Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van olyan aki még csodálkozik...

Van olyan aki még csodálkozik azon, hogy milyen sok orvos, ápoló, de még mérnök és informatikus, szakmunkás hagyja el az országot?

Figyelt kérdés
Igazából teljes mértékben meg lehet őket érteni. Most, hogy könnyebb lesz a munkavállalás még többen mennek. És ki fog majd itt maradni? Ki fogja eltartani a nyugdíjasokat?
2011. máj. 5. 08:19
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
74%

"Lehet, hogy brutális megoldásnak hangzik,..."

Azért kívánom, hogy ezt a megoldást RÁD alkalmazzák először... Nekem vannak nyugdíjas szüleim, és eszem ágában sincs "kiirtani" őket. Bár lehet, hogy te másként viszonyulsz a saját szüleidhez.

És nem, nem csodálkozom. Tapasztalatból tudom, hogy például az építőipari szakmunkások, vagy a hegesztők többsége is Németországban akar munkát vállalni (ezeket ismerem, ezekről tudok nyilatkozni). Ott valahogy sokkal jobban megfizetik őket.

Németországban egy informatikus kb. NÉGYSZER(!) annyit keres, mint itthon.

Tudom, hogy nincs kolbászból a kerítés ott sem. Nem arról van szó, hogy "ott minden szép és jó", mert ez sem igaz. De az tény, hogy tisztességes munkáért ott tisztességes bért lehet kapni, amiből egy normális színvonalon meg lehet élni. Na EZ AZ, ami nálunk nincs meg.

Pedro

2011. máj. 5. 09:30
 12/29 anonim ***** válasza:
33%
Nekem az a véleményem, hogy minden fiatalnak el kell mennie 1-2 évre külföldre dolgozni. Anyagilag is igy tunak elindulni az életben és nem árt az sem ha tébb iskolat kiporb'alnak. Vissza meg az jön akinek lesz mire.
2011. máj. 5. 09:39
 13/29 anonim ***** válasza:
55%
Első! Apáddal, anyáddal, vagy a nagyszüleiddel kezded? -.-"
2011. máj. 5. 09:42
 14/29 anonim ***** válasza:
46%

Ez a válasz 50%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 55%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:25

És mi lenne ha téged, és a családodat irtanák ki inkább. Így is csökkenne a Föld lakossága és és pár elmebetegtől is megszabadulnánk!

2011. máj. 5. 09:43
 15/29 anonim ***** válasza:
54%
egyik barátom most talált munkát Londonban, nettó 2000 font fizetéssel. webprogramozás, és 1 db érettségije van. helómi?
2011. máj. 5. 09:51
 16/29 anonim ***** válasza:
60%

Tényleg nem csoda ez az egész. Fiatal, egyetemista lány vagyok, de mióta az eszemet tudom, tudom, hogy külföldre fogok menni dolgozni. Az osztrák határ mellett élek, vannak osztrák ismerőseim, így látom, milyen az élet Ausztriában, mennyivel több ott a lehetőség.

Hozzáteszem, én nem csak a magasabb fizetés reményében mennék ki külföldre. Erősen szerepet játszik a közbiztonság (nem szeretnék egyik éjszaka egy cigánybanda áldozata lenni...), az egészségügy (van több tartós betegségem, amelyek rendszeres vizsgálatot igényelnek, lelkiismeretes, rendes orvosokat szeretnék, többek közt lisztérzékeny vagyok, pl Ausztriában 10x annyi gluténmentes cucc van, mint Magyarországon - ugyanolyan áron-, régóta kijárunk vásárolni). Ezenkívül szerepet játszik a közhangulat, a magyarok pesszimista felfogása, tudom, hogy én nem ilyen vagyok egy teljesen más környezetben, tudom, hogy tudom önfeledten, vidáman tölteni a szabadidőm idegeskedés helyett, ha van hozzá elég pénz és megfelelő közeg. Nem akarom, hogy a társadalom rámnyomja a bélyegét. Panaszkodás a buszon, a vonaton, az iskolában, az utcán... mindenhol. Elég nyomasztó. És az a legdurvább, mikor a milliomos ismerőseim panaszkodnak, akiknek semmi okuk nem lenne rá, hisz van pénz drága kocsira, hatalmas, gyönyörű házra, félmilliós nyaralásra, 40ezres ingekre.

nem akarok ittmaradni... talán belegondolva, ez érthető is. Aki ittmarad, az belerokkan, eddig is ez volt, ezután méginkább ez lesz. Én meg nem szeretném feláldozni magam.

2011. máj. 5. 09:51
 17/29 anonim ***** válasza:
29%
Szidjátok csak az elsőt, holott igaza van. Ezzel megoldódna minden gondunk. Ha belegondolnátok, a mostani kormány is ezt teszi, majd amikor nem lesz nyugdíjatok, kedves 40-60 év körüliek, és éhezni fogtok, akkor rájöttök. El elveszi a nyugdíjhoz a pénzt, mégsem fogtok semmit viszont látni belőle, mert elment a 90 éves nyanyákra, akik soha életükben nem dolgoztak. Ti végdolgoztatok 40-45 évet, adóztatok, számítottatok a komoly nyugdíjakra, amiket a szüleitek is kaptak annak idején, és ezért a nagy semmi lesz a fizetség. Pénz nélkül meg hát éhenhal az ember, leromlik az egészségi állapota (az egészségügyről nem is beszélve... tesznek a betegekre nagy ívben, különösen az öregebbekre), és meghal, aki nem bírja. Nem ugyanaz, mintha mindenkit egy csapással eltennének láb alól? Ha nem adnak majd pénzt nektek, az ugyanaz azt fogja jelenteni. A gyerekek meg, akik még a saját gyerekeiket sem tudják majd tisztességesen eltartani, nem fognak tudni segíteni...
2011. máj. 5. 09:58
 18/29 anonim ***** válasza:
67%

09:58:

"...elment a 90 éves nyanyákra, akik soha életükben nem dolgoztak..."

- Anyukád hogy van?

"Ti végdolgoztatok 40-45 évet, adóztatok, számítottatok a komoly nyugdíjakra, amiket a szüleitek is kaptak annak idején, és ezért a nagy semmi lesz a fizetség."

- Igen, ez a PROBLÉMA. De erre NEM az idősebb korosztály kiirtása a megoldás.

Mellesleg EBBŐL is pontosan látszik, hogy a jelenlegi elvonó-elosztó nyugdíjrendszer miért teljesen alkalmatlan a jövőbeli problémák (a társadalom elöregedése, gyermekszám csökkenés, stb.) megoldására. Erre lett volna alkalmas(abb) az a bizonyos magánnyugdíj-pénztári rendszer, amit nálunk igen nagy hurrázások közepette éppen most számoltak fel...

Pedro

2011. máj. 5. 10:20
 19/29 anonim ***** válasza:
58%
mérnökhallgató vagyok, lassan diplomám is lesz ha minden igaz, sose gondolkoztam azon hogy külföldre menjek, de amit itt a fidesz baromkodik az valami hihetetlen, egyre jobban tervezem a külföldi karriert.
2011. máj. 5. 12:31
 20/29 anonim ***** válasza:
0%

""...elment a 90 éves nyanyákra, akik soha életükben nem dolgoztak..."

- Anyukád hogy van?"

Köszöni, jól van. 46 éves, 17 éves kora óta dolgozik. Mellesleg apám vállalkozóként annyit adózik, hogy 3 ember nyugdíja kijönne belőle egy hónapban. Nagyszüleim nem élnek.

2011. máj. 5. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!