Az első, ami az eszembe jutott: "Hű, népszabadság..."
Aztán:
Thomas Mann már tényleg csak szőrszálhasogatás.
József Attila kommunista??? :D
Erről ennyit.
József Attila "NEM! NEM! SOHA" c. verse:
Szerintem a Jobbikos aki felvetette Kertész Imrére és társaira gondolt.
17:47 vagyok
Ez a cikkből van: "Németh Zsolt Spiró Györgyöt és Kertész Imrét sorolja a szerinte "antimagyar írók" sorába."
Ergo, ez ilyen tipikus kikerüljük a valódi kérdést és adunk rá egy hamis választ című történet.
Nem értem, hogy akár "magyarellenes" írók miért ne kerülhetnének a tananyagba?! Attól még hogy valami nem tetszik egyeseknek, még fontos lehet a nevelés és az általános műveltség szempontjából... Főleg hogy illene több író, filozófus véleményét egymással szembeállítani hogy gondolkodjunk is valamit az órákon. Tököm tele van azzal, hogy az irodalomoktatás abból áll, hogy megmondják hogy mi a jó és miért, és arról szó sem esik hogy egyáltalán elképzelhető lenne bármilyen ellenvélemény. Az iskola dolga nem az lenne, hogy csak szimplán megmondja, mi a frankó.Nem csoda, ha sok gyerek/fiatal a Való Világot nézi...
Az alapvető probléma a modern konzervatív gondolkodással van. Ne keverjük a konzervatív értékrenddel: itt most elsősorban a hozzáállásról beszélek. Egyre jobban azt tapasztalom hogy ennek a gondolkodásnak csak elfajult, szélsőséges változata van. Egy dolog, ha valaki a visszafogott életet tekinti helyesnek(én is), de ha valaki görcsösen ragaszkodik a változatlansághoz(sőt egyre inkább a múlthoz), azt csak valami beteges félelem szülheti. Az ilyen ember egyszerűen be van szarva attól, hogy egyszer majd egy "nagyokos" vitatja a véleményét. Innen csak egy lépés(amit rendre meg is tesznek): a büdös zsidók/cigányok, a mocskos kommunisták tehetnek az egészről. Egy jó konzervatív érve a nála fiatalabb baloldali vitapartnerrel szemben: de te még nem élhettél azokban az időkben amikor emberek szenvedtek. (bullshit)
F/18
"Hányadékok, a szájukra mernek venni, költőket, írókat, csak azért mert nem egyezik a világnézetük?"
Az melyik világnézethez tartozik, ahol konkrétan az egész magyarságot pocskondiázzák? Ebbe pedig bele kell érteni a homokosoktól kezdve a kommunistáig és náciig mindenkit. Szóval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!