Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha újra bevonulna a Magyar...

Ha újra bevonulna a Magyar Hadsereg Erdélybe hogy fogadnák?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy megtörténne(sajnos nem fog...) az,hogy a Magyar Hadsereg bevonul Erdélybe.Hogy fogadnák?Hasonló öröm lenne(a magyarok részéről),vagy hatalmas probléma?

Itt egy példa:

http://www.youtube.com/watch?v=oxhbJh4zv_0

2011. máj. 7. 19:23
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"51%-os, szerintem inkább te nőjjél fel egy kicsit, az írásodon látszik, hogy nem vagy még 20 éves sem."

Nem vagyok húsz. De talán '48-ban nem a fiatalok keltek fel a Habsburg elnyomás ellen?

Nem vagyok katona és sajnos igazad van egy bizonyos vallási réteg elérte a célját.

"De neked mégis a szlávokkal van bajod, akik ugyanúgy fehér emberek...gratulálni tudok csak ehhez. "

Csak a szerbekkel,csehekkel meg még a szlovákokkal van bajom de ezek közül is leginkább az első kettővel a tótok szóra sem érdemesek. Elrabolt területeink visszatérésével a szláv lakosság valószínűleg elmenekülnek a szerbek nagy részét vissza küldeném Szerbiába. A revíziót úgy kell felépíteni ahogy annak idején Horthyék tették: szépen lassan. Nem vagyok tagja semmilyen szervezettnek, nem vallom magam szélsőjobbosnak, hungaristának csupán egy magyar vagyok aki az ezeréves rendet akarja vissza állítani itt a Kárpát-medencében.

2011. máj. 9. 15:42
 22/30 bumbi02 ***** válasza:

De talán '48-ban nem a fiatalok keltek fel a Habsburg elnyomás ellen?

Nem. 1848ban nem a Habsburg elnyomás ellen, és nem a fiatalok keltek fel. Az áprilisi törvények betartatásáért, és a politikusok. De a többi stimmel.

Tehát visszacsatolnál egy területet, majd utána aki nem magyar vissza küldenéd? és leszrnád magasról hogy neki már a dédapja is ott született? Gratulálok. És még te szidod a szerbeket.

2011. máj. 9. 16:36
 23/30 ekeke ***** válasza:
Maguk az erdélyi magyarok is visszavernék őket. Ugyanis nekik ott is kell élni, idegen közegben, nem úgy mint a divatirredentáknak itt Magyarországon.
2011. máj. 10. 09:18
 24/30 anonim ***** válasza:

"Tehát visszacsatolnál egy területet, majd utána aki nem magyar vissza küldenéd? és leszrnád magasról hogy neki már a dédapja is ott született? Gratulálok. És még te szidod a szerbeket."

Bumbikám már megint sz@arba haraptál. Te eddig nem az etnikai elvek miatt tiltakoztál? Nem hallottál még arról hogy Erdély ha szigorúan vesszük 1000-től a magyar államhoz tartozik a székelyek már ősidők óta ott élnek míg az oláh kecskepásztorok csak a 13.században szivárogtak be és nem egyszerre 1 millió ember. Egy kis matematika.

2011. máj. 10. 15:33
 25/30 bumbi02 ***** válasza:

igazából 1003tól tartozott Magyarországhoz 1570ig (speyeri birodalmi gyülés). Aztán legközelebb 1867-1918ig. de igazából részlet kérdés.

nem értem mibe kötöttél bele igazán, szerintem eléggé genny dolog lenne ha visszacsatolnál egy részt, mert neked igy tartja kedved, majd az ott élő nem magyarokat vissza küldenéd. Ez olyan lenne mintha most Somogy megyét odacsatolnák Horvátországhoz, de mivel nem vagyok horvát ezér én menjek onnan. Tök mind1 hogy én már itt élek 18 éve, menjek innen, pedig ők csatolgattak összevissza. Gondolkozz.

2011. máj. 10. 16:33
 26/30 anonim ***** válasza:

"igazából 1003tól tartozott Magyarországhoz 1570ig (speyeri birodalmi gyülés). Aztán legközelebb 1867-1918ig. de igazából részlet kérdés. "

És szerinted 1711-1867-ig kihez tartozott? Úgy beszélsz mintha a románoknak valami köze is lenne Erdélyhez.

"nem értem mibe kötöttél bele igazán, szerintem eléggé genny dolog lenne ha visszacsatolnál egy részt, mert neked igy tartja kedved, majd az ott élő nem magyarokat vissza küldenéd."

Hát, igen derék cseh barátaink is ezt tették párizs után.

Igazából az fájt hogy azt említetted hogy ha egy román dédapja ott élt akkor egy magyar dédapja nem élt ott? És visszavezetve a magyarok régebb óta élnek Erdélyben. Hát, nem esett le?

Ezek szerint amikor a románok Trianonban elvették Brassót azt teljesen jogos és elfogadható volt (bár akkor is elmondhatták az ottani magyarok hogy dédapjuk ott élt) de ha ma vissza vennénk Brassót akkor az csúnya dolog lenne?

2011. máj. 10. 17:33
 27/30 bumbi02 ***** válasza:

És szerinted 1711-1867-ig kihez tartozott? Úgy beszélsz mintha a románoknak valami köze is lenne Erdélyhez.

Szerintem addig a Habsburg birodalomhoz. Legalábbis ha 1848-ban olyan szerepelt a 12 pontban hogy : Unió Erdéllyel, akkor feltételezem hogy nem Magyarországhoz tartozott, logikus nem?

De mind1 is..

Az hogy elcsatolsz egy területet az egy dolog. Mert ha engem most átcsatolnának Horvátországhoz, nem változna sokat az életem, hiszen ugyanúgy Kaposváron élnék tovább, csak más országhoz tartoznék(persze nyelvet kéne tanulnom stb, de a szülöföldemtől nem ragadnának el). VIszont ha elcsatolnának engem, majd utána mondanák hogy menjek vissza Magyarországra, na az genny dolog. Én sose mondtam hogy Trianon igazságos volt, és azt se hogy utána a románok vagy szerbek a magyarjainkat jól kezelték, elismerem hogy igazságtalan volt. Viszont nem kell megváltoztatni. Már beforrtak azok a sebek, nem kell feltépni őket.Épp azért mert beforrtak. Az emberek többsége nem egy államhoz, hanem egy szükebb régióhoz köti a szülöföldjét. Egyszer csináltak egy felmérést Erdélyben ki mit tart szülöföldjének, hazájának. A legtöbben Erdélyt mondták (nem ROmánia, nem Magyarország) , második helyként Románia, majd utána Magyarország. Az ott élő emberek, abból kifolyólag hogy ők már oda születtek el vannak ott. Nem azon kell változtatni hogy ide csatolják öket. Hanem azon hogy az abból fakadó hátrányokat,hogy ők magyarok - mert adódnak néhol - megszüntetni, konzultáció, stb. A visszacsatolásnak mi értelme lenne? VIsszajönne ERdéllyel 1 millió magyar, meg 4 millió román. Utána meg fellennétek háborodva hogy ők mit keresnek itt. A magyar az akkor is magyar ha határon kivül van. Nálatok nagyobb emberek is próbálkoztak revizióval, és látjátok mekkora sikerrel. Azt szoktam mondani hogyha titeket ennyire bánt Trianon, akkor álljatok neki, és dolgozzatok a revizión. Ne pedig szájhösködjetek a neten.

2011. máj. 10. 17:45
 28/30 anonim ***** válasza:

"Szerintem addig a Habsburg birodalomhoz. Legalábbis ha 1848-ban olyan szerepelt a 12 pontban hogy : Unió Erdéllyel, akkor feltételezem hogy nem Magyarországhoz tartozott, logikus nem? "

Tudtam hogy ezt fogod mondani. Még is csak több köze volt Magyarországhoz mint Romániához.

"Viszont nem kell megváltoztatni. Már beforrtak azok a sebek, nem kell feltépni őket." Igazad van törődjenek bele a határon túli magyarok hogy ők csak másodlagos állampolgárok ott. Ez a dolog nem csak abból áll hogy nyelvet kell tanulni. Törődjenek bele hogy nagyapáikat megölték és törődjenek bele hogy románok lepik el szülőföldjüket kösz de ebből sem én és szerintem a a határon túli magyarok sem kérnek.

"Egyszer csináltak egy felmérést Erdélyben ki mit tart szülöföldjének, hazájának. A legtöbben Erdélyt mondták (nem ROmánia, nem Magyarország)"

1. Forrás?

2. Teljesen érthető mert Erdély egy olyan kulturális és földrajzi unikum ami nem gátolja meg azt hogy valaki Erdélyt és Magyarországot tartja hazájának. Ne keverd a szülőhaza és a haza szót mert aki Erdélyben született az nem mondhatja hogy Magyarország a szülőhazája.

"VIsszajönne ERdéllyel 1 millió magyar, meg 4 millió román. "

Ez benne van Trianon után Csehszlovákiában vagy Nagy-Romániában nem hasonlóak voltak az etnikai arányok (csak fordított esetben). Nagy dolog újra magyar többségűvé tenni Erdélyt de ennyit megér.

"Nálatok nagyobb emberek is próbálkoztak revizióval, és látjátok mekkora sikerrel. Azt szoktam mondani hogyha titeket ennyire bánt Trianon, akkor álljatok neki, és dolgozzatok a revizión. Ne pedig szájhösködjetek a neten."

Sok lehetőséget elszalasztottunk már álmagyar kormányainknak köszönhetően. Először csonka honban kell rendet tenni és arra ott a Jobbik (nem értem egy magyart mi zavar a Jobbikban). Én is szívesen tennék valamit de nem rambózhatom le romániát. Ezt szépen lassan kell felépíteni.

2011. máj. 10. 18:05
 29/30 bumbi02 ***** válasza:

1. Senki se mondta hogy Romániához lett volna köze. Egyszerüen csak nem Magyarországhoz tartozott:)

2. Elő nem kutatom neked azt a felmérést, 1,5 éve találtam a neten.

3. Erdély Romániához csatolása nem hozott annyi idegen ajkút a románoknak, mint nekünk hozna.

4. Könnyü másokat szidni hogy elszalasztják a lehetőségeket, másokra várni. Anno Bethlenék azt csinálták hogy tanulmányokat írtak, körbe járták Európát, sőt Amerikát is, és lobbiztak az ügyünk érdekében. Előadásokat tartottak Londonban,Berlinben, pontról pontra levezetve hogy a trianoni békével mi is a gond. Anno Herczeg Ferenc alapított egy Revizionista Ligát, aki szintén tett az ügy érdekében. De azzal hogy valaki a neten szidja a románokat (az a vicc hogy azok közül akik tehetnek róla, egyik se él már) nem fogja előrébb vinni a dolgot. Sőt csak árt vele. Külföldön is vannak buta emberek, akik össze mossák az itthon "vesszentrianonozós" embereket, az egész magyarsággal, és ez a külföldi magyarjainkon csapódik le, nem rajtunk.

Lassan túl kéne lépni Trianonon, és mint mondtad, itthon kéne rendet rakni. Abba pedig, hogy mi a baj a Jobbikkal, ne menjünk bele, mert hosszas vita lenne.

2011. máj. 10. 18:20
 30/30 anonim ***** válasza:
Mire a magyar hadsereg valahogyan visszafoglalná Erdélyt , arra már a románok legyilkolnák a magyar lakosságot , ha viszont világháborúban foglalnák vissza akkor ....... de az Orbánnak nincsenek ilyen tervei .
2013. máj. 13. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!