Orbán tényleg fasiszta?
Mit gondoltok erről? Én elsőre nem vettem komolyan, de meglepően sok a párhuzam.
itt egy érdekes link: [link]
Bár a cikk írója nem a Fideszt nevezi nácinak, de nyugodtan helyettesítsd be az érvrendszerét ebbe a szócikkbe.
Kommentek: 2011. május 22. vasárnap
10:35
Mindenek előtt le kell szögeznem, hogy kicsit sem szimpatizálok a jelenlegi kormánnyal és intézkedéseivel. Azonban Bartus László ebben a cikkében azt hiszem túl messzire ment.
Az Alkotmány módosításának valóban vannak aggályos pontjai, amik részben jogos, részben azonban sokszor az összeesküvés-elméletek határait súroló következtetéseket szülnek. A cikk valóban próbál történelmi törvényszerűségekre hivatkozni és az objektivitás látszatát kelteni, de úgy gondolom hogy egyértelműen nem erről van szó.
Több mint csúsztatás az, hogy az író a jogállamiság szándékos felszámolásáról és fasizmusról beszél. .Rövidre fogva: az én véleményem, hogy a demokrácia és a jogállamiság akkor süllyed el, akkor és ott szűnik meg, amikor az EMBEREK belé vetett hite és bizalma megszűnik. Ehhez nagy mértékben hozzá járulnak az olyan fantasztikus cikkek, mint a Bartus úré. Így a fentiek tükrében csak “gratulálni” tudok a szerzeményhez.
Meg lehet nézni, hogy le is pontozták rendesen (tisztára, mint a GYK-n, nem? :)
szabad véleménynyilvánítás és demokrácia van
Tényleg? Hol?
Biztosan nem fasiszta.
Aki egyébként is fasisztázik az legtöbbször nem is tudja mit jelent a fasizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!