Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nekik miert es nekunk miert nem?

Nekik miert es nekunk miert nem?

Figyelt kérdés
Nem vagyok fajgyulolo ezt leszogezem. Csak nem erzem igazsagosnak ezeket a dolgokat. En kulfoldon elek, mivel ha otthon maradok es otthon dolgozom (diplomaval, nyelvizsgaval) kb a rezsimre valot nem keresem meg ezert nem is volt kerdes mikor jott a lehetoseg...de nem ez it a lenyeg, hanem az, hogy minden vagyam, hogy egyszer hazamehessek es otthon elhessek. Szeretnek en is hazat, de nem tudok venni egyenlore. Mindig is dolgoztam, a ferjem is a gyerekemet aki egyenlore meg pocaklako ovodaba es iskolaba is fogom jaratni, soha nem kerultuk es befizettuk az allami kotelezettsegeinket. Miert van az, hogy a romaknak jar a haz, amennyiben hajlandoak dolgozni???Emberek hat milyen vilagban elunk???Nekem miert nem jar??? Dolgozom a ferjem is a gyerekem is fog mert ezt latja....en miert nem kapok???Mert nem vagyok roma???Mar elnezest de ez nem diszkriminacio? Valaki aki erti ezt elmagyarazna nekem, hogy en is megertsem mert egyenlore nem tiszta a kep....koszonom
2011. máj. 25. 15:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
25%

ma 16:25

Én nem ölném meg őket csak nem engedném,hogy egy gyerenél többet vállaljanak!

Te pedig "ne ugorj a rúd elé",met félreértetted a hozzászólásomat!

2011. máj. 25. 16:29
 12/28 A kérdező kommentje:
itt most nem a kulturtudast kellene feszegetni szerintem egyebkent tortenelem tanar vagyok de mindegy...nem ez itt a fo kerdes kedves valaszolo, tovabba abban sincs igazad, hogy nem alkalmazzak oket, a foldek a gyarak teli vannak romakkal es ezzel nincs is problema. A kerdes most nem ez olvasd el megegyszer, sztem nem ertelmeztel jol vmit....
2011. máj. 25. 16:29
 13/28 A kérdező kommentje:
a valaszom a 16:20 asnak szolt
2011. máj. 25. 16:31
 14/28 anonim ***** válasza:
0%
Te jöttél azzal, hogy a romák kultúrából adódóan olyanok amilyenek. Egyébként általános iskolai történelem tanár vagy?
2011. máj. 25. 16:37
 15/28 A kérdező kommentje:
16:37 es :ha erdemit nem tudsz hozzaszolni inkabb ne tedd, koszonom...:)szep napot neked!
2011. máj. 25. 16:45
 16/28 A kérdező kommentje:
Ha esetleg valakinek nem ertheto kirol beszelunk, de mint emlitettem nem ez most a fo kerdes...."A romák az észak-indiai népekkel állnak rokonságban, és több hasonló eredetű népcsoport „keveredéséből” származnak. Egyik feltételezett őshazájuk India északnyugati része. India ezen területein ma is több olyan nép él, amely sok hasonlóságot mutat a romákkal, egyesek „indiai cigányokként” is emlegetik őket. E népek teljesen elkülönülnek a letelepedettek társadalmától, sőt a hagyományos indiai kasztrendszeren is kívül állnak. Körülbelül 30 millióan élnek India egész területén. Indiában ezeket a népeket dombáknak hívják, a dombák nevének eredete ugyanaz, mint a romáké (dom = „ember”). Sokan ma is vándorló, szolgáltató életmódot folytatnak, fő mesterségeik a lókereskedés, valamint a vándorzenélés, tánc, utcai mutatványosság, jóslás. Élesen elhatárolják magukat a letelepült lakosságtól, az asszonyaikat a romákéhoz hasonló színpompás öltözetük is megkülönbözteti a többi néptől. (a történelem folyamán ez is „ok” volt az üldöztetésekre. Az emberek megijedtek a nagyon szokatlan öltözékektől.) "
2011. máj. 25. 17:11
 17/28 A kérdező kommentje:
kikrol, bocsi
2011. máj. 25. 17:12
 18/28 A kérdező kommentje:
es valahonnan innen a "mi" Romaink is csak azert hogy a "kialakult" szora utaljak vissza.....
2011. máj. 25. 17:15
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Valahol olvastam az Ausztrál miniszterelnök nyilatkozatát a bevándorlókkal kapcsolatban. Azt mondta: Aki idejön az köteles alávetni magát a mi törvényeinknek,kultúránknak, nyelvünknek ,vallásunknak,társadalmi szokásainknak!

Ha ez nem tetszik el lehet menni mivel senki nem hívta ide Önöket! Akkor Ő most rasszista?

2011. máj. 26. 08:03
 20/28 A kérdező kommentje:
ezen mar en is gondolkoztam, tok jo hogy irtad...mas orszagokban miert nem szokas ez?? Egyebkent hozzatennem en eleg tolerans orszagban elek jelenleg(sajnos) es itt sem divat a "nem dolgozom nem is akarok majd a kormany ad hazat eletfelfogas" ugy, hogy a kormany nagyon sokat segit a raszoruloknak viszont nem gusztustalan modeszerekkel...
2011. máj. 26. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!