenek és előbbre jussanak, hogy jó legyen itt élni és próbálsz-e hozzájárulni ehhez, nemzeti közösségben gondolkozol-e, fontosnak tartod-e, hogy ne egymást használják ki és verjék át, vagy csak a saját boldogulásod érdekel. Ha ilyen szempontokból fontosabbnak tartod a magyart más nemzetnél, akkor van benned nemzeti érzés. Ha nem, akkor csak egy tulajdonságodnak tartod, hogy magyar vagy, de az nemzeti érzés.

2011. máj. 26. 12:16
 12/32 anonim ***** válasza:
27%

Egy kevés. Ez változó.

Mikor nézem, hogy milyen gyönyörű ez az ország, akkor egy kicsit feltámad bennem.

Meg akkor is, amikor a liberális társadalom fаszságait tapasztalom: a szabadosságot, a bűnöző viselkedés bátorítását, satöbbi.

De mikor azt látom, hogy a magyarok milyen búvalbаszottak, rosszindulatúak, gonoszak, bunkók, akkor szinte nullára csökken bennem a nemzeti érzés.

Sőt, amikor a Nagymagyarország-matricás, gárdistás, jobbikos, tarsolylemezes idióta bohócokat látom, átvált a nemzeti érzésem negatívba.

2011. máj. 26. 12:17
 13/32 anonim ***** válasza:
48%
Régen büszkébb voltam magyarságomra. Ma....?!
2011. máj. 26. 12:18
 14/32 anonim ***** válasza:
93%

Nem sok. Az a 20% akiket kedvelek az országba nem fogja tudni eltakani az a mocskos csürhét amelyik naponta felidegesit. Példa:

Keletiben húzom magam után a kis böröndömet. Elöttem megáll egy sültmarha. Köszönés helyett: "Már paraszt" beszólással.

Az ilyen se.ggel én nem akarok egy követ fújni csupáncsak azért mert ö is magyar állapolgár és magyarul beszél.

Alapból a kis országunkbvan ez a fajta túlreprezentalt!

2011. máj. 26. 12:20
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
12:17-esnek: én is azért emeltem ki, hogy nem tartom magunkat többnek, csak másabbnak, mert manapság a nemzeti öntudathoz sajnos ez is hozzátartozik. Sajnos a 12:11-essel is egyet kell értenem.
2011. máj. 26. 12:20
 16/32 anonim ***** válasza:
22%
Nincs.És az itt válaszolók nagy többsége csak "divatból" írja,hogy van.Ha valóban van bennetek nemzeti érzés,akkor tegyetek is a nemzetért.Bennem nincs,mert engem a nemzet lesz.r,hát én is őt.
2011. máj. 26. 12:32
 17/32 anonim ***** válasza:
60%

Mindenki arra vágyik, hogy a saját országa előbbre jusson, hogy jó legyen itt élni.

De nem mindegy, hogy neked ez azt is jelenti-e, hogy más nemzetek ellen fordítod minden fusztrációdat, lehazaárulózod azokat, akik nem elvakultan, melldöngetve érzik magukat magyarnak. A nemzeti érzés nem ettől lesz több valakiben, ettől nem vagy jobban magyar, csak szimplán idióta.

2011. máj. 26. 12:33
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
12:32-es: egy ország nem tud mindenki személyes problémáival egyénileg foglalkozni. Igen, persze, ha tartozásod van,azonnal jön a csekk, felszólítás, ha pedig neked kéne kapnod, azért hetekig kell utánajárni... de hát ez van. Te magad tehetsz azért, hogy értékesnek érezd magad, a környezeted. Ha beülsz duzzogva puffogva a sarokba semmit sem érsz el. Igaz ha kivonulsz árpádsávossal, akkor sem. Tanulj, élj, dolgozz, segítsd a saját közösségedet, ahogyan tudod, ne azt várd, hogy majd rajtad segít mindenki. Próbáld pozitívan szemlélni a világot, vedd észre a szépségeket, ne csak a rosszal törődj. Tudom, nhéz, ha adósság is van, és hónapról hónapra lehet csak szinte megélni, de hidd el, megéri próbálkozni.
2011. máj. 26. 12:36
 19/32 anonim ***** válasza:
29%
Volt de már nincs, és a jövőmet sem itt képzelem el.
2011. máj. 26. 12:51
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Van. Néha belesajdul a szívem. A szerelembe :)

(Magyarország/magyarok iránt)

2011. máj. 26. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!