Miért érzek nagyon erős vágyakozást a '70-es évek második fele és a '80-as évek első fele iránt?
Ultacivil, megalkottad a legszebb választ, amit valaha a Gyk-n olvastam!
Nem hízelgésből mondom, mert nem lenne miért, úgysem ismerlek.
""olcsó beazonosíthatatlan szeszek" - tudod, hogy miről beszélsz ? Akkor volt miből ! "
Valóban az alkoholisták száma folyamatosan emelkedett, 1988-ban már több mint félmillióan szenvedtek ebben a betegségben.1960 és 1980 között a várható élettartam ismét csökkent, különösen a középkorú férfiak halálozási arányai romlottak. Nőtt a deviáns jelenségek száma: az öngyilkosságok – korábban is nagyon magas, a világ élvonalába tartozó – aránya 1950 és 1980 között a duplájára nőtt..
"Ha valaki naponta megivott 2 üveg sört az már alkoholistának számított "
Ma sincs ez másképp.
Továbbra is tény hogy a 80-as évek közepére
alkoholfogyasztásban és az öngyilkosságok számában az ország vezető helyre került...
"Ezzel csak az a baj,hogy az első hitelt 76-ba vették fel és akkor se a jólét fenntartása érdekében. "
Azért fuss neki még egyszer :-)
Már 1973-tól a pártvezetés rendszeresen kapitalista országokból származó banki hiteleket vett fel a gazdasági hiány pótlására,ugyanis a KGST 1973-ra képtelenné vált elegendő segítséget nyújtani.Továbbra is a régi, nehezen eladható árukat termelték és az így keletkezett veszteségeket ellensúlyozták a nyugati hitelekkel.A 1980-as években az erőltetett korszerűtlen iparosítás következtében egyre nagyobb összegeket vontak el a mezőgazdaságból...
Történelmi tényeket próbálsz tagadni..kár erőlködni
"Már 1973-tól a pártvezetés rendszeresen kapitalista országokból származó banki hiteleket vett fel a gazdasági hiány pótlására,ugyanis a KGST 1973-ra képtelenné vált elegendő segítséget nyújtani"
Legyen neked 1973.
Nem tudtam pontosan az évszámot,de ettől még nem épült az egész rendszer hitelekre!
"Továbbra is a régi, nehezen eladható árukat termelték és az így keletkezett veszteségeket ellensúlyozták a nyugati hitelekkel."
Nyugatra is exportáltunk ezekből a nehezen eladható árukból.Az egész keleti blokkról nem is beszélve.
"1980-as években az erőltetett korszerűtlen iparosítás következtében egyre nagyobb összegeket vontak el a mezőgazdaságból..."
Igen persze,ezért jártunk ott 1987-re,hogy külföldről akartunk földet bérelni mert az itthoni területek már nem voltak elegendőek.
A komment megírásának időpontja: ma 15:59
"Nem lehet pusztán gazdasági adatokkal magyarázni egy kor feelingjét"
Persze,hogy nem.Nem is érdemes,nem is akartam,csak jönnek ellenérvekkel a rendszerrel kapcsolatban,amit kimagyarázok,aztán fellépnek gazdasági kérdésekkel a kommentelők,annak is megérvelem az ellenkezőjét,de ha ez se elég akkor már olyan adatokkal jönnek ,hogy a legtöbben akkor voltak öngyilkosok,mert már nem tudnak más dolgot fölhozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!