Vannak olyanok, akik tényleg hisznek a Fideszben, és nem csak azért szavaznak rájuk, mert az a kisebbik rossz?
Szerintem nem a fidex a kisebbik rossz!!! Na mindegy!
Akikkel eddig beszélgettem és fidexesek, mind olyan, mintha kimosták volna az agyukat és csak egyet hajtanak: "a kormány monnyon le!"
Például én. Köztisztviselő vagyok, olyan területen, ami normális országban nem áll a politika befolyása alatt. A Fidesz kormány alatt kezdtem dolgozni. Tulajdonképpen kíváncsiságból szavaztam rájuk, tetszett a programjuk. Elvitathatatlan érdemük, h' végre is hajtották. Személyes életemben ez leginkább abban nyilvánult meg, h' megtörtént a köztisztviselők és közalkalmazottak bérrendezése (érdekes adat: 2000-ben havi 31.000,-Ft volt felsőfokúként a bérem, 2002-ben 70.000,-Ft. 27 évesen végre lehetőségem nyílt önálló életet kezdenem a férjemmel albérletben, voltak terveink. A munka terén a boldog békeidők voltak: világos törvények, egyértelmű utasítások, az operatív munka nagy szabadsága. Utóbbi alatt azt értem, h' a törvények maradéktalan betartása mellett nem volt ésszerűtlen túlszabályozás. Még a Medgyessy-kormány alatt is normálisan mentek a dolgok, de amikor Gyurcsány lett a miniszterelnök, minden szép lassan széthullott. Emlékeztetőül: még mindig csak a saját munkámról beszélek, tehát nem az ország egészéről. A vezetőket politikailag korrektekre cserélték, hozzáértés nulla (bár úgy cserélgetik a miniszterek a székeiket, h' tulajdonképpen lehet, h' itt tényleg mindenki ért mindenhez???), a jogszabályokat elkezdték összekutyulni (nagyon erősen érződik a különböző lobby-k hatása a törvényalkotásban), hétfőn másképp dolgozunk, mint kedden, nem ragozom.
Az ország egésze már csak egy siralomvölgy. A legnépszerűbb érvek nem a jelenlegi kormány sikereit éltetik (vajon miért?), kimerülnek abban, h' a Fidesz sem különb, meg a Fidesz miatt nem tudtak kormányozni 7 (!!!) évig. Ha volt is programjuk, az kifulladt a Fidesz elleni szólamokban (lsd. Gyurcsány-Orbán vita a tv-ben), és még mindig ott tartunk, h' újabbnál újabb 10-100-1000 lépéses programokat állítanak fel, de nem történik semmi. A Fidesz kormányzása alatt jelentősen csökkent a GDP arányos államadósság, közel harmadával az infláció, volt Széchenyi-terv, volt reális költségvetés, a kormánytagokat az aktuális feladatra alkalmasak közül, és nem volt MSZMP-s párttagokból verbuválták. Nem sorolom, nem meggyőzni akarok bárkit is.
Mindenki csak egy kis szeletét látja a valóságnak, véleményt pedig sajnos sokan nem önállóan formálnak. Nem a tv-ből vagy újságokból szerzek ismereteket és kész véleményeket, hanem néha nézem a parlamenti közvetítést, megnézek pár interjút. Azért szavazok a Fideszre, mert szeretnék újra jövőképet magam, és most már a lányom életébe is.
Annyira szeretem az ilyen kérdéseket és a rá érkező válaszokat, nem kell híradót néznem :-D
Gyerekek, komolyan, sajnálom, hogy Torgyán Józsi bácsi háttérbe szorult, ő legalább humort vitt a politikába, és élvezetes volt.
Most őszintén, mint ha csak a FIDESZ és az MSZP létezne, tényleg nincs ma Magyarországon másik párt csak ez a kettő? De van, és sokan mondjátok is, hogy van, de minek szavazzak rájuk, ha más se teszi, de ha ez a sok ember úgy döntene, hogy a fenébe is, elmegyek, és beikszelem azt, amelyik tetszik, és nem a 2 nagyot, lehetséges, hogy a kisebbek is szert tennének egy nem is kis támogatottságra, mert szerintem nagyon sokan unjuk már ezt a huzavonát, ami 4-évente zajlik a 2 nagy főszereplésével.
Én azért szavazok a Fideszre, mert ha megnéznénk, hogy mi lenne az országgal 10 év múlva MSZP vezetés és Fidesz vezetés alatt, véleményem szerint a Fidesz alatt többet fejlődnénk gazdaságilag.
Ha 2002-ben maradt volna a Fidesz, már eurónk lenne, több magyar vállalkozás, magyar termékek előtérbe helyezése stb.
A mostani gazdasági csőd egyértelműen bizonyítja az elmúlt 7 évben kormányzó MSZP-SZDSZ hozzá nem értését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!