Van olyan aki még csodálkozik azon, hogy milyen sok orvos, ápoló, de még mérnök és informatikus, szakmunkás hagyja el az országot?
"Köszöni, jól van. 46 éves, 17 éves kora óta dolgozik. Mellesleg apám vállalkozóként annyit adózik, hogy 3 ember nyugdíja kijönne belőle egy hónapban. Nagyszüleim nem élnek".
Ezek szerint sokat dolgoztak, de nem baj, azért ki kell őket irtani, ha nyugdíjasok lesznek.Azért a sok munka mellett időnként megnevelhettek volna téged úgy istenigazából.Rád fért volna egy akkora atyai pofon, hogy a fal adja a másikat, attól talán helyére zökkent volna az eszed.
Na,például az ilyen első válaszolókhoz hasonlók miatt is szeretnék végre külföldön ÉLNI.Elegem van ebből az ellenséges, kizsákmányoló, ostoba magyar mentalitásból.Az idő múlásával ez a társadalom nem fejlődik, ahogyan kellene, hanem egyre visszább csúszik a béka segge alá kilométerekkel.Mind a gazdasági, mind a mentalitás ,morál szintjén.És ez igencsak kiábrándító.
Szakmunkás vagyok, de ez itt végeredményben mindegy, hisz sajnos nincsenek olyan kapcsolataim, amikből profitálhatnék(protekció), így, ha diplomás lennék , akkor sem volnék sokkal jobb helyzetben.Külföldön legalább nem csak sógor,koma, nagyfőnök számára létezik anyagi és erkölcsi megbecsülés.
Az éhbérért csicskázás, a csirkefarhátra sem elegendő nyugdíj nekem nem jelent inspirációt.
" a főnökei úgy ragaszkodnak hozzá, hogy szabadságra alig engedik el.
Ezt itthon egy ápolónő hol tehetné meg?"
Ezt bárhol. :D
"Aztán elfogy a nyersanyag, és kihal mindeni. Vagyis mindenütt lecsökken a népesség a fenntartható szintre. Ki tudja, talán így lesz."
Ez lenne az egészséges szint. Ezt nem is lett volna szabad soha túlszaporodni.
Aki akar csak menjen.Máshol kolbászból van a kerítés.
Hol kapott diplomát,szakmát?Régen is kevés pénzt keres-
tek az orvosok,nővérek,de becsülettel ,hívatás tudattal
végezték dolgukat.Ma is nagyon sok lelkiismeretes egész-
ségügyi dolgozónk van,sajnos van ,aki nem oda való.
Szegény orvost még nem láttam...
"Aki akar csak menjen.Máshol kolbászból van a kerítés."
Nincs kolbászból ezt mindenki jól tudja. Viszont az itteninél jobb életszínvonalat tud fenntartani. Fizetés többszörös, de valahogy az árak nem.
Úristen!! Kiírtani az idős embereket? Én szégyellem magam miattatok! Ilyenek emberek miatt tart itt ez az ország. Hogy juthat ilyen egy ember eszébe?
Mi is rengeteget dolgozunk a párommal, de ilyen soha eszembe nem jutott.
SZÉGYELLJÉTEK MAGATOKAT!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!