Járjon-e 25 év munkaviszony után nyugdíj a rendőröknek, nyomozóknak, katonáknak, tűzoltóknak stb?
A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:07
Te komolyan nem érted,hogy nem mindegy,hogy valaki ács és úgy van veszélyeztetve az élete vagy úgy,hogy valaki rendőr?
A kettő közül melyik fog téged megvédeni egy esetleges támadástól vagy szerencsétlenségtől?
"kettő közül melyik fog téged megvédeni"
...beszélgettél már mentőssel?
A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:25
Mi van a mentősökkel?
Ők nap mint nap több tucatnyi embernek mentik meg az életét.
Miért lenne jobb ha 62 éves bácsika lenne a mentő autó hátuljában aki rosszul lát stb?
"Szerintem egy 50 éves rendőr simán tud még, traffipaxozni, vagy forgalmat irányítani, esetleg igazoltatni."
Azért ez hasonló, mint amikor egy mérnök 50 évesen már csak takarítson...
Az is írhattam volna, hogy egy 50 éves nyomozó még jobban és ügyesebben tudja a nyomokat megállapítani mit egy kezdő. Egy rendőr vagy tűzoltó azért kapja fizetését, hogy megvédjen minket, de a nyugdíját már nem.
Elismerem, hogy kevés pénzt kapnak, és jelentős béremelésre volna szükség, de nem nyugdíjazásra.
A tűzoltók a nap 24 órájában készenlétben állnak. Akár szarás közben,zuhanyzás,alvás közben bejön egy riasztás és akkor nincs mit tenni menni kell életeket menteni. Az alvásrendjük felborul ,és ha mondjuk nem az életét veszti egy oltás közben ,hanem "csak" rázuhan egy gerenda a karjára a labilis szerkezetű házban és élete végig rémes fájdalmakkal él át emiatt,és gyógyszerezni kell magát,ami a rendszertelen alvás mellett szintén nem tesz jót az egészségének, és persze nem csak a tűz a veszélyes,hanem az őrültek ,akik gránátokkal hadonásznak,miközben lekell őket valahogyan szedni a tetőről és persze ezeket a hírekbe nem nagyon teszik bele.Persze más szakmákban is vannak hasonló dolgok,hogy halott (szétégett) embereket kell kivinni a házból,járműből és azt a látványt feldolgozni. Minden szakmának megvan a veszélye,és a rosszoldala.Itt be kell illeszkedned egy közösségbe(hisz mégiscsak 24 órákat vagytok eggyütt és előfordulhat,hogy még ő menti meg a te életed,ez nem egy iroda ahol néha néha összefutsz vele),fizikálisan és mentálisan is meg kell felelned az elvárásoknak.Mindez persze,ha vonulós tűzoltó vagy,és nem irodai ,aki a seggét mereszti egész nap és pár dolgot lefénymásol meg bepötyög a gépbe. Szerintem a vonulós tűzoltók ,akik vállalva azt a kockázatot,hogy meghalnak ,azért,hogy te élja,na ők megérdemelnek legalább annyit ,hogy jóval előbb menjenek nyugdíjba.
Ja és én nem egy tűzoltó voltam,csak egy ember ,aki a szívén viseli őket!Mert megérdemlik!!!
Utolsónak! Sírva fakadtam! Ne feledjük 24 óra szolgálat után 48 óra pihenő van és azt is fizetik! Bakker!
Folyamatos műszakban járók meg örüljenek hogy egyáltalán dolgozhatnak! Ne legyen korkedvezmény !!!!
Ha másik dolgozó lerokkan meg sem említik, de ha tűzoltó, rendőr, meg katona, na akkor sipákolunk, ez igazságos szerintetek? Na szép hosszú dolgos éveket mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!