Miért érzek nagyon erős vágyakozást a '70-es évek második fele és a '80-as évek első fele iránt?
Feladnám a mobilt, a kütyüket, az mp3-at bakelitre cserélném, a mai autómat pedig 1200-es Ladára, és döcögnék le az ingyenes M7-es pályán a Balcsira, ahol este Bergendy koncert vár. mmmm micsoda élet!
Az egyetlen rossz az lenne, ha az időutazással nem törlődne ki a memóriám és tudnám, milyen lesz 2011. :(
Azért érzel ilyeneket mert a legtöbb embernek akkor jobb volt.
Nem pénzközpontú,hanem emberközpontú rendszer volt.
A szocializmus máshogy értelmezte az alapvető jogokat.
Ott az volt a fontos,hogy ne halj éhen,de a szólásszabadság másodlagos volt(sokaknak,köztük nekem is még most is az).
Ma van szólásszabadság,de alapesetben le se sz*rják ha az utcán élsz.
Akkor ez megengedhetetlen volt.
Egyébként én is szeretnék a feljebb említett korban élni.
Én '93-ban születtem, szóval végképp nincs semmi emlékem, csak amit a szüleim mesélnek, de én is szeretnék abban a korban élni. Mondjuk örökre nem, de nyaranta szívesen visszamennék egy "retro-nyaralásra".
Egyébként ez az időszak a kapitalizmusban is jobb volt. Az amerikai oldalakon is a 75-84 közötti időt siratja mindenki, szóval a jelenség globális :D
Addig nosztalgiáztok, hogy mindjárt jön egy ....valaki, és jól kioszt benneteket, hogy emiatt a korszak miatt szopunk ma. Nézze meg az ember a sok lumpenproletárt! DD)
Amúgy néhány gondolattal folytatnám a sort:
építőtábor, Zánka, tábortűz, csatos Bambi, egyharmincas lángos, egy forintos óriáskifli, LEO jégkrém, Rakéta porszívó, Trabant,(6 év várakozással),kőszikla állapotú krumplicukor, stb. stb.
És persze 20 évesek sem voltunk....
A gyerekkor mindig szép. Nem is beszélva, hoyg akkoriban micsoda zenék voltak!
Nem kell ahhoz komcsinak lenni, hoyg az ember szeresse a gyerekkorát.
Hidd el nem volt az olyan szörnyü mint ahogy most azt be akarják állitani. A kisember életébe nem mászott bele a politika már a 80-as években- Voltak tabuk és aki betartotta a szabályokat azokat hagyták élni. Speciele amikor Edda koncerten voltam 1983-ben akkor a fenét érdekelt, hogy mi a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!