Járjon-e 25 év munkaviszony után nyugdíj a rendőröknek, nyomozóknak, katonáknak, tűzoltóknak stb?
Járjon. A minimálnyugdíjnak megfelelő alappal, amire a szolgálat alatt elért fozatnak megfelelően jöhet bónusz. Ha valaki később megy nyugdíjba, akkor további bónuszokat kaphat (ami a várható rendfokozat-emelkedéssel tovább nő). Aki marad a szervezetnél az természetesen nem kapja a nyugdíjat, ugyanúgy, mint aki a nyugdíj mellett dolgozna.
De az kissé túlzás, hogy 2-300 ezres nyugdíjat kapnak és mellette hasonlóan keresnek.
Egyébként visszásnak tartom, hogy rendőrnek nem jók, mert fizikailag már nem ugyanolyanok (bár én még rendőrt futni nem láttam), biztonsági őrnek, kidobónak viszont mégiscsak tökéletesek.
"A felsoroltak olyan munkakörbe dolgoznak,ami veszélyeztetheti a testi épségüket. "
Ez gyenge érv,tucatnyi ilyen foglalkozás és munkakör van még..
És a tanárokat halálra haraphatja egy hisztis kisgyerek stb.
Igen ők is veszélyben vannak, de nem közvetlen életveszélyben. Nem egy égő házba mennek be ahol pl. még egy gázpalack is van. Még is miért mennének az emberek tűzoltónak rendőrnek vagy katonának? Senki sem hülye, hogy kockáztassa az életét! Majd megszüntetik a nyugdíjkedvezményét és a kutya sem megy oda. Aztán majd az emberek éghetnek bent a házban, a kocsikat elrabolják és senki sem lesz aki tehet ellene. Nem csak Mo.-n van/volt nyugdíjkedvezmény. Közeli családtagom rendőr volt és az egészsége teljesen megromlott az évek során. Alig emlékszem rá kisebb koromból mert folyton dolgozott. Szerintem megérdemli a pihenést, a nyugalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!