Ha a multik egyértelműen bomlasztják a hazai gazdaságot, miért nem tesz ellene senki semmit?
Gondolok itt arra, hogy ránk magyarokra csak azért van szükség Európában, hogy megvegyük a nyugat termékeit.Ha van is valamink(pl.:cukor),nem hogy bezárják, még fel is robbantják a gyárainkat és vehetjük drágán a francia cukrot.Hol ebben a logika?Most végeztem el a gimnáziumot,nem értek a politikához,csak a tanulmányaim alapján nem értem.
Sz.v.szerint passzív ellenállást lehetne vállalni a magyar cégekért, és nem vásárolni pl. a Tescoban.Mit tudnának csinálni, ha nem menne be senki?
A külföldi termék olcsóbb. Mivel a magyar ember általában igencsak árérzékeny, azt veszi a magyar helyett. Vannak kivételek, de ez a jellemző.
---
A multik mellesleg nem csak bomlasztó hatásúak lehetnek. Vannak államok, ahol kifejezetten pozitív szerepet töltenek be, pörgetik a gazdaságot. Nálunk is azért a munkahelyek egyharmadát adják, ezt nem szabad elfelejteni, de Mo.-n nagyon torz a gazdasági szerkezet.
A privatizáció során nyereséges v. legalábbis nagy potenciállal rendelkező állami cégek kerültek külföldi kézre, és lettek megszüntetve (a veszteséges vállalatok mellett). A stratégiai iparunkat is privatizáltuk, méghozzá balfék módon. Így aztán a magyar gazdaság jobban függ a multinacionális cégektől, mint egy normális országban kéne.
Figyelj én meg tudom tenni,hogy direct figyelek és ígyekszem csak magyar terméket venni. De nekem többszázezer forint a havi kosztpénzem.
Akinek minden forint számít az kénytelen megvenni a szlovák tejet és a lengyel csirkét.
"A vásárló nem ellensége saját magának..."
Dehogynem. Aki külföldi árut vásárol a saját bérét csökkenti és a saját munkahelyét szünteti meg.
"Akinek minden forint számít az kénytelen megvenni a szlovák tejet és a lengyel csirkét."
Jó nagy ökörséget írsz te is barátom. Nekem például minden fillér számít ezért nem veszek meg ilyen szarokat. Tejet mindig a szomszéd Imrétől veszek, zöldséget magamnak termelek saját kertben, csirkét is magamnak tenyésztek saját udvarban, mert egyszerűen nincs pénzem arra hogy szart vegyek.
"csirkét is magamnak tenyésztek saját udvarban, mert egyszerűen nincs pénzem arra hogy szart vegyek."
- Én is próbáltam, de a szomszéd mindig átjött, hogy áthallatszik a panelon a csipogás, és nem tud tőle aludni...
Szóval JÓ NEKED, hogy mindent megtermelsz magadnak, de azért ne oltogasd már, aki ezt nem teheti meg.
Pedro
Vannak ilyen cégek közötti kezdeményezések amik pont ez a céljuk. Csak nehéz mert a magyar ipart és mezőgazdaságot privatizációval mesterségesen tönkretették.
A logika ott van ebben hogy a nyugatnak jó mert így szerez magának jó nagy felvevőpiacot amivel a saját gazdaságát pörgeti és teremt munkahelyeket helyben a saját lakosságnak.
Állami szinten kellene fellépni vámokkal és ez megoldaná a gondot. Mert a civil kezdeményezés nem lenne elég hatékony.
Kedves előző.Először nem vagyok a barátod.
Másodszor nagy butaságra vall,ha valaki csak a saját helyzetébőltud kiindulni. Mert kétlem, hogy az oszág 5 millió városban lakó embere zöldséget termeszthetne a nappaliban.
Gratulálok,hogy te így megoldod.
De a legtöbb ember azt veszi meg,ami a legolcsóbb. Az pedig a szar lengyel csirke a tescoban.
Én odabe sem megyek. Én megtehetem. De megértem, akinek nincs más választása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!